banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 BK Cross - Oostende 1 maart 2009 Maandag 2 Maart 2009


Voor onze crossen stong 1 maart al lang aangeduid in de agenda.  Die dag stond er het BK cross op het programma in Oostende.
 
Voor Volharding kon de dag niet beter beginnen: bij de eerste wedstrijd, de estafette voor benjamins, was het al meteen raak!  Onze benjamins meisjes wonnen op overtuigende wijze de wedstrijd en werden zo Belgisch kampioen!  Een detailverslagje van een fiere trainster:
 
De benjamins meisjes zijn Belgisch kampioen veldlopen geworden. De atleten vandaag waren: Tine Beelen, Lisse Thyssen, Malou Van Hooste en Femke Cerpentier.
 
Een mooi parcours met veel afwisseling maar vrij vettige ondergrond, wat de cross hard maakte.
Na een toertje inlopen moesten we al snel de spikes aantrekken, want onder begeleiding gingen we naar de aflossingszones. Dit was veel beter geregeld dan vorig jaar.
Nog snel wat opwarmingsoefeningen doen en klaar voor de start. Bij de vier atleten was de spanning op hun bleke gezichtjes af te lezen.
Tine is schitterend gestart en ze heeft met een zeer goede stokwissel de stok aan Lisse doorgegeven in 4de positie. De 4 eersten waren goed samen en dan was er een kloofje naar de vijfde stek.
Lisse, klein maar dapper, liep boven op de heuvel nog steeds in derde, vierde positie; zij is tenslotte nog een jaartje jonger. Kort achter de heuvel lag de volgende aflossingszone, waar Malou stond te wachten om op haar beurt een goede prestatie neer te zetten, dit gebeurde ook. Zij gaf de stok aan Femke door in een prachtige derde positie. Deze vertrok als een pijl uit een boog, maar werd door Tom Van Hooste een beetje getemperd. Op de heuvel liep Femke nog in tweede positie, zeer verstandig, en in de afzink van de heuvel is zij voorbij haar tegenstandster gegaan die nog even aandrong in de sprint maar dat was een hopeloze zaak. Zo werden zij kampioen, dankzij hun tomeloze inzet, vechtlust en kameraadschap !!!
De supporters waren uiteraard ook weer op post, waarvoor mijn hartelijke dank, want zonder hen zou ik nu niet in die vreugderoes leven.
PROFICIAT !!!!!
 
Een o zo tevreden en fiere trainster Griet.
 
 
 
In de individuele wedstrijden nadien, waren we niet zo succesvol als de benjaminsploeg, maar toch verdient iedereen een mooie pluim.
 
Paulien Aerts werd na een mooie winter knap 9e bij de pupillen 1998 en Yorick Uvyn werd 18e bij de miniemen jongens 1997.
 
Ook Nina Lauwaert verdedigde zich knap bij de lange cross bij de dames.  Een verdiende 17e plaats was haar deel.  Brhanu Girma werd bij de heren 19e.
 
 
 
 
 
Uitslag.


 Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0181 seconds
Valid HTML 4.01!