banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 IC Cad-Sch Dames - Mol 9 mei 2009 Maandag 11 Mei 2009


Zaterdagmiddag vertrok er een stoet wagens vanuit Stekene en Beveren richting Mol.  Daar stond de interclub-wedstrijd voor cadetten en scholieren meisjes op het programma.  Voor onze sterke lichting 2e-jaars scholieren dé uitgelezen kans om hoog te eindigen en wie weet...

 
 
 
Onze 18 (ja, ja achttien) deelneemsters gaven de hele dag het beste van zichzelf: bijna iedereen verbeterde haar pr op haar, voor sommige soms ongewone, nummer!  En die prachtprestaties vertaalden zich ook in de frekwent afgeroepen tussenstanden: Volharding draaide steeds mee in de top 3, soms als eerste, soms als derde, maar steeds met een kleine marge met LYRA (Lier) en ATLA (Lanaken).  Net voor de aflossingen en met nog 1 kampnummer bezig, stonden we 10 punten voor!  Er zou ons niet veel meer kunnen overkomen, veilig binnenkomen met de beide aflossingen zou voldoende zijn voor de totaalwinst en promotie naar de 1e klasse!  Iedereen was goed gebrieft door onze trainers wat er moest gebeuren. Maar toch liep het nog mis: bij de scholieren 4x100m liep het fout bij de 3e wissel en weg waren de minstens 10 punten (want we liepen bij de snelste 3).  En nét die 10 punten kwamen we te kort in de eindafrekening.  Voor iedereen eindigde deze prachtige dag, die naar zijn hoogtepunt evolueerde, dan toch in mineur.  Van een feeststemming was helemaal geen sprake meer en iedereen droop ontgoocheld af naar huis of Stekene voor de broodjeslunch aangeboden door de club.
 
 
 
Maar onze atletes presteerden zo sterk dat ze het toch verdienen om eens individueel in het zonnetje te staan.
 
Een chronologisch overzicht:
 
Nele Plehiers had haar weekendje-weg onderbroken om haar verantwoordelijkheid te nemen op de 300m horden bij de cadetten. Met een verbetering van haar pr met meer dan 3 seconden, zorgde ze voor de eerste overwinning en de bijhorende 13 punten!  Beter kan een IC niet starten.
 
Op de 400m horden bij de scholieren stond Nelle De Roeck aan de start.  Voor een polsstokspringster een zeer ongewoon nummer, maar polssstokkers moeten dan ook wel polyvalent zijn.  Nelle kweet zich uitstekend van haar opdracht en dikte het puntentotaal aan met 8 eenheden.
 
Mieke Cerpentier liep op de 100m bij de cadetten naar een nieuw pr en pakte 5 punten mee.
 
Bij de scholieren nam Lyn Janssens een puntje meer mee (6), ook al in een nieuw pr.
 
Intussen verbaasde Lina Deyaert vriend, trainer en vooral zichzelf bij het kogelstoten.  Voor haar ook de eerste wedstrijd op dit nummer, gooide ze de kogel naar 8m62, goed voor 8 onverhoopte punten.
 
De hoogspringwedstrijd bij de scholieren was reeds voor alle atletes afgelopen toen Eveline Van Remoortere haar beginhoogte overschreed.  De 2e overwinning en bijhorende 13 punten dikten mooi aan.  En Eveline sloot de wedstrijd in stijl af met een mooie 1m64.
 
Ook het verspringen bij de cadetten was intussen bezig.  Daar miste Kim Blommaert de 5m maar net, maar met 4m96 haalde ze wel 11 punten binnen.
 
Nieuwkomer Hanne Lievens liep in haar eerste pistewedstrijd een verstandige 800m.  Niet forceren en een goede 2e ronde. Haar prestatie leverde ons 3 punten op.
 
Bij het discuswerpen voor scholieren liet Mieke Jongenelen zich verrassen door een atlete van ATLA.  Op enkele centimeters na miste ze de overwinning, maar de 11 punten kwamen toch zoet binnen.
 
Ook Silke Vlyminck liep voor haar een ongewone 800m bij de scholieren.  Maar haar schitterende wedstrijd leverde ons wel 8 punten op.
 
De 1500m bij de cadetten werd door Sofie Van Raemdonck gelopen.  Sofie is gewoon om lange afstand te lopen en haar laatste sterke ronde bracht ons nog 4 punten op.
 
Elien Van Stappen stond op een meer vertrouwd nummer voor haar: speerwerpen. Met een worp van voorbij de 24m, haalde ze wel 9 punten binnen.
 
Op de 1500m bij de scholieren was Eveline Van Remoortere onze "Chinese vrijwilligster".  Eveline, kop en schouders boven de kleinere lange afstandloopster, bracht het er prima van af met een tijd van net boven de 6 minuten.  Onverhoopt leverde dit wel 7 punten op!
 
Op de 200m bij de cadetten snelde Kim Blommaert opnieuw naar een pr en naar een mooie 9 punten.
 
Het kogelstoten bij de scholieren was een "kogeltje" naar de hand van Tasja Gevers.  Zoals verwacht haalde Tasja ook de overwinning en de 13 punten binnen, en alweer met een nieuw pr.
 
Ook op de 200m bij de scholieren was de overwinning voor ons: Noëmi Bordui haalde met een knappe 26.26 de 13 punten binnen.
 
Ines Heijndrickx stond in voor het verspringen bij de scholieren.  Met een nieuw pr van 5m13 dikte ze het totaal aan met 11 eenheden.
 
Na de winst bij het hoogspringen voor scholieren was ook de winst bij de cadetten voor Volharding: eerstejaars Jolien Borghijs zorgde met 1m56 voor de 13 punten.
 
Op de 400m bij de cadetten nam Stephanie Van Duyse haar verantwoordelijkheid. Ook al met een nieuwe besttijd zorgde ze voor 5 punten.
 
Bij de scholieren snelde Anouck Ryckaert ook al naar een nieuw pr op de 400m. En dat leverde ons weeral 11 punten op.
 
Lina Deyaert trad ook nog een tweede maal op bij het speerwerpen.  Zonder veel voorbereiding slingerde ze de speer naar bijna 18m, goed voor 5 punten.
 
Bij het discuswerpen cadetten kon Tineke Van Osselaer geen geldige prestatie laten optekenen.  Ondanks haar 3 pogingen kreeg ze geen punten toebedeeld.
 
 
 
Al die punten opgeteld bracht ons aan de leiding met 10 punten voorsprong. Enkel de aflossingswedstrijden volgden nog. 
 
Eerst de 4x100m bij de scholieren.  Een sterke ploeg met startster Ines Heijndrickx, gevolgd door Noëmi Bordui en Tasja Gevers bracht onze ploeg in 1e-2e stelling bij het laatste aflossingspunt.  Slotloopster Lyn Janssens was echter te vroeg vertrokken (toch de zenuwen?) zodat Tasja niet meer bij haar geraakte binnen de geldige aflossingszone.  De stok geraakte dus niet aan de aankomst zodat we op onze puntenhonger bleven zitten.
 
Onze cadettenploeg zou nog iets kunnen rechtzetten, maar dan moesten we al rekenen op fouten bij de tegenstandsters. Kim Blommaert vertrok als een pijl en gaf mooi door aan Mieke Cerpentier.  Ook de wissel met Jolien Borghijs verliep vlekkeloos en Jolien kon slotloopster Nele Plehiers mooi lanceren naar een uiteindelijke 3e plaats en de 10 punten.
 
 
 
Toen restte nog enkel het wachten op het eindresultaat.  Zoals we vreesden vielen we terug naar de 3e plaats op 8 punten van de 2e en op 9e punten van de eerste (en titel).
 
 
 
Spijtig, jammer, niets aan te doen.  Maar iedereen heeft zijn uiterste best gedaan en niemand kan iets verweten worden.  Ook onze aflossingsploeg niet.  In het verleden heeft ons een foute wissel al eens een degradatie gekost, nu kost het ons de overwinning.  That's life !
 
 
 
Maar voor we afsluiten willen we toch nog zeker alle aanwezige atletes, trainers, jury, ouders en begeleiders bedanken.  Zonder hen zou deze dag niet zo prachtig geweest zijn.
 
 
 
 
 
Uitslag - Eindstand - Foto's (met dank aan Martin Bex, Chantal, Marita en Eveline)

  Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0012 seconds
Valid HTML 4.01!