banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 Wedstrijden weekend 23-25 juni 2006 Maandag 26 Juni 2006


Reeds vrijdagavond stonden de eerste wedstrijden al op het programma. In Merksem stond een wedstrijd voor cadetten en scholieren op het programma. Bjorn Willems liep een spannende race op de 1500m. In een millimeterspurt werd hij verslagen. Maar zijn tijd van 4.21 mag best gezien worden.

Uitslag.

Nog op vrijdagavond stond de beroemde "Gouden 1500m" op het programma in Vilvoorde. Onze Abdi Nagassa mocht in de beste reeks van start gaan en hierin maakte hij zijn favorietenrol meer dan waar. Abdi won in een schitterende 3:47, net boven het cr van Koen Wilssens. Ook Wim Meul (net boven zijn pr) en Sven Verhaege (mooi pr met 5 sec) waren in Vilvoorde aanwezig.

Uitslag.

Zaterdag trok Wim Verelst naar Nijvel op zoek naar zijn minimum voor het WK in Peking. Ook deze keer strandde Wim weer op de 4m80. Alhoewel hij reeds op training vlot over de 5m gaat, wil het op wedstrijd nog niet lukken. Maar dat komt nog wel.

Uitslag.

Nog op zaterdag trokken een deel van onze cadetten en scholieren naar Oudenaarde om daar hun examenstress weg te spoelen. Een verslagje van Marc Gevers:
Zaterdag 24 mei, examens achter de rug, was Volharding aanwezig in Oudenaarde, met een delegatie cadetten en scholieren, die beperkt was, maar nog in verhouding tot het gehele deelnemersveld (niet zo veel volk dus).
Bjorn Gevers liet met de discus zijn huidig vormpeil blijken, niet met een PR, maar met een regelmatige reeks 42-43m worpen. Yngwie Mariman begint zijn 'draai' te vinden, wierp een PR en nadert de 30m.
Maxime Bordui ging met de kogel voor het eerst over de 8m en ineens door naar 8m39.
Bij de cadetten meisjes werd het een tweestrijd op hoog niveau onder Volhardingatleten. Tasja Gevers deed haar wederoptreden na polsbreuk en kreeg geen vat op de discus, die toch nog enkele keren in de buurt van de 32m neerkwam. Mieke Jongenelen had een prachtige eerste worp en deed er met haar tweede nog 2 meter bij. Hoever? Weerom geen sectorlijnen, zelfs geen afstandborden. Na drie pogingen dan toch meten: 34m90, grote PR-verbetering en clubrecord.
Terug de jongens dan. Speer is niet Yngwie's favoriete tuig, maar Bjorn had er wel succes mee. Eerst vlak voor, daarna over de 50m (eindelijk).
Terug naar de andere kant van het plein waar Maxime haar discus tot op slechts 4 cm van haar PR wierp. Intussen waren de cadetten meisjes met het kogelstoten begonnen. Tasja spaart hier nog haar pols. Mieke liet zich niet onbetuigd en stootte naar winst met een bevredigende 11m40. Slechts 4 pogingen waren er, omdat een laatste wijziging in de uurrooster had gezorgd voor 2 versies en een tweede groep scholieren dames er nu nog snel tussen moest (het werpen wordt in Vlaanderen stiefmoederlijk behandeld).
Met de kogel zet Bjorn zich gestaag door, vorige wedstrijd voor het eerst over de 14m, nu weer drie maal, met 14m14 als verste (en PR). Hier liet Yngwie zich niet kennen en met drie worpen over de 10m vestigde hij een prachtig PR van 10m59. Tussendoor had Noëmi Bordui met winst op de 100m in een PR van 13"25, haar minimum voor het BK cadetten gelopen. Nadien won ze ook nog de 200m.
Koen Jongenelen beet fel van zich af in de 1500m scholieren maar werd tweede. Ondanks een slecht gevoel tijdens het lopen, toch nog 4'15"6.
Marcel Löcker streed bij de cadetten mee op de 100m en de 400m, waar hij tweede werd in 58"68.

Uitslag.

 Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0205 seconds
Valid HTML 4.01!