banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 8e Congoloop - Beveren 5 mei 2006 Maandag 8 Mei 2006


Voor de tweede maal organiseerden we onze Congoloop (in samenwerking met het Puitenslagerscommité) op vrijdagavond. Ook dit jaar was het weer een groot succes. Omdat ook SK Beveren op vrijdagavond speelde, kwamen vele atleten slechts op het laatste nippertje aan de start op het atletiekterrein. Maar mede dankzij de goede organisatie was hier nog snel een mouw aan te passen.
Als opener startten onze jongsten in hun Kids-Run over 1km. In een spurt met 2 haalde Wout Vierbergen het nipt voor Wout Backaert. Alle 43 ingeschreven kinderen haalden zonder problemen de eindmeet op "het Congoken" en keerden met een mooie naturaprijs naar huis.
Daarna de start voor de 5km Familieloop. Door de grote toeloop naar het stadion waren er onderweg enkele nadarafsluitingen verplaatst waardoor een kleine extra ronde op het parcours door niemand werd afgelegd. De 5km waren er uiteindelijk slechts 4,4km. Maar niemand die daar over zeurde. De wedstrijd zelfs werd van start tot aankomst gedomineerd door onze eigen cadet Bjorn Willems. Bjorn had ruim 15 sec voorsprong op de tweede atleet. Knappe prestaties hoor, Bjorn.

En dan de apotheose van de avond: de Congoloop. Met meer dan 250 atleten stonden ze te drummen aan de start. Onder hen ook een heel pak atleten van over het ganse land die ook hier punten kwamen rapen in het kader van het Flanders WegCircuit.
Ook hier van bij de start direct één atleet die naar voor schoot: onze Stekense Abdi Nagassa. Adbi maakte er door de straten van de Thijskenshoek-wijk een ware demonstratie van. Echter, Adbi ontbreekt in dergelijke wedstrijden nog het taktisch doorzicht ('t was nog maar zijn derde of vierde wedstrijd) waardoor hij in de laatste meters nog Maarten Van Steen (DCLA) moest laten terugkomen en die klopte Adbi nog in de spurt. Uiteindelijk zouden 250 atleten (waaronder ook vele joggers) de aankomst bereiken.

Uitslag - Foto's met dank aan Ronny Leys en Koen Wilssens en via de site van de Puitenslagers.

 Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0219 seconds
Valid HTML 4.01!