banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
't Soete Huys De Autospecialist Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Trappen Dhooghe Peter Hoste Argenta Beveren
Iedereen atleet
 Nieuws
kopNieuws
 BK Juniors/Beloften - Gent 2 maart 2019 Dinsdag 12 Maart 2019


Op het Belgisch  Kampioenschap voor juniors en beloften in Gent, konden onze Volharders mooie prestaties voorleggen.

 

DE topprestatie van de dag kwam op naam van juniore Jana Van Lent. Zij soleerde naar winst, de Belgische titel én een verbetering van het 22 jaar oude clubrecord op de 1500m bij de juniores en alle categorieën! In dezelfde race werd Yara Cornu knap 7e. 

 

Vader/trainer Geert vatte die race als volgt samen:

 

Ondanks wat haar tijd doet vermoeden liep Yara  gisteren op het BK indoor junioren/beloften een zeer sterke wedstrijd, ze kon een heel tijdje in de tred van de groep blijven en dit was de uitdaging. Natuurlijk kwam er op een moment de onvermijdelijke man met de hamer, maar Yara heeft karakter en dat is knap. Ik kan niet anders dan tevreden zijn over haar prestatie want het niveau was toch wel vrij hoog. We kijken nu al uit naar haar zomerseizoen. Jana ging na een mooi veldloopseizoen naar het BK indoor met weinig verwachtingen en wou gewoon zien waar ze stond op de 1500. Na de eerste ronden voelde Jana dat het wat te traag ging en nam ze resoluut de leiding om wat tempowerk te doen. Pas op 300m van de eindmeet trok Jana echt door en dit was indrukwekkend. Jana won al bij al vrij makkelijk en brak gelijktijdig het AC CR dat reeds 22 jaar op de tabellen stond. Afsluiten met een Belgische titel en het gevoel dat het nog veel sneller kon, beter kan niet.

 

Nog bij de juniors haalde Cobe Plasschaert een knappe 6e plaats op de 60m horden en een 7e plaats bij het verspringen. Beide met een nieuw pr. Jef Heyndrickx overleefde de reeksen van de 60m niet.

 

Bij de beloften haalde Cassie Blommaert een mooie 8e plaats binnen op de 800m. Bij de mannen kon Toon Vierbergen zich niet bij de beste 8 plaatsen.

 

 

 

Uitslag. Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0015 seconds
Valid HTML 4.01!