banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 PK Vijfkamp - Ninove 3 mei 2009 Maandag 4 Mei 2009


In Ninove stond het PK vijfkamp al op het programma.  Voor de jeugd was er een vierkamp voorzien maar zonder provinciale titel als inzet (die volgt later op het seizoen).  Bij de benjamins meisjes haalde Tine Beelen er de 2e plaast (zilver).  Nog beter deed pupil Thibau Van den Bussche.  Hij kroonde zich tot de beste bij de pupillen jongens!
 
 
 
Naast onze jeugd deed Kevin Van Waes opnieuw mee, maar deze keer gold deze wedstrijd voor hem enkel als een voorbereiding op de komende interclub.  Hij deed dus enkel mee met het verspringen en gaf daarna forfait voor de andere nummers van de 5-kamp.  En Kevin kan het nog steeds: zonder echte voorbereiding of training gaf hij iedereen lik op stuk en won er het verspringen met een mooie 6m54.  Een hele geruststelling.
 
 
 
Maar de man die zich het beste had voorbereid op deze wedstrijd was onze master Paul Florin.  Paul stuurde ons volgend verslagje over zijn eerste 5-kamp van het seizoen:
 
 
 
't Zit er op, de eerste 5-kamp van het seizoen. Resultaat : goed en niet goed.
 
Men droomt wel - op basis van de prestaties op training - van goede resultaten op alle nummers, maar 'k heb nu al geleerd dat het heel rap minder goed kan gaan op 1 of 2 nummers en dan is het totaal aantal punten er ook naar.
 
 
 
Bij aankomst in Ninove iets voor de middag lag de piste er nat, was het miezerig weer en hadden ze er blijkbaar nog geen zon gezien, maar daar kwam dan langzaam verandering in.
 
VER:
 
'k Weet niet als het aan mijn spikes ligt, maar ondanks het gebruikelijke afmeten van de loopafstand ging mijn eerste sprong de mist in (doorgelopen, niet gesprongen). Dan maar direct pit stop gedaan voor bandenwissel; terug de gewone schoenen aan (heb eigenlijk nog nooit met spikes geoefend), de piste was aan het opdrogen. De tweede sprong was dus eerder een veiligheidssprong : slechts 3,07 m maar praktisch nog een halve meter over voor de plank ! De derde sprong was dan, wat dacht je, een nulsprong natuurlijk. Resultaat : 40, zelfs 50 punten om zeep.
 
SPEER:
 
Wat er de laatste weken zat aan te komen (op training gooide ik al geregeld 20 m en erover), kwam er nu wel uit : 20,04 m bij de eerste worp, de andere worpen kwamen niet verder. Dus een eerste PR gesneuveld (stond nog op 18,41 m). Doordat enkel de tussenstanden (punten) werden afgelezen en uitgehangen en géén detail resultaten, kon ik niet weten wat er aan 't gebeuren was, maar ze hebben blijkbaar in de computer mijn PR genoteerd 18,41 m en niet mijn worp van 20,04 m. Ben dus benieuwd of ze dit nog recht krijgen... Heb al direct antwoord gekregen van de club dat het is doorgegeven aangezien ze de briefjes niet meer hebben.
 
200 m:
 
Hier ook gedacht, dat ik iets rapper kon, maar 't was 33"26, wat toch héél dicht bij mijn PR was (33"19). Pech dus, een volgende keer beter.
 
DISCUS:
 
Hier ook verwacht dat ik iets verder kon zoals op training, maar 't kwam er niet uit : 32,47 m, behoorlijk, maar ook nog iets onder mijn PR (32,82 m).
 
1.500 m:
 
Laatste kans om mijn droom om enkele PR's te verbeteren waar te maken. 'k Had de klok goed in het oog en heb echt op schema gelopen om 7'00 of iets minder (vb. 6'55) te lopen en 'k was er bijna in geslaagd, maar kwam op het laatst toch een beetje te kort. Een probleem is natuurlijk dat de klok wordt stilgezet bij aankomst van de eersten en dat is zowat de tijd dat ik wat later daar moet passeren... voor nog een ronde, maar de klok werd speciaal voor mij nog terug aangezet... en er stond halfweg nog een klok. Resultaat 7'01"57, dus ook héél dicht bij mijn PR (7'00"79).
 
TOTAAL:
 
Het totaal is, zelfs met de 18,41 m voor de speer ook reeds verbeterd : 893 punten (tegen 871 punten), en als ze de fout kunnen rechtzetten komen er nog 21 punten bij.
 
Slotbeschouwing:
 
Met 2 PR's verbeterd (speer en totaal), twee resultaten héél dicht bij de PR's en een laatste ook niet zo heel ver weg, mag ik nog tevreden zijn... de andere verbeteringen komen er wel een volgende keer.
 
Maar 'k moet dringend werk maken (nog meer trainen) van mijn verspringen, de 200 m en de 1.500 m, want de laatste 50-75 m van de 200 m en de laatste 200-300 m van de 1.500 m liep ik - hoe zegt men dat - op slappe benen (te weinig uithoudingsvermogen) en heb ik er mijn twee PR-verbeteringen mee verspeeld.
 
Ah ja, à propos, bijna vergeten, 'k heb ook nog zilver gehaald voor het PK van Oost-Vlaanderen (vorig jaar nog brons).
 
 
 
 
 
Uitslag.


 Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0022 seconds
Valid HTML 4.01!