banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 BK Cadetten/Scholieren - Gent 1 maart 2020 Woensdag 4 Maart 2020


Slechts 3 Volhalders haalden de selectie voor het Belgisch Kampioenscahp voor cadtten en scholieren in Gent.

 

 

 

Een verslag van trainer Erwin Vereecken:

 

Het BK Indoor was de laatste uitdaging van het winterseizoen. Tijdens de trainingen had Sara Van Hoyweghen in het verspringen al zeer goede sprongen gemaakt. De hoop op een titel en een recordprestatie boven de 5,73m was dus aanwezig. Het beloofde echter wel een spannende wedstrijd te worden tussen Sara en Sennah Vanhoeijen(DEIN).
Sara kon door het strakke uurschema slechts 3 maal inspringen en liet een heel goede indruk maar overschreed meermaals de afstootbalk. De aanloop diende dus bijgestuurd te worden. Tijdens de wedstrijd echter speelden de zenuwen Sara toch wat parten. Sara realiseerde een sprong van 5,67m wat haar aanvankelijk aan de leiding bracht. Sennah lukte dezelfde afstand zodat het verschil in hun tweede resultaat zat en daarmee scoorde Sennah aanvankelijk beter. Sara deed met 5,65m in haar 5e poging 1 cm beter dan het 2e resultaat van Sennah. Die kwam daardoor op de tweede plaats. De laatste sprong zou dus het eindresultaat bepalen.
Sennah lukte een sprong van 5,81m waarbij ze geen centimeter op de afstootbalk onbenut liet. Sara die als laatste moest springen bracht mogelijk een nog verdere sprong maar overschreed nipt de lijn. Een tweede plaats dus voor Sara die daarmee toch wat ontgoocheld was. Alodie Van Der Meulen (ATH) verbeterde haar beste prestatie en eindigde met een sprong van 5,53m op een derde plaats. Drie meerkampers dus op het podium in het verspringen.  

Bij het kogelstoten kon Sara niet de perfectie en snelheid in de worpen brengen die nodig zijn voor een sterke prestatie. Sara eindigde op een 5e plaats met 12,60m als beste resultaat. Ook al omdat Alodie Van Der Meulen zich verrassend met 13,50m naar een tweede plaats wist te stoten.
Het winter seizoen is voor Sara dan toch een beetje in mineur afgesloten.

We zagen ook nog Mats Reyns met de kogel aan het werk. Ook hij kon met 11,48m zijn beste resultaat met de kogel niet benaderen.
Siebe Noppe evenaarde in de 60 m met 8,08”  wel zijn beste resultaat. Maar dat was niet voldoende voor een finale plaats. 

 

 

 

Uitslag. Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0292 seconds
Valid HTML 4.01!