banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 Wim Verelst springt in het buitenland Dinsdag 7 Februari 2006


Afgelopen weekend stonden in het buitenland enkele topwedstrijden geprogrammeerd.
Arnout Matthys zou in Schotland een internationale wedstrijd lopen voor talenten -23 jaar. Maar de hamstringblessure van vorige week was onvoldoende genezen om op topniveau te kunnen presteren, en Arnout moest dus thuis blijven.

Ons ander talent, polsstokspringer Wim Verelst vertrok vrijdagavond al naar het Franse Niort. Daar stond het polsstokfestival op het programma: een topwedstrijd met vele Europese talenten, zowel bij de seniors als de juniors. We laten Wim zelf aan het woord over zijn ervaringen in het buitenland:
De wedstrijd zelf ging simultaan door op 2 perfecte polsstokstanden. Met meer dan 400 wedstrijdspringers was het een indrukwekkende schouwspel. En het enthousiaste publiek leefde volledig mee met de springers. Ikzelf mocht bij de elite B meespringen: allemaal mannen die een evenwaardige hoogte aankunnen zodat het een knappe wedstrijd werd. Op voorhand mochten we onze favoriete muziek opgeven en deze werd dan uit de boxen geknald tijdens onze sprongen. Toch wel even onder de indruk van de sfeer: zoiets maak je niet alle dagen mee. De sportieve prestatie (ik heb 4m64 gesprongen) was wel iets minder, want de 4m90 en 5m00 zit er wel in. Maar het was een zeer mooie wedstrijd en ik heb er van genoten. Intussen was ook trainigsmakker Kevin Rans (ACW) aan zijn wedstrijd begonnen. Kevin haalde de WK-limiet (5m65) en miste maar nipt de nieuwe Belgische Recordhoogte van 5m71. Achteraf was er nog een "apr├Ęs-polsstok"-party waar ik met de vele andere goede springers ervaringen kon uitwisselen. De uitslag kan je hier vinden. Groetjes, Wim.

 Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,02 seconds
Valid HTML 4.01!