banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 BVV Dames - Sint-Niklaas 18 mei 2019 Maandag 20 Mei 2019


Na de promotie van vorig jaar vertoefden onze dames opnieuw in Ere-VAL. Ze moesten hun plaatsje verdedigen in Sint-Niklaas. Maar mede door de blessure in de opwarming bij Sara Van Hoyweghen, dienden we de opstelling nogmaals door elkaar te gooien. Zodoende bleef het hoogspringen onbezet en begonnen onze dames al met een achterstand aan de wedstrijd. UIteindelijk konde we deze achterstand niet meer goed maken en kregen we een kaartje retour naar 1e landelijke.

 

Een overzicht van onze puntenpaksters:

 

Linske Peeters (400m horden - 4p - 100m horden - 6p), Elke Vereecken (speer - 2p), Paulien Vervaet (kogel - 4p), Lotte Stuer (ver - 3p), Saskia Hellemans (100m - 5p), Marie De Bock (800m - 3p), Jana Van Lent (1500m - 9p met een nieuw clubrecord er bovenop), Anke Naudts (discus - 9p), Nelle De Roeck (hinkstap - 8p), Sofie Laenen (200m - 3p), Yara Cornu (400m - 1p) en Karolien Smet (3000m - 10p). Onze aflossingsploeg op de 4x100m bestond uit Yuna Hermans, Sofie Laenen, Linske Peeters en Saskia Hellemans. Zij waren goed voor 6p. De 4x400m bestodn uit Marie De Bock, Astrid Smet, Jana Van Lent en Elke Vereecken. Zij kregen 1p.

 

 

 

Uitslag - Eindstand

 

 

 

Onze voorzitter Ronny Leys schreef zijn bevindingen neer.

 

18 of 19 mei 2019. Deze datum staat bij velen in hun agenda om verschillende redenen. De enige echte reden is de beker van Vlaanderen alle categorieën voor dames en heren. De doelstelling voor de dames- en herenploeg is behoud.

 

Onze trainers o.l.v. Philip zijn vele weken bezig geweest met het opstellen van de ploegen. Steeds hebben ze rekening moeten houden met allerlei afzeggingen (spijtig eigenlijk) en kwetsuren. Twee dagen voor datum is versie 7 verzonden.

 

Op zaterdag trokken onze dames naar Sint-Niklaas. Na het onverwachte succes van vorig jaar (promotie) kwamen onze dames in actie in de ere-afdeling van de VAL. Ter plaatse aangekomen stelden we vast dat het deelnemersveld van hoog niveau was. Tot grote ramp sloeg het noodlot nogmaals toe tijdens de opwarming van een atleet die zich kwetste. De ploeg werd nog ter elfder uur gewijzigd dankzij onze reserve atleet . Met gevolg dat 1 proef niet ingevuld werd en dat we eigenlijk al met een achterstand vertrokken nog voor de wedstrijd gestart was.

 

Onze leeuwinnen hebben hun klauwen getoond. Ze gaven zich zomaar niet gewonnen. De ganse dag vertoefden we in de laagste regio van het klassement. Maar helaas, we eindigden op een elfde plaats op twaalf ploegen. Er was nog een kleine waterkans dat we in ere-afdeling konden blijven maar al gauw wisten we dat er een Vlaamse daler was in ere-afdeling KBAB zodat er 2 dalers waren. Terug naar afdeling 1.

  Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0194 seconds
Valid HTML 4.01!