banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 KVV Hamer - Kortrijk 1 juli 2007 Maandag 2 Juli 2007


Afgelopen zondag stond het Vlaams Kampioenschap voor cadetten, scholieren en masters op het programma in Kortrijk.  Trainer Marc Gevers trok met 4 meisjes naar Kortrijk en brengt verslag uit:
 
 
 
Tegen de voorspelling in, was het een zonnige middag in Kortrijk, waar alleen hamerslingeren op het programma stond: Vlaams kampioenschap voor cadetten, scholieren en masters. Het ging van jong naar oud en de meisjes mochten de spits afbijten.
 
Elien Van Stappen wierp vier maal de hamer voorbij 23m met 23m97 als verste. Ze eindigde verdienstelijk zesde. De 25 metergrens zal wel vallen een volgende keer.
 
Tasja Gevers was groot favoriet, zeker na de 47m worp verleden week. Met het inwerpen wierp ze ontspannen tot ieders verbazing over 48m (zou een Belgisch record geweest zijn). Net deze worp zorgde voor een forcering in haar wedstrijdworpen, wat leidde tot kleine onevenwichten. De eerste worp was nog geldig en 44m ver. De volgende waren ook ver maar ongeldig. Wanneer het niet meer verwacht werd, wierp ze dan toch met haar laatste worp terug over de 47m (en nog twee cm verder dan vorige week).  En hiermee behaalde ze verdiend de Vlaamse titel.
 
 
 
Ook bij de scholieren meisjes 2 volharders. Maxime Bordui was zeer regelmatig en wierp alle worpen over 28m, maar ze wou meer. Uiteindelijk met de laatste worp waaide kalk van de 30m lijn op. Er werd 29m51 gemeten, opnieuw een halve meter bij haar record. De 30m is zeker voor volgende keer. Maxime eindigde vijfde.
 
Evelyn Quasten had een kans op het podium. Ze moest niet veel onderdoen voor de derde op de ranglijst. Met haar eerste worp van 32m61 benaderde ze haar nieuw clubrecord van vorige week. Haar tegenstandster beet er de tanden op stuk, kwam nog in de buurt maar er niet over. Evelyn probeerde intussen verbeten de hamer verder te werpen, maar foutjes weerhielden haar. Maar toch sleepte ze een verdiende bronze medaille uit de ring. Eén van de volgende keren klopt alles en gaat de hamer over de 35m.
 
 
 
Bij de masters hadden we Hector Buyle aan de start.  Hector is de laatste weken "goed aan 't hameren".  Ook nu weer landde het tuig in de buurt van zijn cr.  Zijn verste worp was goed voor de bronzen plak bij de M40-categorie.
 
 
 
 
 
Uitslag - Foto's (met dank aan Marc Gevers)

 Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0241 seconds
Valid HTML 4.01!