banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 Bk Jun/Bel - Vilvoorde 11 september 2011 Maandag 12 September 2011


Het laatste grote kampioenschap van dit seizoen, het Belgisch kampioenschpa voor juniors en beloften in Vilvoorde, leverder ons 6 medailles op.  2 Belgische titels, 2 zilveren en 2 bronzen plakken.

 
 
 
Ines Heijndrickx wist zich vlot te plaatsen voor de finale van de 100m bij de juniors.  Hierin was "het vet al wat van de soep" en werd ze laatste.  Intussen had ze zich wel naar een 4e plaats gesprongen bij het verspringen.
 
Noëmi Bordui was na een seizoen van blessures en revalidatie toch doorgedrongen tot dit kampioenschap.  Op zowel de 100m als de 20m kon ze zich helaas niet doorzetten.
 
Op de 400m horden was Silke Vlyminck aan haar eerste grote kampioenschap toe.  Ze bleef net boven haar pr in haar reeks.
 
Bij het hoogspringen bij de juniors werd Hanne Boen mooi 2e.  In dezelfde wedstrijd werd Eveline Van Remoortere toch nog 5e.  Later sprong Eveline zich nog naar een 10e plaats bij het verspringen.
 
Nelle De Roeck was het meest ontgoocheld.  Bij het polsstokspringen werd ze pas 6e, waar ze zeker op het podium had kunnen eindigen.
 
Bij het verspringen voor beloften sprong Caroline Leys naar de bronzen medaille.  Later deed ze nog een plaatsje beter bij het hinkstapspringen: zilver dus.
 
Maxime Bordui haalde nog net de finale bij het discuswerpen bij de beloften.
 
 
 
En onze mannen dan: Pieter De Rycke plaatste zich probleemloos voor de finale op de 100m bij de beloften.  In de volgende reeks werd Evert Van den Eeckhout uitgesloten met een valse start (reactie was 0,096).  In de finale stond er geen maat op Pieter's supprematie en hij behaalde zo de Belgische titel op deze afstand.  Op de 200m vertrokken Frederic Folens en Pieter De Rycke niet.  Zo maakte Evert kans op een podiumplaats, maar het was Evert's dagje blijkbaar niet...
 
Op de 400m konden noch Polle De Roeck, noch Cédric De Caluwaert hun pr verbeteren. En Karel Verelst kon zich op de 1500m niet doorzetten.
 
Beter verging het ons bij de kampnummers.  Na een spannende wedstrijd bij het hoogspringen moest een barrage beslissen over de titel bij de beloften. 2 kandidaten bleven over: onze Alexander Beeldens en een atleet van Lyra. Tot 2m02 sprongen beide atleten hetzelfde parcours, dus nog een extra poging op 2m02.  De atleet van Lyra faalde. Alexander pepte zichzelf nogmaals op, nam zijn aanloop en overschreed de lat.  Vreugde bij trainer Marc en de meegereisde supporters!
 
Pieter Eggermont sprong met 3m80 naar een nieuw pr bij het polsstokspringen en hij werd hiermee knap 6e.
 
Bjorn Gevers viel met de kogel net naast het podium.  Bij het discuswerpen verging het beter en werd hij 3e.  Echter, de eerste plaats was best binnen de mogelijkheden...
 
 
 
Kort verslag van Benny ter plaatse.
 
Na een spannende wedstrijd waar Hanne tot 1m67 de leiding had, werd ze mooi 2e na een sterke Louise Van Eecke (1m71).
 
 
 
 
 
 
Uitslag.

 Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,021 seconds
Valid HTML 4.01!