banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 IC Alle Categorieën Heren - Mol 14 mei 2006 Maandag 15 Mei 2006


Eindelijk, eindelijk, eindelijk. Iedereen was er ook nu weer van overtuigd dat we een sterke ploeg hadden en dat we opnieuw voor de titel moesten gaan. En ja hoor, na 5 jaar na elkaar op de 2de plaats geëindigd te zijn is het nu dit jaar toch gelukt. We zijn KAMPIOEN in Landelijke 2A en kunnen nu promoveren naar 1e Landelijke. Ook daar schatten we onze kansen hoog in want de extra nummers polsstokspringen en 110mHorden vormen zeker geen onoverkomelijk probleem.
Was het de recente overwinning van onze cadetten en scholieren van afgelopen weekend die voor de nodige stimulans zorgde of was het de in de breedte uitgebalanccerde ploeg die het deed? Het feit is dat iedereen, atleet, trainer en supporter er voor de volle 100% is voor gegaan. En dat het dan na een lange namiddag lukt, is dit nog eens zo veel plezieriger. Proficiat mannen!

Een overzicht van deze kampioenenwedstrijd. Het begon al heel goed met de 400mHorden. Specialist ter zake Filip Van Leugenhagen controleerde de volledige wedstrijd en snelde naar winst en 13 punten in een mooie tijd. Op de spurt zou Arnout Matthys initieel dubbelen (100m en 200m) maar omdat er slechts 2 dubbelaars zijn toegelaten, werd Arnout "ontdubbeld". Wim Verelst nam probleemloos de 100m voor zijn rekening en bracht 10 punten in het bakje. Arnout zelf, deed dan de 200m en hij was goed voor 11 punten. Dat dikte reeds aardig aan. Het was dan ook geen verrassing de Volharding steeds als leider bij de tussenstand werd afgeroepen. De 400m kwam op rekening van Stijn Kluskens. In de laatste rechte lijn moest Stijn de concurrenten laten gaan, maar hij was toch nog goed voor 6 punten.
Onze halve-fonders Sven Verhaege en Wim Meul namen respectievelijk de 800m en de 1500m voor hun rekening. Beiden eindigden op een mooie 6de plaats. Goed voor elk 7 punten. Op de 3000m hadden we Koen Wilssens op de startlijst. Koen liep een zeer verstandige wedstrijd en kon zich samen met Kevin Laerte (DUFF) losmaken uit het pak. In een lange spurt met 2 was het Koen die afgescheiden naar de overwinning liep en een knappe tijd maar net boven zijn pr. Op de 5000m deed onze onverslijtbare Ion Damian weer van zich spreken. Zelfs de speaker van dienst kan Ion's rijke atletiekverleden oprakelen! En Ion kan nog steeds een mooie wedstrijd lopen hoor. Tussen al het jonge geweld eindigde Ion knap 7e. Goed voor 6 punten.
Ook op de kampnummers hadden we potentiële puntenpakkers ingeschreven. Rico Annecourontgoochelt nooit op de interclub. Ook nu weer was hij goed voor 10 punten in het hoogspringen. De zandbak was ook dit jaar voor Jens Van Remoortere gereserveerd. UIteindelijk mocht Jens toch dubbelen en hij zou dus zowel de hinkstap als het verspringen doen. Een ontspannen hinkstapsprong aan 80% was toch nog goed voor 9 punten. Even later was hij weer actief in het verspringen. Met zijn 6de sprong remonteerde hij nog 2 andere springers en zo eindigde Jens op de 2de plaats. Goed voor 11 punten. Het speerwerpen zou dit jaar Lorenz Engels voor zijn rekening nemen. Het was voor Lorenz de eerste keer dat hij een speer vast had. Een korte opleidingsweek bij Rudi Morjaen resulteerde toch in een worp van 25m. Spijtig genoeg hing hier maar 1 puntje aan vast. Maar elk punt kan doorslaggevend zijn in de eindafrekening (hebben we zelf al een paar keer ondervonden).
Onze tweede dubbelaar Sven Ivens deed het in zijn eerste optreden als senior uitstekend. Hij won het het kogelstoten en werd 3de in het discuswerpen. Zo bracht Sven in totaal 23 punten binnen.
Bij het afroepen van de laatste tussenstand voor de aflossingen (maar zonder verspringen en discuswerpen) moesten we de leiding delen met ATLA. Maar onze boekhoudster Lut had snel zelf de punten van het ver en de discus meegerekend en daaruit bleek dat 'gewoon aankomen' bij de aflossingen voldoende was voor de overwinning. Eerst werd de 4x100m gelopen. Met Pieter De Rycke, Wim Verelst, Jens Van Remoortere en slotloper Arnout Matthys stond een sterke jeugdige ploeg op papier. En het liep zeer vlot (al dreigde het even fout te lopen tussen Jens en Arnout). Een mooie chrono van net boven de 44 sec zorgde voor 11 punten. Toen de laatste tussenstand voor de afsluitende 4x400m werd afgeroepen barstte er al een klein feestje los. Volharding had reeds een onoverbrugbare kloof geslagen. We waren dus al kampioen voor de laatste proef. Maar Filip Van Leugenhagen, Sven Verhaege, Wim Meul en Koen Wilssens wilden nog de kers op de kampioenentaart plaatsen. Maar om een discuteerbaar manoeuvre van Wim werd de ploeg gediskwalificeerd. Maar vermits de titel toch al binnen was, kraaide hier geen haan naar.
Ploegafgevaardige van de dag Annemie Van Landeghem mocht als beloning de beker in ontvangst nemen. Na de traditionele foto's liepen onze atleten nog een ereronde op de piste van Mol.
Voorzitter Jempi Wilssens was maar al te blij dat er geen water in de steeplebak stond, of anders... Tevreden tastte hij dan maar in zijn portefeuille voor het "rondje van de voorzitter"! Proost! Op de overwinning!

Uitslag - Rangschikking - Foto's met dank aan Eveline Van Remoortere

 Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0189 seconds
Valid HTML 4.01!