banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 BVV Heren - Kortrijk 19 mei 2019 Maandag 20 Mei 2019


Onze heren moesten voor hun wedstrijd in 1e Landelijke opnieuw naar Kortrijk. Ze gingen voor het behoud met een mix van oude BVV-rotten en jong geweld, maar misten heel nipt de promotie naar Ere-VAL. Jammer, heel jammer.

 

En ook onze puntenpakkers krijgen hun plaatsje:

 

Cobe Plasschaert (400m horden - 9p 110m horden - 9p), Wout Noppe (polsstok - 7p), Matthijs Van Hooste  (hoog - 10p), Jarne Van Houts (hinkstap - 10p - ver - 8p), Hector Buyle (speer - 1p), Joannes Van Steen (kogel - 10p), Jef Heyndrickx (400m - 3p), Arnout Matthijs (100m - 13p - 200m - 13p), Toon Dierckx (800m - 10p), Sven Verhaege (1500m - 2p), Lorenz Engels (discus - 6p), Ali Van Hoebroeck (3000m - 1p), Wim Meul (5000m - 5p).

 

Het aflossingsteam op de 4x100m bestond uit Mathias Leys, Jef Heyndrickx, Cobe Plasschaert en Arnout Matthijs. Zij bracht 11p binnen. De 4x400m ploeg bestaande uit Wout Noppe, Jarne Van Houts, Toon Dierckx en Mathias Leys werd om onduidelijke reden gediskwalificeerd en dus geen punten...

 

 

 

Uitslag.

 

 

 

En ook in Kortrijk tekende Ronny Leys present met volgende impressie:

 

Op zondag trokken onze heren naar Kortrijk. Voor het eerst hadden we een volledige ploeg. Voor de probleemnummers 110 horden en hinkstap hadden we een vrijwilliger gevonden. Al na de eerste nummers moesten we vaststellen dat we mee aan de kop draaiden. En dit bleef maar duren. Zit de verrassing er weer in? Nog 1 proef te gaan en Volharding staat gelijk met Stax op de eerste plaats, op enkele punten gevolgd door de thuisploeg Kortrijk. De zenuwen zijn te snijden. Titel binnen handbereik, twee ploegen promoveren. We blijven meedoen op de 4x400 m tot de laatste rechte lijn. Stax passeert onze laatste loper. Weg titel. Is het voldoende voor promotie? “Diskwalificatie van Atletiek Volharding op de 4x400m” galmt het door de luidsprekers. Wat is er gebeurd? Hevig protest bij verschillende atleten en begeleiders. Uitleg van de jury: Er is een fysieke steun geweest van de derde loper aan de vierde loper bij het doorgeven van de stok. Een schouderklopje mag, een duwtje in de rug niet. Grote ontgoocheling bij onze Volharders. Weg promotie. Later als de rust terug was gekeerd en we even een blik op de puntenverdeling sloegen hadden we het zonder diskwalificatie ook niet gehaald want Kortrijk had een sterke 4x400m gelopen. We zouden 1 punt tekort hebben voor de tweede plaats.

 

Ik zou toch alle aanwezige atleten op zaterdag en zondag willen bedanken voor hun inzet, hun volharding en toewijding op deze twee dagen. Bijna iedere atleet benaderde zijn beste prestatie. Sommige atleten speelden het tactisch om er zoveel mogelijk punten uit te halen, anderen overtroffen zichzelf en verbeterden hun beste prestatie. Sommige atleten namen zelfs deel aan een voor hen onbekende proef zonder morren maar vol goede moed. Sommige atleten gingen heel diep voor de club.

 

De trainers verdienen ook een welverdiende dank om hun atleten zo op te peppen met mooie resultaten tot gevolg.

 

Onze supporters mogen we ook niet vergeten. Zij schreeuwden onze atleten naar deze prestaties.

 

Duizendmaal dank aan allen.

 

Een fiere voorzitter

  Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0238 seconds
Valid HTML 4.01!