banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 PK Dag 1 - Ninove 29 april Dinsdag 2 Mei 2006


Afgelopen lang weekend stonden de provinciale kampioenschappen vanaf cadet al op het programma. Voor vele atleten nog iets te vroeg op het nog prille seizoen, voor andere al een eerste doorgedreven test voor de komende interclubwedstrijden.
Zaterdag was een behoorlijke Volharding-vertegenwoordiging afgezakt naar het verre Ninove. Ondanks de slechte weersvoorspellingen viel het al bij al nog reuze mee: geen regen, een aangenaam zonnetje, maar bij momenten een veel te strakke wind waardoor vele prestaties niet gehomologeerd kunnen worden.
Al bij al hebben onze Volharders het voortreffelijk gedaan: ze kwamen naar huis met niet minder dan 11 medailles : 4 gouden, 5 zilveren en 2 bronzen plakken waren hun deel. Een overzichtje per kleur:
GOUD:
Annecour Rico - Hoogspringen Juniors
Gevers Bjorn - Discus - Scholieren
De Rycke Pieter - 100m - Cadetten
De Rycke Pieter - 200m - Cadetten
ZILVER:
Van Remoortere Jens - Hoogspringen - Scholieren
De Boes Tom - Kogelstoten - Cadetten
Beeldens Alexander - Hoogspringen - Cadetten
Lauwaert Nina - 1500m - Juniors
Gevers Tasja - Speerwerpen - Cadetten
BRONS:
Gevers Bjorn - Kogelstoten - Scholieren
Jongenelen Mieke - Speerwerpen - Cadetten

Een verslagje van onze reporter ter plaatse:
Onze spurters beten de spits af op deze eerste dag van het PK: Marcel Löcker en Pieter De Rycke werden vooruit geblazen naar scherpe tijden, maar het was enkel Pieter die zich kon plaatsen voor de finale. Een finale die Pieter met veel bravoure won. Zelfde beeld op de 200m. Maar hierin konden onze beide atleten zich wel plaatsen voor de finale. Ook hier liet Pieter de tegenstand ter plaatse om te winnen in een scherpe 23.64. Intussen waren ook de kampwedstrijden aan de gang. Veel volk in de discuskooi. Hierin een onverwachte titel voor Bjorn Gevers bij de scholieren. Verder noteren we een "net-niet" voor Sven Ivens bij de seniors en Tom De Boes bij de cadetten. Beiden eindigden 4de.
Ook op de hoogspringmat hadden we enkele kandidaten aan de start. Rico Annecour werd PK bij de juniors, Jens Van Remoortere bij de scholieren en Alexander Beeldens bij de cadetten haalden beiden de zilveren medaille met elk een nieuw pr.
Onze speerwerpster deden het ook al niet onaardig: Tasja Gevers werd 2e bij de cadetten, net voor Mieke Jongenelen. Bij de scholieren noteerden we een 4de plaats voor Wendy Vereecken.
Discussies bij de verspringbak: door een foutieve handeling van een jurylid werd een zekere medaille ontzegd aan Caroline Leys. Haar korrekt gemeten sprong van net onder de 5m was onvoldoende voor het podium.
Bij de langere loopnummers, hadden we wel enkele deelnemers die allen zeer goede tijden lieten afdrukken, maar het was enkel Nina Lauwaert die op de 1500m bij de juniors een 2de stek wist te bemachtigen.
Ook in de kogelring vielen enkele knappe prestaties te noteren: Tom De Boes haalde zilver bij de cadetten en Bjorn Gevers brons bij de scholieren. Bjorn evenaarde clubgenoot Jens Van Remoortere met zijn laatste worp (beiden 13m70) maar Bjorn had een betere tweede beste worp staan, dus Bjorn op en Jens naast het podium.
Voor een verder overzicht van de prestaties van onze atleten, bekijk de uitslag en de foto's.

Uitslag - Foto's met dank aan Kenneth Baluwé en Ronny Leys.

 Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0202 seconds
Valid HTML 4.01!