banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 IC Alle Categorieën Dames - Sint-Niklaas 13 mei 20 Maandag 15 Mei 2006


Onze dames moesten dit jaar hun Interclubwedstrijd in de ere-afdeling van de VAL afwerken bij de buren uit Sint-Niklaas. De verplaatsing was dus geen probleem. Enkele afzeggingen en kwetsuren zorgden voor de nodige problemen om een evenwichtige ploeg op te stellen en er werd dan ook resoluut de kaart van de jongeren getrokken. Op enkele seniors en 1 master na, waren het allemaal juniors, scholieren en zelfs enkele 1e jaarscadetten in de ploeg.
Een promotie naar ere-afdeling KBAB zat er dus niet in, maar we zouden in probleemloos moeten kunnen handhaven. Uit de tussenstanden bleek dat we steeds goed meedraaiden in de middenmoot, ver van de degragatieplaatsen. Dat bleek ook uit de samenstelling van de reeksen voor de aflossingen (die gebaseerd zijn op de tussenstand) - daar stonden we zelfs bij de top-6. Geen nood dus...tot de eindstand omgeroepen werd. Volharding strandde op de 10e plaats, net boven de 2 degradatieplaatsen. Opluchting, tot er werd gezegd dat er nog een 3de daler zou kunnen zijn, afhankelijk van het resultaat van de Vlaamse ploegen in ere-afdeling van KBAB. Maar die hadden het naderhand toch goed gedaan zodat er geen 3de daler nodig was en wij nog een extra jaartje in ere-afdeling kunnen vertoeven. Proficiat dames.

Een detailoverzicht van de prestaties van onze dames.
Op de hordenummers deden we het niet onaardig: Marijke Merckx liep de 400mHorden in een nieuw pr en bracht 5 punten mee. Kelly Van Goethem is nog steeds top op de 100mHorden. Haar prestatie was nog goed voor 10 punten. Ook de 400m stond op het programma van Kelly, en ook hier zorgde ze weer voor dubbele punten. Haar tijd van net boven de 60sec op de baanronde was goed voor 10 punten.
Op de korte spurtnummers hadden we 2 nieuwe gezichten bij onze dames: op de 100m snelde Elke Vereecken naar reekswinst, een nieuwe clubrecord en 7 punten. Op de 200m stond 1e jaars cadet Noëmi Bordui aan de start. Haar snelle start kon ze nog niet tot het einde aanhouden, maar ze komt er wel. Haar prestaties was toch nog goed voor 3p. Op de 800m en 1500m vonden we onze Stekense halve-fondster. Els Merckx nam de dubbele baanronde voor haar rekening en Nina Lauwaert deed de 1500m. Beiden brachten elk 5 punten binnen. Op de 3000m hadden we Cindy Van Daele. Als stratenloopster is een 3000m voor Cindy te kort en te explosief. Maar toch deed ze bijna een minuut af van haar eigen pr. Haar mooie prestaties was nog goed voor 3 punten.
De kampnummers dan. Ook hier veel jong geweld aanwezig. Hoogspringster Eveline Van Remoortere was maar pas terug uit kwetsuur en had dus nog de nodige twijfels over haar actuele vormcurve. Maar met een mooie 1m50 verbaasde ze iedereen (trainer Benny incluis). De 7,5 punten waren dus meer dan verdiend. Ook in het verspringen zagen we wederom een knappe prestatie van Caroline Leys. Caroline spring nu met de regelmaat van de klok over de 5m-grens. Haar 5m11 waren nu goed voor 9 punten. Nog in de zandbak hinkte-stapte-sprong Tine Maes is haar eerste wedstrijd sedert 8 maanden en zonder trainingsarbeid naar 1punt. Alleen al voor haar inzet en clubliefde zou ze meer punten verdiend hebben.
De werpnummers dan. Debbie Coenen zorgde voor 5 punten in de discuskooi en Wendy Vereecken deed het dit weekend iets minder goed dan bij de IC Cad/Sch. Nu werd ze slechts met 2 punten beloond. Onze enige master in de ploeg tenslotte moet nog lang niet onderdoen voor al dat jonge geweld: Karin Larnoe stootte de kogel nog probleemloos naar 9 punten.
Als afsluiter stonden er nog de aflossingswedstrijden op het programma. Op de 4x100m haddan we 4 seniors aan de start: Iris Bracqué, Elke Vereecken, Saskia Van Puyvelde en slotloopster Kelly Van Goethem moesten de stok zonder problemen kunnen binnen brengen. En dat is hun ook gelukt. Hun knappe tijd is tevens een nieuw cr bij de seniors vrouwen. Op de 4x400m hadden we een primeur: met 4 Stekense juniors aan de start zou er dus zowieso een nieuw cr op de tabellen komen. Nina Lauwaert vertrok, Marijke Merckx, Cies Van Roeyen en Els Merckx zorgden nog voor extra 2 punten.

Uitslag - Klassement - Foto's

 Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0069 seconds
Valid HTML 4.01!