banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 PK Jeugd - Zele 25 juni Maandag 27 Juni 2005


Dit jaar vonden de Provinciale Kampioenschappen voor de jeugd (ben-pup-min) plaats op de mooie nieuwe piste van Zele. In grote getallen trokken onze jeugdatleetjes naar Zele om in een stralend zonnetje hun beste beentje voor te zetten in hun zelfgekozen proeven.
Onze atleetjes konden 2 titels (en gouden medailles), 6 zilveren medailles en 1 bronzen mee naar Beveren en Stekene nemen. Zeker niet slecht maar meteen beetje meer geluk hadden er zeker meer podia ingezeten. Maar het zomerseizoen duurt nog wel eventjes en er komen zeker nog mooie wedstrijden.
Ster van de dag tijdens dit PK was zeker Tasja Gevers. In haar favoriete nummers, de discus en het speerwerpen, dulde ze geen tegenstand en gooide ze zich autoritair naar 2 gouden plakken. In beide nummers was ze 'tussendoor' ook nog goed voor 2 verbeteringen van haar eigen clubrecords.
Andere opmerkelijke prestatie kwam op naam van Noemi Bordui. Als eerste miniem in de clubgeschiedenis wist ze onder de 11 seconden te duiken op de 80m. Haar prestatie is meteen ook goed voor een nieuw CR (nu een echte elektronische tijd en gaan handgestopte). Spijtig leverde het haar op het PK geen titel op. Met 10.96 moest Noemi tevreden zijn met de tweede plaats. Ook in het hoogspringen deed Noemi van zich spreken. Met 1m42 wipt ze de top-5 allertijden binnen. Nog in het hoogspringen wipte Eveline Van Remoortere zelfs over 1m45. Hiermee eindigde ze op gelijke hoogte als de tweede in de wedstrijd, maar omdat Eveline meer pogingen nodig had, eindigde ze slechts als 6de. Echter, haar 1m45 is wel goed voor de 3de prestaties allertijden. En volgens trainer Benny kan ze zeker nog hoger. En dat Eveline iets met springen heeft, bewees ze later op de dag in de zandbak. Maar ook hier greep ze net naast een medaille. Met 4m42 eindigde ze op de 4de plaats.
Ook in de spurtnummers deed andere atlete van zich spreken: eerstejaars miniem Lyn Janssens haalde op de 80m en op de 150m net niet het podium. Maar met haar prestaties haalt ze nu al de top-10 allertijden (en dat als eerstejaars). Ook bij de benjamins een straffe prestatie van Klaas Staut. Zijn tweede plaats op het PK bij de 60m was goed voor de tweede prestatie ooit. Nog net geen CR. Ook eerstejaars pupil Kim Blommaert kan zeer zeker tevreden terugblikken. Ze behaalde 2 medailles: zilver tijdens het verspringen en brons op de 60m. Knap.
Alle andere atleten opsommen zou te lang duren, maar bijna iedereen heeft tijdens het PK minstens 1 PR verbeterd. Kijk de uitslag er maar eens op na en bekijk zeker de nidividuele prestaties! 't Is zeker de moeite.

Een korte samenvatting van de medaillewinnaars:
GOUD
Gevers Tasja - Discus miniemen dames
Gevers Tasja - Speer miniemen dames
ZILVER
Blommaert Kim - Ver pupillen dames
Jongenelen Mieke - Kogel miniemen dames
Vierbergen Wout - Hoog benjamins heren
Staut Klaas - 60m benjamins heren
Bordui Noemi - 80m miniemen dames
Franssens Jani - Hockey benjamins heren
BRONS
Blommaert Kim - 60m pupillen dames

Uitslag - Foto's

 Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,024 seconds
Valid HTML 4.01!