banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 Interclub Heren - Naimette 17 mei 2009 Maandag 18 Mei 2009


Daags na het exploot van onze dames trokken onze heren naar Naimette (Luik) voor hun eerste optreden in het hoogste atletiekklasse in België.  Gezien de verre verplaatsing had de club een bus ingelegd om de verplaatsing te doen.
 
Ook hier werd er geopperd dat er "in" blijven het hoogst haalbare was, gezien de blessures van enkele vertrouwde gezichten.  Maar ook hier voorspelde diezelfde optimist van de dag tevoren dat onze heren een top-5 plaats waard zijn.  Vooral onze voorzitter kon zich hier niet volledig in vinden.  Maar gaandeweg heeft Jempi zijn mening moeten herzien: onze heren vormen wel degelijk een sterk team en uiteindelijk sloten we ons eerste optreden af op een glansrijke (en voorlopige) 5e plaats.  Daarmee staat Volharding volledig op de Belgische atletiekkaart : zowel onze dames als onze heren in de hoogste klasse! Top!
 
 
 
En natuurlijk verdient ook hier iedereen de nodige wierook en pluimen.  Een verslag van een lange dag.
 
 
 
Aangekomen in Naimette leek het terrein meer op een modderpoel dan op een atletiekpiste.  Wat een rugbywedstrijd al kan doen.  Ook het terrein leek in de verste verte (nog) niet klaar voor het ontvangen van deze wedstrijd.  Er leek nog niets in orde.  Dan was het de dag voordien heel wat anders bij ons in Beveren.
 
Maar niet getalmd.  Om veiligheidsredenen stond het hamerslingeren al om 12u30 geprogrammeerd.  Onze Hector Buyle had zich al van na de kwalificatie vorig jaar in Zwevegem sterk gemaakt dat hij dit varkentje wel eens zou wassen.  En Hector hield woord (zij het met meer dan een half uur vertraging): hij plaatste zich bij de beste 8 en kon zo de eerste 5 punten binnenhalen.
 
Om 14u00 startten de eerste loop- en kampnummers.  Op de 400m horden stond Filip Van Leugenhagen voor een moeilijke opdracht.  Een blessure hinderde Filip bij de opbouw deze winter, maar desondanks verleerde Filip de hordentechniek zeker niet.  Met de 9e tijd bracht hij toch nog 4 puntjes binnen.  De kampnummers waren toen al in volle gang.  In het hoogspringen verbaasde Alexander Beeldens iedereen.  Alexander ging gezwind mee met de beteren en hij jumpte zelfs over 1m95!  Een nieuw pr en dankbare 9 punten. 
 
Ook in het speerwerpen ging het goed.  Bjorn Gevers slingerde de speer voorbij de 52m en daar lagen voor hem 7 punten te wachten.  Bij het kogelstoten vreesden we voor Sven Ivens.  Net voor de start van de wedstrijd reed hij nog hopeloos rond in de straten van Luik.  Trainer Marc Gevers probeerde hem nog de juiste richting uit te sturen maar het leek onbegonnen werk .. tot Sven dan toch op het terrein verscheen.  Hij stootte nog voorbij de 12m50 maar verder dan de 9e plaats geraakte hij niet.  Toch konden we de 4 punten best gebruiken.
 
Bij het verspringen konden we rekenen op de aanwezigheid van Kevin Van Waes. Zonder specifieke training sprong Kevin naar 6m69.  Problemen met de windmeter lieten maar 4 pogingen toe.  Kevin had zeker nog verder kunnen springen, maar de 8 punten kwamen zoetjes binnen.  En ook bij de polsstokmat verliep het voorspoedig met Wim Verelst.  Wim begon ook al met veel trainingsachterstand  door het vele stage- en schoolwerk.  Maar Wim klaarde probleemloos 4m60 (tevens nieuw cr bij de seniors) en bracht hiermee 10 punten binnen.
 
 
 
Bij de bekendmaking van de eerste tussenstanden draaiden we reeds vlot mee met de top 5 (zoals verwacht).  En op de proeven die nog moesten komen, hadden we steeds een sterke atleet.
 
 
 
Op de snel opeenvolgende loopnummers scoorden we ook genoeg punten.  Op de 100m stond Pieter De Rycke aan de start van de tragere reeks.  Alhoewel, traag is anders. Pieter snelde naar reekswinst in een tijd net boven de 11sec en hiermee kaapte hij de 7 punten weg.  Beter verging het Toon Dierckx bij de 800m.  In een snelle wedstrijd liep Toon attent mee voorin om uiteindelijk als 3e te eindigen in een tijd net boven zijn cr.  Deze dubbele punten (10) dikten ons totaal aardig aan.
 
Op de 1500m kregen we een hoogstaande wedstrijd met onze Abdi Nagassi in de hoofdrol.  In een snelle wedstrijd met wisselend kopwerk van Abdi en Dame Tasama (RFCL) trok Abdi in de spurt aan het langste eind: de eerste overwinning en bijhorende 13 punten waren binnen!
 
Daarna zagen we Pieter De Rycke weer aan het werk op de 200m.  Deze keer zat Pieter wel in de snelle reeks en daar heeft hij mooi gebruik van gemaakt.  In het zog van de snelle mannen zette Pieter een prachtprestatie neer.  Voor het eerst dook hij onder de 22 sec en met 21.85 zette hij een ferm pr neer.  Zijn krachtexploot leverde ons zelfs 10 punten op.  Trainer Gert stond er glunderend naar te kijken.
 
Op de 3000m stond Brhanu Girma aan de start.  Brhanu, voor het eerst met spikes, liep een goede wedstrijd maar naar het einde toe had hij problemen om het snelle tempo te volgen.  Hij eindigde als 5e en bracht toch 8 binnen.
 
 
 
Intussen waren de laatste kampnummers ook begonnen.  Bij het hinkstapspringen konden we opnieuw rekenen op Kevin Van Waes. Kevin hinkte, stapte en sprong bijna 13m ver.  Een lichte kwetsuur na de 4e sprong noopte hem te stoppen, maar de 12m86 en bijhorende 8 punten stemde iedereen gelukkig.  Ook Bjorn Gevers was intussen een de overzijde geraakt voor het discuswerpen.  Een mooie eerste worp plaatste Bjorn al meteen bij de top 8.  De daaropvolgende worpen brachten geen verbetering meer zodat Bjorn uiteindelijk 7 punten kon binnenbrengen.
 
 
 
Terug naar de piste voor de laatste loopnummers.  Op de hoge horden (110m horden) ging Jens Van Remoortere lopen.  Voor Jens was het zijn eerste wedstrijd dit seizoen.  Het was dus afwachten geblazen of zijn geteisterde knie het zou uithouden.  De horden zijn echter geen evident nummer als je weet dat je een maand daarna onder het mes moet.  Maar clubliefde voor alles.  Ondanks het zwaar aanraken van de 8e horde, raakte Jens heelhuids aan de aankomst.  ZIjn tijd van 17.25, en de bijhorende 4 punten, zijn ondanks de zware kwetsuur nog goed te noemen.  Stijn Kluskens nam de 400m voor zijn rekening.  Echter Stijn bleek niet over de goede benen te beschikken van enkele weken geleden.  Zijn tijd was de minste van alle deelnemers maar toch hadden we ook dat puntje nodig.  Net als vorig jaar liep Joeri Schoffelen ook nu de 5000m.  Joeri liep weeral een nieuw pr en hij was hiermee tevreden, ook al in het vooruitzicht van het BK masters op 30 en 31 mei.  Joeri's wedstrijd bracht ons nog eens 7 punten op.
 
Het laatste loopnummer, de 3000m steeple, was een kolfje naar de hand van Koen Wilssens.  Onbedreigd liep Koen steeds aan de leiding van het pak zuchtende en kreunende atleten. Het is zwaar zo telkens die balken en de waterbak.  Maar bij Koen lijkt het allemaal zo vlot te gaan.  Hij versnelde zelfs nog in de laatste ronde om afgescheiden aan te komen en voor de 2e maal ons de 13 punten te bezorgen.
 
 
 
De optelsom van al deze proeven bracht ons voor de aflossingen op een knappe 4e plaats.  Kwestie van nu stand te houden in de top van het klassement.
 
Nadat er ergens in een kastje de aflossingsstokken waren gevonden (dat duurde weeral lang) kon onze ploeg starten: Pieter De Rycke is een snelle starter en mocht dus als eerste van de ploeg in de blokken.  Een quasi perfecte wissel met Wim Verelst leverde ons een mooie plaats op.  De tweede bocht werd door Evert Van den Eeckhout gelopen.  Ook de wissel met slotloper Jens Van Remoortere leverde geen problemen op.  Onze ploeg eindigde sterk op een mooie 4e plaats in de reeks, met slechts 2 hondersten tekort voor een nieuw cr.  Over de 2 reeksen bracht deze aflossing ons toch 7 punten op.  In de afsluitende 4x400m was het Stijn Kluskens die van start ging, gevolgd door Cédric De Caluwaert.  Tegenover de echte specialisten (mannen van onder de 50 sec op een 400m) verloor onze ploeg al snel de voeling.  Maar ze bleven er voor gaan.  Ook derde loper Koen Jongenelen trachtte de schade binnen de perken te houden.  Slotloper Toon Dierckx knabbelde nog wat aan de achterstand maar de voorlaatste tijd kon niet meer vermeden worden.  2 puntjes dus voor deze ploeg, maar belangrijker was hun tijd: ondanks die voorlaatste plaats leverden ze wel een nieuw cr op de 4x400m af!
 
 
 
Na weer enige tijd wachten werd de voorlopige einduitslag afgeroepen (althans voor diegenen die nog in het stadion waren).  Uiteindelijk strandden onze jongens op een zeer knappe 5e plaats!  Proficiat aan alle deelnemers.  Maar met de nog openstaande klachten kan er aan de klassering nog wel wat veranderen, alhoewel we in het beste geval misschien nog een plaatsje kunnen stijgen.  Daarna was het tijd voor de traditionele groepsfoto's (we waren met ongeveer 50 personen aanwezig!) en stond er ons nog een busreis te wachten naar huis.
 
Daar wachtte ons nog een lekkere broodjesmaaltijd verzorgd door Marcel en Lucia.  Waarvoor onze welgemeende dank.
 
 
 
En zoals Jempi het in zijn dankwoord stelde: dit jaar was om te leren, volgend jaar komen we terug om te winnen!  Hopelijk kunnen we dan weer op onze atleten rekenen.  Maar ook zeker op onze reserven die dit jaar waren opgetrommeld voor het geval dat...: Yngwie Mariman, Tom De Boes, Pieter Eggermont, Sven Verhaege en Kuma Abedi: zij stonden paraat om eventueel in te springen indien nodig.  Ook vergeten we onze meegereisde trainers niet.  Ook een woordje van dank voor hen: Philip Heyndrickx, Gert Raets, Erik Cornu, Jempi Wilssens, Marc Gevers, Marc De Cock en Sven Verhaege (Rudi Morjaen was verontschuldigd).
 
En natuurlijk onze jury en de meegereisde supporters niet vergeten.  Zonder hen zou er maar weinig ambiance en aanmoedigingen geweest zijn.
 
 
 
 
 
Uitslag - Foto's (met dank een Eveline, Marc en Dirk)

 Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0018 seconds
Valid HTML 4.01!