banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 Overzicht Pinksterweekend Dinsdag 6 Juni 2006


Voor onze jeugd staat het Pinksterweekend al jaren garant voor een weekend in Westmalle. Onze de deskundige leiding van de jeugdtrainers, kook- en kuisploegen is dit elk jaar één van de hoogtepunten van het seizoen voor onze jonge atleetjes. Naast het plezier is er natuurlijk ook aandacht voor de atletiektraining en "den bonten avond". Foto's en verslagjes mag je natuurlijk altijd doorsturen zodat we ze op onze website kunnen publiceren. Klik hier om jouw avonturen wereldkundig te maken...

Voor onze oudere atleten stonden er heel wat binnenlandse en buitenlandse wedstrijden op het programma. Een overzicht van de sportieve prestaties van dit verlengde (en eindelijk wat zonniger en warmer) weekend:

Zaterdag 3 juni:
Een deel van onze werpers trokken naar Torhout om bij het plaatselijke HAC hun werpersschoenen aan te trekken. Bijna alle proeven waar onze Volharders aan deelnamen werden gewonnen of er werd minstens een top-3 plaats behaald. Bjorn Gevers werd zowat de ster van de namiddag. Bjorn verbeterde zich op alle 3 de werpnummers (kogel-discus-hamer) en verbeterde tussendoor zelfs het cr hamerslingeren naar 42m56. Ook de andere werpers deden niet onder en zo was deze meeting zowat de beste die onze werpers tot nu toe gepresteerd hebben.

Uitslag.

Zondag 4 juni:
Pinksterzondag was voor velen blijkbaar een rustdag, maar niet voor de atleten die naar Aalst trokken om daar te presteren. Noëmi Bordui en Eveline Van Remoortere namen samen deel aan de 100m en ze lieten beiden een gevoelige verbetering van hun besttijd optekenen. Nadien trokken ze ook samen naar de hoogspringmat. Noëmi strandde weer op 1m40 en Eveline ging zelfs met de overwinning aan de haal met een sprong over 1m51. Jens Van Remoortere, volop in de meerkampopbouw, testte zijn spurtkwaliteiten op de 100m en de 200m. Met mooie tijden van 11.52 en 23.19 kan hij best tevreden zijn. Tussendoor won hij ook nog het discuswerpen met slechts 1 geldige worp. Ook de broertjes Rico en Arno Annecour waren in Aalst van de partij. Met het weer wordt ook Rico beter: met een knappe 1m85 en een nipt gemiste sprong op 1m88 is Rico op weg naar de 1m90. Arno verbeterde zich ook gevoelig bij het discuswerpen (de 30m is niet ver meer weg) en testte zichzelf in het verspringen. Aangemoedigd door de supporters, ging hij zelfs met de overwinning lopen (hij was maar alleen :-).

Uitslag.

Slechts 1 Volharder aan de start in Mol. Maar de prestatie mag gezien worden. Na zijn cr vorige week op de 1500m Steeple, liet Bjorn Willems nu ook een nieuw clubrecord noteren om de mijl. Bjorn verkeert dus duidelijke in bloedvorm deze periode.

Uitslag.

Maandag 5 juni:
Op Pinkstermaandag was er meer beweging waar te nemen. Een groot deel van de spurters van Gert Raets trokken naar de snelle piste van Oordegem om daar hun snelle benen te tonen op de 100m, de 200m en de 400m Horden. Een lichte tegenwind zorgde echter niet voor veel pr en sterke tijden. Uitschieter was Arnout Matthys op de 200m. Arnout is nog steeds op zoek naar zijn selectie voor het WK Juniors (Beijing - 15-20 augustus 2006) op de 200m. Met de knappe 21.30 van maandag komt hij wel in de buurt van de gevraagde 21.19. Met een positieve wind had dit er misschien ingezeten.
Speerwerper Tom De Boes bleef intussen net onder zijn pr.
Later op de wedstrijd traden ook enkele halve-fonders van Erik Cornu op de piste. Hierbij het verslag van Cédric De Caluwaert:
Op Pinkstermaandag trokken 3 atleten van de halve fond naar Oordegem.
Na 2 opeenvolgende wedstrijden (Cad/Sch Beveren + Duffel / Zele) slecht weer te hebben gehad, waren de weergoden ons nu wat beter gezind. De omstandigheden waren dus ideaal : een snelle piste (die van Oordegem staat hiervoor bekend), goed weer en goede tegenstanders. Ikzelf moest beginnen aan mijn 800m in de snelste reeks. Het werd een snelle race en dat resulteerde in een snelle chrono voor mij : 2:01.55. Een nieuw pr en de limiet om deel te mogen nemen aan het BK.
In de volgende reeks liep Tim Coenen, maar zijn reeks was iets te snel gestart en hij kon het niet echt volhouden maar toch had hij nog een mooie 2:28.98, toch 5 seconden beter als in Beveren.
Ook Cindy Van Daele was meegegeaan naar Oordegem. Zij liep de 3000m. Ze voelde al snel dat de benen goed zaten en ze hield heel de tijd het schema van 11.15 aan. Op het einde toe kon ze zelfs nog versnellen en ze eindigde dan ook in een mooie 11:11.02. Een verbetering van 20 seconden van haar pr. De coach was ook zeer tevreden na de wedstrijd en dat waren de atleten dus ook.

Uitslag.

Nog op maandag stond de Nacht van de Euregio in Neerpelt op het programma. Deze grote internationale meeting gold als opening van de nieuwe piste aldaar. 2 Volharders waren naar Neerpelt getrokken om zich met de (inter)nationale toppers te meten.
Koen Wilssens liep een heel sterke 3000mSteeple en eindigde net boven zijn eigen clubrecord (8:39.43). Koen komt zo stilaan opnieuw op niveau. Ook polstokker Wim Verelst had afspraak in Neerpelt. Wim eindigde op een mooie 5de plaats met een sprong over 4m81.

Uitslag.

Onze andere polstokkers (althans een deel daarvan) trokken met trainer Philip Heyndrickx de landsgrenzen over naar Sittard (NL). Jens Van Remoortere en Carolien Van Osselaer namen deel aan het Limburgs Kampioenschap (buiten wedstrijd natuurlijk). Jens was de beste in zijn categorie met een degelijke 3m80. Carolien deed het iets minder met 3m00. Voor beiden was het wel een "andere" ervaring: in Nederland springen zowel de dames als de heren tesamen in 1 wedstrijd. 't Is eens iets anders maar wel interessanter voor de trainer!

Uitslag.

 Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0211 seconds
Valid HTML 4.01!