banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 IC AC Dames - Brasschaat 12 mei 2007 Maandag 14 Mei 2007


Onze dames trokken voor hun interclubwedstrijd in Ere-afdeling VAL naar het park van Brasschaat.  Door kwetsuren en enkele afzeggingen moest de ploeg nog op enkele plaatsen herschikt worden en bleef de 100m horden onbezet.
 
 
 
Tine Maes opende de wedstrijd op de 400m horden.  Voor Tine was dit pas de 2e 400m horden in haar carrière.  Dit keer was ze beter van start gegaan, maar de laatste rechte lijn was sterven... Toch kneep ze enkele tienden van haar pr, maar in de rangschikking bracht dit maar 2 schamele puntjes op.
 
Elke Vereecken dubbelde op de 100m en de 200m. Op beide afstanden bleef ze net boven haar cr.  Na enige problemen met de puntentelling (vanwege handtijden in de andere reeks), bracht Elke respectievelijk 9 en 8 punten binnen.
 
Op de 800m verbaasde Els Merckx door heel lang met de top mee te gaan en uiteindelijk op een knappe 3e plaats te eindigen, goed voor 10 punten.
 
Ook Nina Lauwaert dikte het aantal punten aan met 8 eenheden door haar uitstekende 1500m, ook al met een pr.
 
Nieuweling Anouck Ryckaert debuteerde op de vrijgekomen 400m.  Anouck deed het voortreffelijk in haar eerste 400m.  Maar haar prestatie was slechts goed voor 2 puntjes.
 
Cindy Van Daele liep lange tijd "in de buik" van het pelotonnetje op de 3000m.  De versnellingen in de laatste rondes waren er voor Cindy te veel aan.  Ze bleef net boven haar pr en bracht 3 punten binnen.
 
 
 
Maar er werd niet alleen gelopen in Brasschaat.  Ook onze dames op de kampnummers stonden hun "vrouwtje".  Eveline Van Remoortere wipte bij het hoogspringen over 1m58 en werd daarmee 4de.  Goed voor 9 punten. 
 
Ook Debbie Coenen was bij de sterkste 8 deelnemers. In de extra beurten gooide ze nog verder dan een concurrente voor haar, maar deze remonteerde Debbie nadien opnieuw.  Zo eindigde ze toch nog mooi 7e, goed voor 6 punten.
 
Intussen was Maxime Bordui aan de overzijde van het terrein begonnen met het speerwerpen.  Deze keer wilde het echter niet echt vlotten t.o.v. de vorige wedstrijden. Maxime eindigde pas 10de, maar bracht toch nog 3 puntjes binnen.
 
Cadette Tasja Gevers mocht zich in de discuskooi bewijzen en ze deed dit voortreffelijk.  In een deelnemersveld met juniors en seniors sleepte Tasja een knappe 5de plaats en 8 punten uit de brand.
 
Zandliefhebster Caroline Leys mocht zowel het verspringen als het hinkstapspringen voor haar rekening nemen.  Op beide nummers eindigde op een verdiende 5de plaats, goed voor 2x 8 punten.  In het hinkstapspringen verbeterde Caroline trouwens het maar dan 10 jaar oude cr bij de scholieren.
 
 
 
Daarna was het tijd voor de tussenstand alvorens aan de aflossingen te beginnen.  Bij de tussentijdse mededelingen van de rangschikking zweefden we tussen plaatsen 5 en 9, met voldoende voorsprong op de degradatieplaatsen.  Veilig de stok binnenbrengen op beide aflossingsnummers was de boodschap.
 
Op de 4x100m zouden Caroline Leys, Noëmi Bordui, Saskia Van Puyvelde en Elke Vereecken hiervoor zorgen.  Caroline startte furieus (ondanks haar 2 nummers) en gaf in leidende positie de stok door aan Noëmi.  Noëmi kon de voorsprong behouden en gaf de stok door (zij het nipt) aan Saskia.  In die bocht stond tegenwind en bij de wissel ging het fout... Was Elke een fractie té vroeg vertrokken?  Was het de tegenwind die Saskie parten speelde?  Of was het Eline Berings die voor verwarring zorgde bij de wissel.  We zullen het niet weten, maar de stokwissel tussen Saskia en Elke verliep dus fout en daardoor bereikten we de finish niet. Met als gevolg 0 punten.
 
Hopelijk zou onze jonge 4x400m ploeg nog enkele punten binnen brengen.  Els Merckx, Wendy Vereecken, Katja Boons en Nina Lauwaert namen hun verantwoordelijkheid op.  Els startte uitstekend en liep aan de leiding.  Wendy en Katja konden hun snelheid net niet tot het einde aanhouden.  Slotloopster Nina liep de ziel uit haar lijf maar strandde in een millimeterspurt op 3 hondersten.  Maar onze dames waren nog goed voor 3 punten.
 
 
 
En dan was het bang afwachten naar de officiële proclamatie van de eindrangschikking.  Zoals dat gaat wordt deze afgeroepen van onder naar boven en Volharding werd als 2e ploeg omgeroepen.  Iedereen had het direct door: dit betekende voorlaatste en degradatie naar 1e landelijke.  De ontgoocheling droop van de gezichten.  Er werden vele "als we dit" en "als we dat" besproken, maar er kon niets maar veranderd worden.  Maar als we zien dat we slechts 1,5 punten te kort kwamen om het behoud te verzekeren, is de pil nog bitterder (als we 100m horden..., als we de aflos..., als we bij speer en ver 1cm verder..., als we ....).
 
 
 
Spijtig, spijtig en nog eens spijtig.  Maar volgend jaar zullen we des te sterker terug komen om onze plaats in Ere-afdeling terug op te nemen!
 
 
 
 
 
Uitslag - Foto's met dank aan Marc Gevers en Frederik Vandeputte (atletiekfotos.be)

 Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0056 seconds
Valid HTML 4.01!