banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 Zwinstedenloop - Sluis (NL) 20 maart 2011 Maandag 21 Maart 2011


Yves Van Hoeck heeft schitterend gelopen op de halve marathon (Zwinstedenloop) in Sluis (NL).  Yves eindigde als 24e en 6e bij de M40.
 
 
 
Maar Yves was niet de enige Volharding-atleet daar in Sluis.  Ook enkele joggers liepen er een heel knappe wedstrijd en blijven ruim onder hun vooropgestelde tijd.  Kris Smet liet 1u33:34 afklokken en Ronny Vergauwen was binnen op 1u37:44.  Ook onze trialete Chantal Thielens liep een sterke wedstrijd.  Zij arriveerde na 1u52:13.
 
Kris stuurde ons volgend verslag van hun wedstrijd:
 
Op zondag 20 maart vertrokken we richting Nederland, meer bepaald naar Sluis.
Rond half twaalf waren we aangekomen aan sporthal “De Keure”. Ook al was de zon van de partij , het kwik steeg niet boven de acht graden en het windje voelde fris aan. Wat trekken we aan? Ronnny koos voor de korte broek, ik daarentegen opteerde voor de lange broek. Tegen half één waren alle voorbereidingen getroffen, nog een laatste hap en wat drinken. De Ronny zijn rijstvlaaitjes deden mij wel watertanden, na 2 weken zuiveringsdieet. Onderweg naar de start kwamen we nog Robby en Chantal tegen die de weg van Beveren naar Sluis ook hadden gevonden. Ook Andy kwamen we nog aan de start tegen in de pittoreske stadskern van Sluis. Alles nog checken, uurwerk resetten en klaar waren we. Om één uur exact kwam het verlossende schot. Doordat onze instelling was; alles onder de 1u45min is gewonnen; waren we redelijk achteraan vertrokken. Door de stadskern van Sluis was het moeilijk manoeuvreren om een beetje naar voor te gaan. Na een kilometer of twee verlieten we Sluis zelf om via de vaart Brugge-Damme richting Damme te lopen. Nu konden we het tempo stilaan optrekken en naar voor schuiven. Het tempo van Ronny was hoog, zo snel starten ben ik niet gewoon maar stilaan vonden we een goed tempo wat we beiden konden aanhouden. De zon deed haar werk en de wind verstopte zich achter de bomen van de landelijke wegen, ideaal loopweer. De 10km kwamen we door in 45min, best wel goed. Ronny had een dipje op 13km en laste een kleine “rustpauze” in. De 15km rondden we in 1u 08min. So far so good. De laatste zes kilometer gingen terug richting Sluis. Met Sluis in’t zicht konden we het tempo nog een beetje opdrijven zodat we uiteindelijk toch nog konden eindigen rond de 1u34min.
Zeer tevreden keerden we naar het Waasland terug na een prachtige sportieve zondag namiddag.
 
 
 
 
 
Uitslag.

 Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0175 seconds
Valid HTML 4.01!