banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 BK Juniors en Beloften - Gent 7 maart 2009 Maandag 9 Maart 2009


Voor het eerst stond er in de Topsporthal in Gent een apart Belgisch Kampioenschap voor Juniors en Beloften (-23 jaar) op het programma.  7 van onze atleten trokken met de nodige ambities naar dit kampioenschap.
 
 
 
Caroline Leys had zich de nodige doelen gesteld voor dit BK: voor het eerst onder de 8 seconden duiken op de 60m en de titel en nieuw pr in het hinkstapspringen.  In de reeksen van de 60m kon Caroline zich met 8.03 makkelijk voor de finale plaatsen.  Maar voor de finale stond er eerst nog hinkstap op het programma.  Caroline leidde de ranglijsten en mocht dus als laatste springen.  Een voorzichtige opener van 11m20 leidde een mooie reeks in die leidde tot een laatste sprong van 11m75 !  Weeral 20cm verder dan bij haar laatste CR. Helaas slechts 5cm te kort om de Belgische titel binnen te halen, maar wel goed voor een 10e plaats allertijden bij de juniors.  Toch nog een troost om de verloren gouden medaille.  Maar de opgekropte woede werd prima gekanaliseerd in de daaropvolgende finale van de 60m.  Caroline knalde meteen uit de startblokken en trok zich op aan de (iets te) snellere meisjes.  Op de meet klokte ze wel af als 3e in ... 8.00, weer net niet haar doelstelling.  Maar achteraf was Caroline best tevreden met haar 2 medailles en haar 2 nieuwe CR's.
 
 
 
Ook Pieter De Rycke was met de nodige ambities naar Gent afgezakt.  Echter, ziekte en een schoolretraite strooiden roet in de optimale voorbereiding.  Maar de reeksen van zowel de 60m als de 200m werden probleemloos overleefd en Pieter was weeral goed voor beide finales.  In de finale van de 60m moest Pieter wel zijn meerdere erkennen in 2 atleten die voor de rest van het seizoen nog niet in zijn buurt waren gekomen, maar op de 200m was Pieters moment aangebroken.  Zoals we al meermaals gezien hebben dit seizoen knalde Pieter zonder verpinken naar de leiding en gaf hij deze niet meer af: opnieuw Belgisch kampioen op de 200m!
 
 
 
Polle De Roeck was geselecteerd voor de 800m bij de juniors, maar op geen enkel moment kwam hij in aanmerking voor een medaille en moest hij zich tevreden stellen met de 9e plaats.  Ook voor Stijn Kluskens bij de beloften op de 400m was er geen medaille weggelegd.  Stijn werd in zijn reeks pas 5e.
 
 
 
Bij het hoogspringen hadden we met Alexander Beeldens (juniors) en Rico Annecour (beloften) 2 kansen op een podium maar beiden heren hielden het deze maal op een bescheiden 1m80.  Alexander werd hiermee 5e, Rico 8e.
 
 
 
Onze laatste medaillehoop lag bij Bjorn Gevers in het kogelstoten.  Bjorn evenaarde zijn CR van 12m92 maar hiermee viel hij net buiten de prijzen (4e).
 
 
 
 
 
GOUD:
 
Pieter De Rycke : 200m - junior
 
ZILVER:
 
Caroline Leys : hinkstap - junior
 
BRONS:
 
Pieter De Rycke : 60m - junior
 
Caroline Leys : 60m - junior
 
 
 
 
 
Uitslag.

 Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0232 seconds
Valid HTML 4.01!