banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 9e Congoloop - Beveren 4 mei 2007 Maandag 7 Mei 2007


Exact 418 deelnemers stonden aan de start van de 9e editie van onze Congoloop.  Ook nu hadden we weer voor een vrijdagavond gekozen, en weer met meer succes dan tevoren.  Enkel een strakke wind speelde ni het nadeel van de lopers en de vele kijklustigen.
 
 
 
Bij de Kidsrun over 1km, natuurlijk sterk Volharding-getint, stond er een recordaantal jeugdatleetjes aan de start.  Meer dan 70 kinderen haalden de eindstreep en hun verdiende natuarprijs.  Winnaar werd Dries De Paep (WALO) voor onze eigen Toon Vierbergen en Jeroen Van Wiele.
 
 
 
De familieloop over 5km kende dit jaar minder meeval (mede door de mindere aantal Start-to-Runners dat aan de start durfde komen).  Maar toch nog meer dan 100 aankomsten werden genoteerd.  Hier bleef de overwinning in eigen rangen met Koen Jongenelen.  Hij zegevierde voor Guy Van Damme (WALO) en Thomas Langhendries.
 
 
 
Omstreeks 20u werd dan de start gegeven van de eigenlijke Congoloop.  Een wedstrijd over 10km en meetellent voor het Flanders Wegcircuit.  Daardoor stonden ook enkele toppers uit het stratencircuit aan de start op het atletiekterrein.  Daarnaast ook vele gelegenheidslopers die eens wouden testen wat het nu is om in competitieverband een wedstrijd te lopen.  De start was indrukwekkend: 250 lopers die op gang geschoten worden blijft een beklijvende ervaring.  't Was misschien omdat de TV (regionale zender) aanwezig was, maar Cédric De Caluwaert nam al snel de kop van de wedstrijd in handen.  Maar dit mooie liedje duurde niet lang.
 
Na een halve ronde had zich al een kopgroep van 5 gevormd, met daarbij o.a. Aman Gemeda en Alexander Diaz Rodriguez, 2 bekende atleten uit het circuit.  Die groep werd gevolgd door een groep met oa. Chris Verbeeck en Ion Damian, maar ze zouden nooit meer bij de kopgroep geraken.  In de laatste ronde volgden de demarrages elkaar snel op tot uiteindelijk Gemeda en Diaz Rodriguez zich vooraan afzonderden.  In de laatste hectometers versnelde Diaz Rodriguez nog en moest Gemeda passen.  Alexander Diaz Rodriguez won dan ook afgescheiden en verdiend deze uitgave van de Congoloop, voor Aman Gemeda en Bart Verscharen.  Chris Verbeeck en Ion Damian eindigden zeer knap op plaatsen 6 en 7.
 
Bij de dames won Marleen Van Den Broeck voor Magali Van Den Berghe en Ellen Vermeir.
 
 
 
 
 
Uitslag - Foto's - Verslag op TV-Oost

 Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,019 seconds
Valid HTML 4.01!