banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 BK Meerkamp - Louvain-la-Neuve 2 februari 2020 Donderdag 6 Februari 2020


Onze enige meerkampster, Sara Van Hoyweghen, had zondag 02/02/2020 met felrode stift aangeduid in haar agenda: het Belgisch en Vlaams Kampioenschap Meerkamp in de nieuwe zaal in Louvain-la-Neuve. Samen met trainers Erwin, Frank, Rudi en Marc trok ze richting Wallonië. Trainer Erwin bezorgde ons volgend verslag van een lange dag...

 

Zondag morgen vertrokken we in alle vroegte met Sara Van Hoyweghen naar Louvain-la-Neuve voor het BK Meerkamp. Daar is deze winter een nieuwe indoor atletiek accommodatie in gebruik genomen. Aangezien het de eerste keer is dat we daar aan een competitie deelnemen, waren we ook op tijd vertrokken zodat we voldoende tijd hadden om parking en de toegang tot de hal te vinden. We waren er zondag dan ook als één van de eerste mensen om de zaal te betreden.

Na een eerste verkenningsronde werd al snel duidelijk dat het een mooie accommodatie is die veel trainingsmogelijkheden biedt.  Voor het organiseren van grote wedstrijden duiken er toch een aantal problemen op: weinig plaats voor toeschouwers en voor trainers om de competitie van nabij te volgen is het ook alles behalve gemakkelijk.

Ondanks een wat mindere start kon Sara toch haar record op de 60m Horden met 0,05” aanscherpen tot 9,14” en de concurrentie dus bijblijven. Onmiddellijk dan naar het hoogspringen waar op twee standen tegelijk het hoogspringen voor scholieren en senioren kon aanvangen. Voor trainer Marc was het zeer moeilijk om vanop grote afstand de nodige raadgevingen te geven. Ook al om dat de juryleden dan nog eens het zicht op de afstootplaats beperkten. Niettemin kon Sara haar beste resultaat deze winter realiseren en met 1m61 dezelfde hoogte als de concurrenten overschrijden. Tijd dan om extra krachten op te doen voor het kogelstoten. Trainer Rudi kon hier wel van heel nabij de nodige richtlijnen geven. Sara mocht als eerste starten en zette onmiddellijk de toon door met een worp van 13,30m haar record aan te scherpen en de tegenstand op  ruime achterstand te plaatsen. Met wat schrik voor nulsprongen in het verspringen werd in de eerste sprongen de afstootplank niet gehaald en bleef een sterk resultaat wat uit. Door de nodige bijsturing van trainer Frank werd in de laatste sprong de plank beter benaderd. Met een sprong van 5,52m belette ze dat Senna Van Hoeijen, die 10 cm verder sprong en grote concurrente, slechts een klein deel van de achterstand kon goed maken. Ondanks de ruime voorsprong voelde Sara zich niet gerust in de goede afloop van de afsluitende 800m. Ze nam echter de wedstrijd in handen en  bepaalde het tempo waardoor Senna pas op het einde wat afstand kon nemen. Een dik verdiende Vlaamse en Belgische titel dus. Met een totaal van 3753 punten staat ze ook op de 4e plaats in de ranglijst allertijden bij de scholieren Een dikke proficiat aan Sara die nu met enkele dagen rust mag genieten van haar 17e verjaardag deze week. Anderzijds ook een welgemeende dank u wel van Sara aan haar trainers voor de goede begeleiding en ondersteuning die ze mocht genieten tijdens deze lange competitiedag.

Rest haar nog één opdracht deze winter met het BK voor cadetten en scholieren op 2 maart. Ze koestert ook hier de ambitie voor podiumplaatsen in verspringen en kogelstoten. 

 

 

 

Uitslag. Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0074 seconds
Valid HTML 4.01!