banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 Weekendoverzicht - 26-28 mei 2007 Dinsdag 29 Mei 2007


Het verlengde Pinksterweekend stond bol van de meetings  Overal te lande (en zelfs in het buitenland) vonden we Volharders aan de start van de verschillende wedstrijden.  Een overzicht:
 
 
 
 
 
Op zaterdag trokken een groot aantal (vooral Stekense) werpers naar de werpersmeeting in Eeklo.  Vooral de kogel en de hamer vlogen er vrolijk in het rond, met enkele mooie nieuwe persoonlijke records als gevolg.
 
 
 
 
 
Uitslag.
 
 
 
 
 
Een beetje dichter bij huis, in Zele, stonden vooral de polsstokkers van Philip en de hoogspringers van Benny aan de start.  Nieuwbakken polsstokker Pieter Eggermont sprong al meteen bij zijn eerste wedstrijd over 3m01.  Ook Nelle De Roeck deed het niet onaardig bij haar outdoor-debuut.  Lore Martens bleef steken net onder de 3m, en Caroline Leys en Jens Van Remoortere konden geen geldige prestatie laten noteren.
 
Tevoren had Jens wel een nieuw cr gelopen op de 110m horden bij de juniors, en dit ondanks een felle tegenwind.  Ook een aantal polsstokkers deed nog mee aan de 100m.
 
De meisjes cadetten-ploeg van Benny stonden met 3 op de lijst voor het hoogspringen.  Het leek wel een clubkampioenschap.  Aline De Bock sprong ook nu weer een goede 1m20.  Haar meer ervaren trainingsmaatjes Hanne Boen en Eveline Van Remoortere sprongen een knappe 1m60.  1m65 lijkt nog (even) te hoog.  Hetzelfde 3-tal stond daarna aan de start voor hun eerste 200m.  Hierin was Eveline de snelste in een degelijke 28.72.  Als opwarmer had Eveline zelfs even van het speerwerpen geproefd.
 
Ook master Jozef Claessens kwam nog even de conditie testen met het oog op het BK van 2 en 3 juni e.k.   Tussendoor gooide uw "reporter ter plaatse" nog even een kogel weg.
 
 
 
 
 
Uitslag.
 
 
 
 
 
Nog op zaterdag trokken enkele atleten naar Duffel voor de B-meeting aldaar.  Halve fond lopers Koen Jongenelen en Björn Willems liepen er een pr op de 800m.  Spurtster Saskia Van Puyvelde werd 5e op de 100m.
 
 
 
 
 
Uitslag.
 
 
 
 
 
Kersvers Vlaams kampioen, Arnout Matthys, trok de grens over naar Hengelo (Nederland).  Arnout deed er op de internationaal befaamde Fanny Blankers-Koen meeting mee aan de 200m.  Arnout liep een sterke wedstrijd en finishte in 21.41.  Met deze tijd knabbelt hij weeral een stukje van zijn cr af.
 
 
 
 
 
Uitslag.
 
 
 
 
 
Op Pinksterzondag iets minder wedstrijden, maar toch trokken vele lopers van de halve fond naar de Hazenmeeting op de vernieuwde piste van Lokeren.  Op zowel de 400m als de 1500m konden we vele nieuwe bestprestaties noteren.  Maar de knapste prestatie kwam op naam van juniore Nina Lauwaert.  Zij werd in de spurt van de 5000m nipt geklopt maar ze verpulverde haar eigen cr op die afstand met bijna 20 seconden.
 
Maar in Lokeren werd niet alleen gelopen.  Ook enkele kampnummers stonden op het programma.  Zo gooide Sven Ivens exact 45m met de discus.  Nog nooit slingerde een Volharder het 2kg wegende tuig verder!  Met die afstand vind Sven duidelijk aansluiting met de betere Belgische discuswerpers.
 
 
 
 
 
Uitslag.
 
 
 
 
 
Op Pinkstermaandag trokken onze spurters naar de geliefde spurtpiste van Oordegem.  Zowel op de 100m als de 200m werden er knappe tijden gelopen.  Uistschieter van de dag komt op naam van Elke Vereecken.  Elke verbeterde haar gedeelde cr op de 200m (met Kelly Van Goethem) tot 25.29.  Elke is nu de snelste vrouw ooit bij Volharding op die afstand.
 
 
 
 
 
Uitslag.
 
 
 
 
 
De laatste wedstrijduitslag waarbij we Volharders aantroffen, komt uit het Duitse Rehlingen.  Daar liep Koen Wilssens een schitterende 3000m steeple.  Koen eindigde in een sterk bezette wedstrijd als 4de.  Maar belangrijker was zijn tijd.  Nog nooit liep Koen sneller.  Zijn 8:35.25 is dan meteen ook goed voor een nieuw cr.
 
 
 
 
 
Uitslag.
 
 
 
 
 
Blijkbaar was Rehlingen toch nog niet de laatste meeting.  We vonden nog een uitslag vanuit Hulst (NL).  Daar liepen Koen Jongenelen en Björn Willems opnieuw een 800m.  Koen bleef net boven de magische 2:00.00-grens.
 
 
 
 
 
Uitslag.

 Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0212 seconds
Valid HTML 4.01!