banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 PK 5-kamp - Sint-Niklaas 25 juni 2006 Maandag 26 Juni 2006


Lang geleden dat er nog eens een Provinciaal Kampioenschap 5-kamp op het programma stond. Voor onze meerkampers het ideale moment om de conditie te testen in het vooruitzicht van de grote kampioenschappen in augustus. Volharding trad aan met 3 atleten in dit (bijna verdronken) PK. Een verslagje van een doorregende reporter...

Tom De Boes mocht bij de cadetten de debatten openen met het verspringen. Dit ging voor Tom al direct de goede kant uit: een nieuw pr en al meteen gelanceerd... Daarna volgden nog het favoriete speerwerpen (door de regen een iets minder resultaat), een verzurende 200m (met alweer een pr) en natte voeten in de discusring. Om ten slotte te eindigen met de grote onbekende: een 1500m na een hele dag sport. Tom ondervond aan den lijve dat dit helemaal niet meevalt en dat dit wat anders is dan eens een "gewone" 1500m.
Maar Tom was naderhand zeker niet ontevreden: de nieuwe provinciale titel was voor hem en bovenop was zijn puntentotaal goed voor een nieuwe clubrecord!

Intussentijd was ook Jens Van Remoortere begonnen aan zijn 5-kamp. Jens kwam bij het openingsnummer al direct onder druk te staan na 2 nulsprongen bij het ver. Een derde ingehouden sprong van 6m45 redde hier het verdere verloop van zijn meerkamp. Daarna volgden nog mooie prestaties bij het speerwerpen en de 200m (beiden net onder zijn pr) en een uitstekende worp (ondanks de striemende regen) van 41m10 bij het discuswerpen (pr met bijna 6m). Voor de afsluitende 1500m had Jens het oude cr al gebroken. Een verstandige 1500m van net boven de 5 minuten zorgde voor een totaal boven de 3000 punten (3093p), een nieuw cr en de provinciale titel.

Als derde Volharding-atleet mocht Eveline Van Remoortere van start gaan. Voor haar stond de 80m Horden als eerste proef op het programma. Een veelbelovende start werd ongedaan gemaakt door de derde horde, maar Eveline bleef mooie in het pasritme en eindigde onder de 15 sec bij haar eerste hordenoptreden. Daarna het hoogspringen. Door de overvloedige regen leek dit meer op schoonspringen: natte aanloop, net geen zwembad als landingsmat. Dus zeker niet ideaal om goede prestaties te leveren. De 1m45 leek in de gegeven omstandigheden wel goed. Daarna het speerwerpen (met een verrassende 18m77) en het kogelstoten (met een knappe worp voorbij de 9m-grens). Het afsluitende (net-geen-slijk) verspringen was er voor de meeste meisjes te veel aan. Nat, doorweekt en verkleumd konden geen topprestaties verwacht worden. Maar Eveline sloot haar 5-kamp toch af met een mooi resultaat van 2141 punten.

Uitslag - Foto's.

 Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0028 seconds
Valid HTML 4.01!