banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 PK Indoor - 4 januari 2009 Maandag 5 Januari 2009


Voor onze atleten stond gisteren de eerste grote afspraak van het huidige indoorseizoen op de kalender: het provinciaal kampioenschap indoor in Gent.  Ondanks de vele atleten kon het uurschema nagenoeg aangehouden worden, maar toch werd het voor de atleten en supporters een lange dag.
 
 
 
Ook de medaille-oogst mocht er weer zijn: in totaal mochten we 14 medailles mee naar huis nemen: 6 gouden en bijhorende provinciale titels, 5 zilveren en nog eens 3 bronzen.  Als je dan de 7 4e plaatsen daar ook nog eens bijtelt, kunnen we zeker stellen dat onze atleten weeral goed bezig zijn.  We proberen een beknopt overzicht te geven van deze mooie prestaties.
 
 
 
Al 's morgens vroeg ging Caroline Leys van start bij het hinkstapspringen.  Caroline had bij de juniors weinig tegenstand en ze won dan ook verdiend met een knappe 11m16, meteen ook goed voor een nieuw CR.  Ook Nino Franssens was al vroeg uit de veren voor het hoogspringen, al duurde het nog een tijdje vooraleer Nino zelf kon beginnen.  Via een rustige opbouw ging het uiteindelijk naar ongekende hoogtes!  Nino ging nog over 1m97 en probeerde het daarna even op 2m00 (kwestie van de hoogte eens gesprongen te hebben).  Met die 1m97 won Nino overtuigend en zette hij ook een sterk CR neer.  Nog nooit sprong een Volharder zo hoog in zaal.  Die 1m97 is ook de beste Belgische prestatie bij de scholieren dit seizoen.
 
Meteen was de trend gezet bij de hoogspringgroep van Benny.  De cadetten en scholieren meisjes sprongen tesamen.  Bij de cadetten wipte Jolien Borghijs naar de 2e plaats en een pr indoor.  Bij de scholieren maakten Hanne Boen en Eveline Van Remoortere uit wie er met de winst mocht gaan lopen.  Voor Eveline, die net 4 maanden kwetsuur achter de rug heeft, was het de eerste wedstrijd en zij strandde uiteindelijk op 1m60.  Hanne stoomde, ondanks een donkere periode, door naar 1m65.  Hiermee evenaarde ze het CR bij de scholieren dat ze nu deelt met Eveline.
 
Bij de cadetten jongens miste Robin Van Moeseke, ondanks een pr, het podium met een 4e plaats en bij de seniors moest Rico Annecour tevreden zijn met een bescheiden 1m80 en de 3e plaats.
 
 
 
Ook aan de polsstokmat werd het een succes voor de dames van Philip.  Carolien Van Osselaer won overtuigend bij de seniors met een evenaring van haar CR van 3 jaar geleden (3m40).  Carolien is dus al vroeg in vorm. Zus Tineke Van Osselaer won het zilver bij de cadetten en Lina Deyaert nam de bronzen medaille mee naar huis.
 
 
 
Aan de kogelring noteerden we nog 2 medailles:  zowel Tasja Gevers bij de scholieren als Maxime Bordui bij de juniors wonnen zilver.  Bjorn Gevers, aan zijn eerste wedstrijd bij de seniors bezig en dus met de zware kogel van 7,260 kg, won wel geen medaille (daarvoor is de tegenstand in Oost-Vlaanderen te sterk) maar hij verbeterde wel het CR bij de seniors (en AC) met zijn worp van bijna 13m (12m92).
 
 
 
Maar niet alleen onze kampers deden het goed, ook onze spurters leverden mooie prestaties en liepen knappe tijden.  Pieter De Rycke deed ook bij de juniors wat we dat laatste jaren van hem gewoon zijn: op overtuigende wijze nam hij dubbele winst op de 60m en de 200m.  Ook Evert Van den Eeckhout liep sterk op beide spurtnummers: op de 60m liep hij de finale en op de 200m werd hij 4e.
 
Noëmi Bordui won in een spannende 200m de bronzen medaille en liep ook de finale van de 60m, samen met Ines Heijndrickx (die ook een mooie prestatie in het verspringen liet noteren).
 
Elke Vereecken benaderde op zowel de 60m als de 200m haar eigen CR.  Op de 60m kwam ze 1 honderste te kort om brons de nemen en mits een betere reeks zou ze dat ook op de 200m kunnen doen hebben, maar nu moest ze volledig alleen haar baanronde afhaspelen.  Ook Caroline Leys liep naar de 4e plaats op de 60m bij de juniors.  Haar tijd was wel goed voor een nieuw CR (elektronisch gemeten - er is nog een HT beter).
 
Bij de cadetten werd ook Kim Blommaert 2x 4e: op zowel de 60m vlak als op de 60m horden.  Maar toch knap voor een eerstejaars.
 
Om de dag af te sluiten liepen Stijn Kluskens en Anouck Ryckaert nog degelijke tijden op de dubbele baanronde (400m).
 
 
 
Verder liepen, sprongen en wierpen nog Volharders mee, maar zonder het grote succes, alhoewel de meesten nog pr's lieten noteren.
 
 
 
 
 
Uitslag - Foto's (met dank aan Martin Bex en Frederik Vandeputte - Ateletiekfoto's.be)

 Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0273 seconds
Valid HTML 4.01!