banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 IC AC Heren - Beveren 13 mei 2007 Maandag 14 Mei 2007


Daags na de degradatie van onze dames in Brasschaat, stonden onze heren aan de start op de eigen piste in Beveren. Na de promotie van vorig jaar naar 1e landelijke, was het de bedoeling om met de top mee te draaien.  Op papier hadden we een sterke ploeg en sommigen durfden al luidop dromen van...

 
 
 
Een chronologisch overzicht van een fantastische dag topatletiek:
 
Ondanks de slechte weersvoorspellingen voor zondag, bleef het de hele dag droog en scheen zelfs het zonnetje.  Enkel een strakke tegenwind speelde de spurters en springers parten.
 
 
 
Traditioneel opent de interclub met de 400m horden.  En al direct hadden we dubbele punten.  Filip Van Leugenhagen liep ondanks een hapering in de bocht naar een tweede plaats en 11 punten.
 
1e jaars scholier Pieter De Rycke mocht debuteren op de 400m vlak. En hoe!  Pieter, die nog nooit een 400m had gelopen, knalde uit de startblokken en liep van de tegenstand weg.  Hij won op overtuigende manier zijn reeks in een nieuw clubrecord bij de scholieren (meer dan 1 seconde sneller).  Over de 2 reeksen had Pieter de 5de tijd en bracht hij 8 punten binnen.
 
Intussen waren er ook een groot aantal kampnummers van start gegaan:  Bjorn Gevers nam het speerwerpen voor zijn rekening.  Door een lichte rugkwetsuur kon Bjorn niet voluit gooien maar toch werd hij knap 4de.  Goed voor 9 punten.
 
Bij het kogelstoten stond master Hector Buyle op het wedstrijdblad.  Hector wierp zoals we van hem gewoon zijn (rond de 11m-grens), en iedereen was best tevreden met de 6 punten die hij binnenbracht.
 
Door de kwetsuur van Rico Annecour, moest Alexander Beeldens het hoogspringen voor zijn rekening nemen.  Voor Alexander was het de eerste wedstrijd tussen de "grote jongens".  Ondanks een nerveuze start, wipte Alexander toch over 1m85 en bracht hij 9 punten binnen.
 
In de zandbak was ook het hinkstapspringen begonnen.  Jens Van Remoortere had de eer om dit moeilijke en belastende nummer tot een goed eind te brengen.  Een veilige sprong van bijna 12m50 (op 75%) was goed voor de 4e plaats en 9 punten.
 
Het laatste kampnummer van 14u was het polsstokspringen. En dat duurde ook het langst.  Specialist ter zake Wim Verelst nam met plezier de polsstok op.  Maar voor Wim was dit de eerste wedstrijd van het seizoen en de aanloop wilde niet echt vlotten.  Met als gevolg geen geldige prestatie bij zijn aanvangshoogte en dus ook geen punten.
 
 
 
Intussen werden de uitslagen op het secretariaat koortsachtig (en korrekt) verwerkt en werd het publiek en atleten op zeer regelmatige tijdstippen op de hoogte gehouden van de tussenstanden.  En telkens was het Volharding dat als fiere leider werd afgeroepen.  En telkens vergrootte de voorsprong en rees de hoop op een tweede promotie in evenveel jaar...
 
 
 
Tijdens de kampnummers van 14u werd er natuurlijk ook nog gelopen. 
 
Arnout Matthys was met meters verschil de beste op de 100m.  Enkel de strakke tegenwind belette Arnout om een toptijd te lopen. Maar de 13 punten kwamen mooi binnen.
 
En het "13 punten-festival" ging verder op alle afstandsnummers: op de 800m schitterde nieuwkomer Toon Dierckx. In een slimme wedstrijd was Toon de sterkste in de eindspurt.  Zijn 1:54.72 was ook meteen goed voor een nieuw clubrecord (en dat in zijn 1e officiële pistewedstrijd voor Volharding).
 
Op de 1500m liep Abdi Nagassi weg van zijn concurrenten alsof het niets was. Vol bewondering van de kenners en niet-kenners liep Abdi probleemloos naar de 13 punten.
 
Koen Wilssens liep een aandachtige en tactisch slimme 3000m.  Op zijn eindspurt vond geen enkele loper een antwoord en ook Koen nam afgescheiden de 13 punten mee.
 
En als afsluiter van de afstandsnummers deed Kuma Abedi nogmaals hetzelfde.  In een taktisch perfecte wedstrijd had niemand verhaal tegen Kuma's laatste eindjump.  Weer 13 punten.
 
 
 
Intussen stevenden we af op een onbedreigde eindoverwinning in de eindrangschikking... de voorsprong werd alsmaar groter: 12 punten, meer dan 20 punten...
 
 
 
Voor Filip Van Leugenhagen was de dag nog niet voorbij.  Na de lage horden, mocht hij zich ook klaarmaken voor de grote broertjes op de 110m horden.  Ook deze baarden Filip geen problemen en zijn tijd was goed voor de 5e plaats en 8 punten.
 
Het laatste individueel loopnummer van de dag was de 200m.  Een kolfje naar de hand van specialist Arnout Matthys.  Zoals op de 100m had Arnout meer problemen met de wind dan met de tegenstand.  Probleemloos kwamen de volgende 13 punten binnen.
 
 
 
Ook de laatste 2 kampnummers waren gestart.  Sven Ivens deed het uitstekend met de discus (we hadden niet anders verwacht) en hij dikte het puntenaantal weeral aan met 11 eenheden.
 
Ook voor Jens Van Remoortere stond voor zijn 2de opdracht van de namiddag: het verspringen.  Als gevolg van de tegenwind hadden alle springers problemen om "deftige" afstanden te halen.  Na de eerste 3 pogingen stond Jens 3de met een bescheiden 6m29.  Na de 5de beurt was hij teruggezakt naar een 4e plaats, maar in zijn laatste beurt kon Jens iedereen remonteren en won hij met 1cm verschil.  Deze 13 punten zorgden er voor dat Volharding al kampioen was nog voor de afsluitende aflossingen!
 
 
 
Die aflossingen zouden voor de atleten en de supporters het hoogtepunt worden.
 
Op de 4x100m hadden we Pieter De Rycke, Arnout Matthys, Jens Van Remoortere en Wim Verelst als slotloper. Alle stokwissels verliepen probleemloos en in een nek-aan-nek met ACW-slotloper Kevin Van Waes moest Wim het onderspit delven.  Maar de knappe tijd was toch goed voor 11 punten.
 
In het laatste nummer van de dag, de 4x400m, stonden Stijn Kluskens, Wim Meul, Koen Wilssens en Toon Dierckx aan de start.  En ons 4-tal deed het, zoals iedereen al de hele dag, uitstekend.  Een 5de tijd was goed voor 8 punten.
 
 
 
De mensen van het secretariaat pasten nog snel de einduitslag aan en wat bleek: KAMPIOEN met bijna 50 punten voorsprong op ROBA (die ook mee promoveren).
 
Hector Buyle mocht als ploegkapitein de trofee in ontvangst nemen en doorgeven aan alle atleten.  Champagneflessen werden ontkurkt en leeggespoten (een echte atleet drinkt niet, wel?).  Onze voorzitter Jempi Wilssens voerde zijn troepen aan tijdens de ereronde (allez, ere-rechte lijn).  En weer bleef de steeplebak leeg!  Maar volgende jaar staat er ook de 3000m steeple op het programma en zal de waterbak gevuld zijn, dus Jempi...  Met deze ploeg zullen we volgend jaar in Ere-afdeling VAL zeker ons mannetje staan!
 
 
 
Nogmaals van harte proficiat aan onze atleten en trainers!  Maar vergeten we zeker niet onze juryleden, de mensen van het secretariaat, de mensen van de kantine die voor eten en drinken zorgden en de vele helpers die meegeholpen hebben om het terrein wedstrijdklaar te maken en te houden.  Onze welgemeende dank hiervoor.
 
 
 
 
 
Uitslag - Foto's met dank aan Tasja en Marc Gevers en Patrick Hens. Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0223 seconds
Valid HTML 4.01!