banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 Interclub Dames - Beveren 16 mei 2009 Maandag 18 Mei 2009


Na de promotie van vorig jaar namen onze dames opnieuw aantreden in de Ere-afdeling van de VAL.  En als beloning mochten we de Interclub-wedstrijd zelf organiseren in Beveren.  Voor de meeste trainers, atleten en medewerkers zou er "in" blijven al een mooi resultaat zijn.  Sommige grote optimisten durfden zelfs luidop zeggen dat we zouden meespelen voor de "knikkers".
 
 
 
En ja hoor, na een spannende atletieknamiddag haalden onze dames voor de tweede opeenvolgende maal de titel binnen.  Weer kampioen ! Volgend jaar moeten we dus aan de bak in de hoogste reeks op Belgisch niveau !  Proficiat dames.
 
 
 
 
 
Dat verdiend natuurlijk een pluim voor iedere atlete.  Een overzichtje:
 
 
 
Hanne Boen nam het hoogspringen voor haar rekening.  Een bescheiden 1m58 bracht ons toch 10 punten op.  Net naast de hoogspringmat was Tasja Gevers bezig met het speerwerpen.  Ondanks een plaatsje bij de beste 8, nam Tasja geen verdere risico's (ze moest de discus ook nog doen) en stopte wijselijk na 3 pogingen.  De 5 verdiende punten dikten ons aantal aan. 
 
Aan de overzijde nam Mieke Jongenelen het kogelstoten voor haar rekening.  Mieke eindigde 5e in een spannende wedstrijd en zij bracht dus 8 punten binnen. En in de verspringbak zorgde een pas herstelde Caroline Leys voor onze eerste overwinning en bijhorende 13 punten.  Met 5m51 vestigde ze ook een nieuw pr.
 
 
 
Natuurlijk waren intussen de loopnummers al volop aan de gang.  Het eerst nummer, de 400m horden, nam Nathalie Van Hese voor haar rekening.  Nathalie vertrok zeer sterk maar viel bijna over de horde op de 200m.  Nadien vond ze niet meer het juiste ritme, maar ze wist toch nog de reeks op haar naam te schrijven, ook al in een nieuw pr.  Haar reekszege was goed voor 6 punten.
 
In het eerste spurtnummer, de 100m, konden we Elke Vereecken aan de start brengen.  Elke was duidelijk de snelste van heel het pak en ze nam dan ook verdiend de 13 punten mee.  De tweede zege was een feit. In de voorlopige tussensstand stonden we telkens bij de 3 eerste ploegen.  Het werd dus al duidelijk dat het een spannende strijd zou worden voor de titel.
 
 
 
Op de 800m werd er zeer snel gelopen, getuige dat er 3 dames onder de 2:10 bleven.  Els Merckx liep voor Volharding een verstandige eerste ronde en kwam in een langgerekte spurt nog uit het pak naar voor om als 6e te eindigen.  Mooie 7 punten.  Op de 1500m stond Veerle Van Raemdonck aan de start.  Veerle, met nog het BK duatlon in de benen, kon het snelle aanvangstempo niet volgen en liep de wedstrijd dan maar op eigen tempo uit.  Ze kwam als laatste aan, maar verdiende toch nog veel applaus en het resterende puntje.
 
 
 
Na het afscheid van Kelly Van Goethem was het even zoeken naar een geschikte loopster om de 100 m horden te lopen.  De keuze viel op Carolien Van Osselaer.  Carolien klaarde de klus in een nieuw pr en hiermee bracht ze toch nog 4 puntjes binnen.
 
 
 
Intussen was het tweede deel kampnummers begonnen met vertrouwde gezichten.  Tasja Gevers vond haar lievelingswerptuig terug aan de discuskooi.  Met net geen 40m dikte ze het puntentotaal aan met 10 eenheden.  En in de zandbak zagen we Caroline Leys opnieuw bezig met de hinkstap.  Met 11m44 kwam Caroline net te kort om een nieuw pr te vestigen. De bijna 12m-sprong was natuurlijk nipt ongeldig.  Haar prestatie was wel goed voor 10 punten.
 
 
 
Op de laatste loopnummers dikte ons puntenaantal nog serieus aan.  Op de 200m moest Elke Vereecken nu nipt de zege laten aan een RCG-atlete.  Maar de 11 punten deden ons weeral omhoog gaan.  Noëmi Bordui stond in haar eerste 400m voor een onbekende opdracht.  Maar met de juiste begeleiding spurtte ze de baan rond in een tijd juist boven de 60sec en net boven het cr.  Maar de 9 punten deden haar goed.  En op de 3000m liep Nina Lauwaert weer een slimme wedstrijd.  Rustig beginnen en naar het einde toe de snelle starters weer oprapen.  Goed voor 9 punten.
 
 
 
Daarna was het wachten op de tussenstand na alle loop- en kampnummers vooraleer we aan de aflossingen begonnen.  Het snelle rekenwerk van het team op het secretariaat leerde ons dat we met 9,5 punten voorsprong naar de aflossingen trokken.  Een onverwachte ruime marge, maar met de aflossingen weet je nooit.  Meermaals hebben deze ons de das omgedaan (remember Brasschaat en Mol).
 
Door de ziekte van Iris Bracqué, werd er de laatste week nog gesleuteld aan de ploegopstelling. Nieuwkomer Ines Heijndrickx mocht meteen als startloopster aan de bak. Ines deed het uitstekend en gaf de stok perfect door aan Noëmi Bordui.  Ook de wissel tussen Noëmi en Caroline Leys verliep vlekkeloos. So far, so good.  Slotloopster Elke Vereecken mocht zeker niet te vroeg vertrekken en werd knap gecoacht door spurttrainer Gert.  De stokwissel tussen Caroline en Elke verliep vlekkeloos maar Elke lag wel een paar meter achter op de loopsters van Deinze en RCG.  Maar luid aangemoedigd door onze supporters maakte Elke haar achterstand goed en ze sloot de wedstrijd dan ook nog winnend af in een nieuw cr van 48.19.  Maar nog belangrijker waren de 13 punten die de ploeg binnen bracht.  Dit gaf ons een voorsprong van 11,5 punten net voor de allerlaatste wedstrijd.  Het was dus kwestie van de 4x400m uit te lopen zonder onnodige risico's te nemen.  De eerste baanronde was voor Anouck Ryckaert.  Ze liep een degelijke tijd en gaf de stok door aan Lisz Verbeeck.  Ook Lisz deed wat van haar verwacht werd: onnodige risico's vermijden bij de stokwissel met Marijke Merckx.  Intussen liepen we wel al wat achter op de andere ploegen maar onze tussentijd was nog steeds beter dan de laatste uit de eerste reeks.  Slotloopster Els Merckx mocht de klus afmaken.
 
Maar toch was het nog even nagelbijten.  Zou onze voorsprong genoeg zijn om de voorlaatste plaats bij de 4x400m (en de bijhorende 2 puntjes) volstaan?  We dachten wel want de tweede in de tussenstand had deze wedstrijd niet gewonnen...
 
 
 
Op het secretariaat werd het eindklassement uitgerekend en onder verzegelde enveloppe naar de speaker gebracht. Natuurlijk werd er onderaan het klassement begonnen, kwestie van de spanning nog wat op te bouwen. Toen bleek dat Deinze als 2e was geëindigd barstte het applaus en gejoel los: onze Volharding-dames hadden het klaargespeeld: opnieuw kampioen en volgend jaar in de hoogste atletiekcompetitie in België!!  Proficiat dames.  Dat maakt dat Volharding zowel bij de dames als bij de heren in de hoogste klasse aantreden.  Weinig clubs kunnen dit op hun cv zetten!
 
 
 
De beker werd overhandigd door de administratieve scheidsrechter aan voorzitter Jempi Wilssens en deze (de beker hé) ging gretig in het rond bij de atletes.  Foto's (en champagne) te kort van deze momenten van blijdschap.
 
 
 
Maar niet enkel onze atletes bezorgden ons deze prachtige dag: ook de reserves Eveline Van Remoortere, Karin Larnoe, Kim Blommaert en Cindy Van Daele waren de hele dag paraat om in het geval van blessure snel bij te springen waar het zou nodig zijn.  Ook een woordje van dank voor hen.
 
En natuurlijk mogen we onze trainers niet vergeten: allemaal stonden ze hun atletes met raad en daad bij de dagen en weken voorafgaande aan deze wedstrijd: Philip Heyndrickx, Gert Raets, Rudi Morjaen, Karin Larnoe, Erik Cornu, Benny Annecour, Erwin Vereecken en Marc Gevers.  Aan allen onze welgemeende dank.  Maar ook de inzet van onze juryleden en medewerkers op het terrein (o.l.v Erik) mogen we zeker niet vergeten.  Zij zorgden er voor dat de wedstrijden zonder problemen en met het juiste materiaal konden afgewerkt worden binnen het vooropgestelde tijdschema.  En natuurlijk moet alles verwerkt worden.  Hiervoor gaat onze dank uit naar onze mensen van het secretariaat o.l.v. Ronny.
 
En ook de dorstigen en hongerigen vonden hun gading in de kantine en ook zij werden vakkundig bediend door het bar-team o.l.v. Marcel en Lucia.
 
Tenslotte ook een woordje van dank aan de vele supporters die naar het atletiekterrein waren afgezakt om onze dames luidkeels aan te moedigen.  Zonder hun steun was het misschien niet gelukt.
 
 
 
 
 
Uitslag - Foto's (met dank aan Danny Andries, Eveline, Chantal en Nathalie)

 Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0029 seconds
Valid HTML 4.01!