banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 8e Cad/Sch meeting - Beveren 20 mei 2006 Maandag 22 Mei 2006


Zoals onze weermannen en -vrouwen het hadden voorspeld was het afgelopen zaterdag "geen weer om een hond door te jagen". En gelijk hebben ze dit maal (spijtig genoeg) wel gekregen. Donder, bliksem, stortbuien, rukwinden. Een echte cocktail van ons typisch Belgisch weertje. Even vreesden we voor de deelnemers, maar een atleet is nog niet zo snel uit zijn lood geslagen en toch konden we bijna 200 atleten inschrijven op de verschillende proeven.
Nochtans was de meeting goed begonnen: een zonnetje verwarmde (?) de atleten en er werden het eerste wedstrijduur mooie en homologeerbare prestaties opgemeten bij het verspringen en de hordenummers. Maar na een uurtje sloeg het weer helemaal om. Donkere onweerswolken, donder, felle wind en blikseminslagen noopten de officiëlen bij het polsstokspringen zelfs tot het stilleggen van de wedstrijd omdat de veiligheid van de atleten in het gedrang kwam. Ook het hoogspringen leed onder de felle zijwind en zelfs bij het kogelstoten en discuswerpen ondervonden de atleten hinder van de wind en natte voeten. Nochtans konden we bij de werpnummers knappe prestaties optekenen van o.a. Tom De Boes en Bjorn Gevers.
Ook het tweede deel van de spurtnummers (100m en 200m) had last van een strakke tegenwind (bij de start) en een te harde rugwind (in de rechte lijn). Zo werden er zelfs prestaties opgemeten met een rugwind van meer dan 6m/sec. Hierdoor dus weinig homologeerbare prestaties op deze afstand.
Onze halve fonders hadden minder last van de natuurelementen: zij konden in droge omstandigheden hun wedstrijden lopen (met veel zuurstof in de lucht). Dit resulteerde in mooie tijden op de 800m voor o.a. Cédric De Caluwaert (2.04) en een knap debuut van Karel Verelst (2.10) in zijn allereerste wedstrijd. Als afsluiter stonden nog de steeplenummers geprogrammeerd. Vooral de waterbak zorgde weer voor spektakel bij de scholieren jongens. Een atleet van VAC ging zelfs volledig kopje onder in de waterbak als gevolg van een mislukte sprong over de balk. Doorweekt en bibberend van de kou moest hij opgeven. Spijtig voor deze jongen. Onze Koen Jongenelen deed het in diezelfde wedstrijd uitstekend en kon een mooi pr laten noteren.
Nadien was het voor vele atleten aanschuiven aan de kassa. Het halen van een top-10 of top-20 plaats in het jaarboek van 2005 stond immers garant voor 15€ of 10€ aan geldprijzen.
Nog een extra woord van dank gaat uit naar onze officiëlen en helpers die in dikwijls moeilijke omstandigheden deze meeting toch in goede banen hebben geleid.

Uitslag.

 Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0212 seconds
Valid HTML 4.01!