banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 InterClub Cad/Sch Jongens - Burcht 7 mei 2006 Maandag 8 Mei 2006


Onze cadetten en scholieren jongens trokken naar Burcht om hun Inter Club wedstrijd in Landelijke 2A te betwisten. Ze kenden de uitslag van de meisjes (4de) en wilden dus zeker niet onder doen. Een sterke lichting cadetten en scholieren werd dit jaar op het wedstrijdblad gezet. Menige supporters begonnen reeds te dromen...zou het nu toch eens kunnen lukken? Na de vele 2e plaatsen van de laatste jaren (zelfs met deze ploeg werden we 2de in de BVV voor de jeugd) zou het nu toch een moeten kunnen. Je hoorde van alles...
En ja hoor, het is dit jaar gelukt: onze cadetten en scholieren zijn KAMPIOEN en stijgen dus naar "eerste klasse" !!! Omdat dit toch een sterke prestatie is, willen we jullie zeker het uitgebreide wedstrijdverslag en de meer dan honderd foto's niet onthouden. Zet je even schrap:

Cadetten: onze cadetten domineerden de hele wedstrijd : als de minste plaats een vijfde stek (8p) is, mag je zeker van supprematie spreken. Wie deed er al zoal zijn duit in de grote puntenzak? Polle De Roeck werd knap 2de in zijn eerste 300mHorden ooit. Frederic Folens etaleerde zijn goede vorm bij het verspringen: een nieuw pr en 11p waren zijn deel. Nieuwkomer Arno Annecour is al goed ingeburgerd en stootte zijn kogel nog nooit verder. Ook voor hem een pr en 9p. Op de 100m hadden we Wim Robyns die voor 10 punten zorgde en op de 200m hadden we onze hazewind Pieter De Rycke. De concurrentie stond nog net op de foto!
Ook op de lange-afstand kenden we geen probleem: de 800m werd knap afgewerkt door Thijs Verbeeck (10p) en de 1500m werd een solotriomftocht voor Bjorn Willems (13p). Ook Alexander Beeldens deed er nog een schepje bovenop: met 1m65 in het hoogspringen zorgde hij ook voor een pr en 11p. Op de lange spurt (400m) zorgde Marcel Löcker ook voor de broodnodige 8 punten. Tenslotte zorgde enige "dubbelaar" Tom De Boes voor 13 punten bij de speer en 10 punten bij het discuswerpen.
Op de afsluitende 4x100m toonden onze cadetten nogmaals wat ze waard zijn: Wim, Pieter, Frederic en Tom plaatsten het orgelpunt door ook deze wedstrijd winnend af te sluiten.

Scholieren: net zoals de cadetten domineerden ook onze scholieren de wedstrijd. Maar ze kregen te duchten tegenstand van de plaatselijke atleten van AT84. In de totaalstand bij de scholieren kwamen ze slechts 1 punt te kort op AT84. Ook hier veel atleten die hun duit in de puntenzak deden. Koen Jongenelen bracht op zijn eerste 400mHorden 8p binnen. Bart De Boes deed het uitstekend in de kogelring. Met een nieuw pr bracht hij onverhoopt 8p binnen. Op de 100m stond nieuwkomer Emile Thieren voor het eerst aan de start van een atletiekwedstrijd. Emile deed het uitstekend en dikte het puntenaantal aan met 6 eenheden. Op de 200m zorgde Andre Lecot nog voor 5 punten. Cédric De Caluwaert liep zich volledig leeg op de 400m en dat bracht weeral 9p op. Onze lange-afstanders deden het ook zeer goed. Op de 800m bracht Michaël Leys 6p binnen en op de 1500m zorgde Kenneth Baluwé voor 8 punten. Op beide springnummers stond Jens Van Remoortere. In het hoog ging hij met de 13 punten aan de haal en in het verspringen zorgde hij voor een nieuw cr met 6m84. Evenveel als winnaar Kevin Van Waes (ACW) maar een mindere 2de bestprestatie zorgde toch voor 11 punten. Zelfde scenario voor onze werpdubbelaar Bjorn Gevers: 13 punten bij het discuswerpen en 11 punten bij het speerwerpen.
Ook onze scholieren moesten met hun 4x100m de wedstrijd kunnen bekronen. Met Emile, Andre, Koen en Jens zat dit er wel in. Slotloper Jens kreeg de stok van Koen maar had toch een 5-tal meter achterstand op de slotloper van AT84. Jens had deze wel al snel te stekken maar hij kon hem niet afschudden. Spanning tot op de eindmeet. Daar gooide Jens zich helemaal naar voor en het was zijn lange lijf dat hem een voorsprong van 2 hondersten gaf (en de 13 punten).

Daarna volgde de welverdiende ereronde ZONDER de beker (die waren ze vergeten in de garage van de administratieve scheidsrechter)! 't Zal ons weer moeten overkomen.

Proficiat jongens voor deze prachtige atletieknamiddag.

Uitslag - Puntentabel - Foto's met dank aan Eveline Van Remoortere, Kenneth Baluwé, Marc Gevers en Ronny Leys.

 Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0361 seconds
Valid HTML 4.01!