banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 InterClub Cad/Sch Meisjes - Zele 6 mei 2006 Maandag 8 Mei 2006


Zaterdag 6 mei stonden over te lande de Inter Club wedstrijden cadetten en scholieren meisjes op het programma. Onze meisjes trokken naar Zele om hun wedstrijd in Landelijke 2B te betwisten. De laatste dagen noteerden we nog afzeggingen en kwetsuren van enkele "certitudes" zodat we zelfs zaterdagmorgen nog enkele reserven dienden op te trommelen. Door de puzzelkunsten van onze ploegafgevaardigde bleven maar 2 nummers onbezet. Maar toch begonnen we met een klein hartje aan de zonnige namiddag.
Maar al snel bleek onze angst ongegrond: bij de eerste tussenstand stonden we zelfs aan de leiding! Dankzij sterke prestaties van oa Mieke Jongenelen, Debbie Coenen, Lindsey Daemen en Kimberley Baert hadden we reeds een mooie voorsprong om de "mindere" ploegen. Dit werkte blijkbaar voor atletes bevrijdend, want er kwamen nog sterke prestaties in de tabellen. Caroline Leys zorgde zelfs voor 2x dubbele punten: op de 100m was ze de verrassende winnares in een knappe tijd en bij het verspringen was haar sterke 5m15 maar 2 cm minder dan de winnende sprong. Ook onze beide debutantes Kaija Sanders en Mieke Smet zorgden voor de nodige puntjes, alsook onze andere meisjes die dikwijls moesten uitkomen op een voor hen ongewoon nummer. Maar allen kweten zich zonder morren en met veel bravoure van hun taak. Voor het hoogtepunt van de dag zorgde nogmaals Caroline Leys bij de 4x100m voor scholieren. In een bijna verloren positie (ruim 10m achterstand) remonteerde ze alle slotloopsters uit haar reeks om als snelste de "stok binnen te brengen".
Uiteindelijk leidden deze knappe prestaties van onze meisjes tot een verdiende 4e plaats in de eindafrekening.
Nog even al onze atletes op een rijtje:
Cadetten:
Noëmi Bordui snelde naar reekswinst op de 100m en bracht 9 punten binnen. Op de 200m zorgde Kaija Sanders dus voor een debuut. Haar prestatie leverde ons 3p op. Onze andere debutante, Mieke Smet, bracht op de voor haar zeer ongewone 400m nog 2p binnen. En gebroken pols weerhield Tasja Gevers niet van deelname. Oorspronkelijk zou Tasja de 300mHorden (die bleef dus onbezet) en het discuswerpen doen, maar een 800m gaat haar ook goed af. Een mooie tijd leverde toch 8p op. Ook op de 1500m deden we het goed met Veerle Van Raemdonck. Veerle bracht 5p in het laatje.
Ook op de kampnummers deden onze cadetten het niet onaardig. Door de kwetsuur van Eveline Van Remoortere schoof Noëmi van haar favoriete 200m door naar het hoogspringen. Een verstrooide jury liet de meisjes 2x over dezelfde hoogte springen waardoor er al onnodige energie verspild werd. De gehoopte 1m45 bleek achteraf maar 1m40 te zijn. Maar toch nog goed voor 7p. Invaller van het laatste moment, Joyce Van Puymbroeck kon meteen aan de slag in het verspringen. Zonder opwarming sprong ze een nieuw pr en kreeg ze 6p van de jury. Later zorgde ze ook nog voor 9p in het discuswerpen. Knap hoor Joyce. Mieke Jongenelen tenslotte zorgde voor de enige overwinning in het kogelstoten (13p) en bracht ook nog eens 10p mee van het speerwerpen.
De aflossingsploeg bestond uit Joyce, Tasja, Kaija en Noëmi. Ze dikten het puntenaantal aan met 7 eenheden.
Scholieren:
Ook bij de scholieren noteerden we 1 overwinning: Caroline Leys ging met de eer (en de 13 punten) lopen op de 100m. Op de dubbele afstand was Wendy Vereecken goed voor 6p. De volledige baanronde werd afgelegd door de "ter plaatse aangeduide" Evelyn Quasten. Het was jaren geleden dat werpster Evelyn nog loopspikes aan had gedaan. Maar ze kweet zich voortreffelijk van haar taak en ze bracht toch 4p binnen. Op de 800m wilde Kimberley Baert wel starten. Ondanks de last van de pollen bracht Kimberley onverhoopt 5 punten in het puntenzakje. De 1500m bleef onbezet. Het slachtoffer van dienst op de 400mHorden was Lindsey Daemen. Maar Lindsey deed het uitstekend. 7 punten waren haar beloning.
Op de kampnummers deden we het nog beter: Kimberley nam ook het hoog voor haar rekening en ze was goed voor 10 punten. Een prachtprestatie in het verspringen leverde voor Caroline 11 punten op en nog eens Evelyn zorgde voor 10p bij het kogelstoten. Eerder op de dag had Debbie Coenen de score geopend met 10p in het discuswerpen. Als laatste dikte Wendy Vereecken met een nieuw pr in het speerwerpen de stand aan met 8 eenheden.
De sterke aflossingsploeg met Lindsey, Kimberly, Wendy en Caroline zorgde voor een mooie reeksoverwinning en 10 punten.
In de einduitslag bij de scholieren staan onze meisjes zelfs op de eerste plaats ! Knap gepresteerd hoor meisjes.

Uitslag - Foto's

 Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0347 seconds
Valid HTML 4.01!