banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 PK Hamer - Eeklo 2 mei 2009 Maandag 4 Mei 2009


Onze hamerslingeraars trokken naar hun Werpmekka in Eeklo voor hun provinciaal kampioenschap.  Trainer Marc Gevers sturude ons volgend verslag:
 
 
 
De zware jongens met de 7,26 kg hamer beten de spits af. Hector Buyle bleek ondanks weinig training in goede doen en haalde de titel in zijn categorie (M40) binnen met een voor hem normale 33m85 en een goed gevoel voor de BVV in Luik.
 
Yngwie Mariman werd bij de seniors tweede, maar in tegenstelling tot de training die hij vrijdag nog deed met worpen achteraan de twintig meter, wou het nu niet lukken en sleurde hij er maar 22m87 uit.
 
Met de 6 kg trad trainer Marc Gevers aan en dit na een lange periode zonder wedstrijden.  Hij haalde met 26m23 ook zilver binnen en dat alles zonder kwetsuren op te lopen!
 
 
 
Dan was het wachten op de dames. Bij de seniors één Volharder: Saskia Van Daele draaide vlot rond en was zeer regelmatig met 31m82 als beste resultaat, bekroond met een bronzen medaille.
Juniore Maxime Bordui moest het nipt afleggen tegen een plaatselijke werpster en tevreden zijn met zilver na een bestworp van 25m68.
 
Bij de scholieren dan, ook nog met 4 kg: Tasja Gevers bleef met 46m67 een halve meter van haar record, wat een goede seizoensstart is. De titel was voor haar, wat niet zo vanzelfsprekend was tegen het geweld van de één jaar jongere Jolien Boumkwo (RCG). Elien Van Stappen kon zich goed staande houden met de zwaardere hamer en eindigde met 29m11 op de derde plaats.
Tenslotte sloot Melissa Van Hooste met de cadetten meisjes de lange namiddag af. Zij slingerde haar 3 kg hamer 22m89 ver, goed voor nogmaals zilver.
 
 
 
Maar daarnaast werd nog met ander gerief geworpen. Daarin blonk Bjorn Gevers uit: met de kogel bevestigde hij zijn verre laatste stoot van het PK, nu 2x net onder de 13m. Het beste moest nog komen: ook met de discus had hij de vorm te pakken: in zijn derde seniorwedstrijd ging het clubrecord er al aan: 45m13 en geen uitschieter vermits drie worpen over de 44,5 m gingen. Ook hij is klaar voor Luik.
 
Al dat geblink en goede prestaties zorgde voor heel wat leut bij het podium naast het intussen verlaten werpterrein.
 
2x goud, 4x zilver en 2x brons met de hamer, het grootste deel door Stekense werpers, die nu geen hamer meer mogen trainen op "hun" plein dat wordt ingenomen door koning voetbal.
 
 
 
 
 
Uitslag - Foto's


 Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0021 seconds
Valid HTML 4.01!