banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 Flanders Cup - Oordegem 1 juli 2006 Maandag 3 Juli 2006


De Flanders Cup in Oordegem (Memorial Leon Buyle) werd zowel voor de mensen van Vlierzele als voor onze eigen Volharding-atleten een topper in tropische omstandigheden.
Onze atleten kwamen naar huis met maar liefst 5 nieuwe clubrecords! Absolute uitschieter was de 3000m bij de mannen. Hierin liep Abdi Nagassa werkelijk iedereen "naar huis" met een verschroeiende laatste ronde. Abdi eindigde met 7:56 ruim onder de 8 minuten en hij heeft nu zelfs de beste jaarprestatie in België op zijn naam staan. Het oude clubrecord (van Koen Wilssens - toch geen meelopertje) werd met maar liefst 22 sec verpulverd! En van Adbi hebben we het beste nog niet gezien (het was trouwens zijn eerste wedstrijd op deze afstand).
Voor nog een andere uitsschieter zorgde Elke Vereecken. Zij verbeterde haar eigen cr op de 100m tot 12.39 en evenaarde het cr op de 200m. Dit laatste deelt ze nu met Kelly Van Goethem. Opmerkelijk ook dat Elke beide records liep met een lichte tegenwind.
Ook op de polsstok sneuvelden beide clubrecords. Carolien Van Osselaer verbeterde zich met 1cm tot 3m42 en Wim Verelst stelde zijn record bij tot 4m92. Maar hiermee was Wim nog zeker niet voldaan. Hij liet de lat op WK-limiethoogte (5m10) leggen. Indien Wim deze hoogte zou overschrijden, kan hij naar Peking. Wim ging er 3x voor, maar faalde 3x (terwijl het bij de opwarling wel lukte). Eén van de komende wedstrijden, zien we Wim zeker terug in zijn jacht op deze limiet.
In het verspringen joeg Jens Van Remoortere nog op een BK-selectie maar mede door een te hoge ozon-concentratie en het teveel aan pollen, kon Jens zich niet doorzetten en kwam hij slechts 18cm tekort. Tevoren had Jens wel een knappe hoogspringwedstrijd achter de rug met een nieuw pr (1m86) als gevolg. Ook zus Eveline deed het niet onaardig bij het hoogspringen maar het hoogteverschil van 1m50 naar 1m57 was iets te groot.
Verder noteerden we een hele reeks spurtprestaties met reekswinst in de B-reeks voor Arnout Matthys (ook net boven de WK-limiet) en een heel aantal mooie prestaties van onze andere spurters (wel allemaal tegenwind, zodat er weing nieuwe pr's te noteren vielen).

Uitslag loopnummers - Kampnummers.

 Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0187 seconds
Valid HTML 4.01!