banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 PK Dag 2 - Gent 30 april Dinsdag 2 Mei 2006


Afspraak in Gent op de tweede dag van het PK dit jaar. Onze spurtsters en discuswerpsters waanden zich aan de ark van Noa: een ware zondvloed teisterde het begin van deze wedstrijddag. Het spurten leek meer op waterski├źn en van een goede grip op de discus was al helemaal geen sprake. Maar gelukkig brak een lentezonnetje de bewolking en werd het vanaf 14u nog mooi atletiekweer.
Ook nu deden onze atleten het uitstekend: nog beter zelfs dan op de eerste dag want vandaag haalden we maar zelfs 13 medailles binnen : 6 gouden, 3 zilveren en 4 bronzen. Vandaag waren er zelfs 2 dubbelaars. Een overzichtje:
GOUD:
Gevers Tasja - Discuswerpen - Cadetten
Gevers Tasja - Kogelstoten - Cadetten
Van Remoortere Jens - Verspringen - Scholieren
Van Remoortere Jens - 110mHorden - Scholieren
Frederic Folens - 100mHorden - Cadetten
Nagassa Abdi - 1500 - Seniors
ZILVER:
Jongenelen Mieke - Discuswerpen - Cadetten
Jongenelen Mieke - Kogelstoten - Cadetten
Larnoe Karin - Kogelstoten - Seniors/Masters
BRONS:
Coenen Debbie - Discuswerpen - Scholieren
De Roeck Polle - 400m - Cadetten
De Boes Tom - Speerwerpen - Cadetten
Gevers Bjorn - Speerwerpen - Scholieren

Een verslag:
Zoals reeds aangehaald hadden onze spurtsters veel hinder van de slechte weersomstandigheden: koud en regen. Maar Caroline Leys liet het niet aan haar hart komen en liep een mooie tijd en kon zich zo kwalificeren voor de finale. In die finale later op de dag werd ze knap 4de. Ook op de 200m haalde Caroline de finale. Het meeste succes haalden onze atleten in de discusring. Bij de cadetten won Tasja Gevers (met nieuw cr) voor Mieke Jongenelen. Ook Joyce Van Puymbroeck deed het knap met de discus: Joyce haald een mooie 4de plaats binnen. Bij de scholieren haalde Debbie Coenen na een vermoeiende en lange busreis toch nog net het podium.
Bij het kogelstoten zowaar het zelfde beeld: ook hierin was Tasja Gevers te sterk bij de cadetten, en weer net voor Mieke Jongenelen. Bij de seniors een mooie 2de stek voor onze master Karin Larnoe en nog een vierde plaats voor debbie Coenen bij de scholieren.
Nog bij het speerwerpen haalden we 2 3de plaatsen: Tom De Boes bij de cadetten en Bjorn Gevers bij de scholieren.
Op de 400m noteerden we een verrassende, doch dik verdiende bronzen plak voor Polle De Roeck bij de cadetten.
Jens Van Remoortere realiseerde, net als Pieter De Rycke de dag voordien, een dubbel. Jens won het verspringen bij de scholieren en deed er later op de dag nog een provinciale titel bij op de 110m horden. Nog op de horden zagen we Frederic Folens demonstreren bij de cadetten. Na veel blessureleed een mooie opsteker voor Frederic.
Voor de mannen stond de 1500m op het programma. Voor ons nieuw loopwonder uit Stekene, Abdi Nagassa, een eerste kennismaking met een pistewedstrijd. Ging het bij de start nog wat moeizaam, dan kwam Abdi al na 200m op kop van de wedstrijd. Abdi liep "rustig" op tempo voort en niemand kon hem nog remonteren: dus een eerste provinciale titel bij zijn eerste wedstrijd: je moet het maar doen! Ook Wim Meul en Sven Verhaege liepen mooie tijden bij deze seniorsreeks. Tevoren hadden Kenneth Baluw├ę en Michael Leys een knappe 1500m gelopen bij de scholieren.
Voor verder info aangaande onze andere atleten, bekijk rustig de uitslag.

Uitslag - Foto's.

 Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0265 seconds
Valid HTML 4.01!