banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 FC Meerkamp - Herentals 28-29 mei 2016 Maandag 30 Mei 2016


Onze 3 meerkampers trokken voor hun eerste meerkamp naar het mooie Bloso-stadion in Herentals. Bij de cadetten debuteerde Jarne Van Houts op de 8-kamp en wilde Thijs Martens bevestigen. Bij de scholieren debuteerde Cobe Plasschaert op de 10-kamp. Voor Cobe betekende de 10-kamp vol maken ook meteen een instelling van het nieuwe clubrecord... en dat lukte Cobe ook nog.

 

 

 

Trainer, voorzitter en papa Bert Van Houts kampeerde 2 dagen op en rond het atletiekterrein aldaar en bracht volgend relaas mee:

 

De 3 meerkamp atleten van de kern Beveren namen dit weekend deel aan de Flanders Cup Meerkampen op de Sport Vlaanderen-piste van ACHL, gelegen in bosrijke Netepark (Herentals).  Jarne Van Houts debuteerde op de achtkamp bij de cadetten. Scholier Cobe Plasschaert trad aan in zijn eerste tienkamp. Tweedejaars cadet Thijs Martens trachtte in de eerste plaats een blessurevrije meerkamp af te leggen.

Zowel de acht- als de tienkamp startten met de 100m. Voor Jarne zijn eerste 100m wedstrijd, Thijs en Cobe stelden beiden hun PR bij. Thijs liep de derde tijd in totaal.

Daarna ging het naar de verspringbak. Cobe bleef net onder zijn PR steken, Jarne verbeterde zijn PR met 25 cm. Thijs had na twee mindere sprongen op zijn zwakste onderdeel een geweldige derde poging in huis, was het niet dat hij net op de plasticine trapte. Een kleine ontgoocheling.

Op het derde onderdeel van de dag, kogelstoten, bleven alle drie de atleten net onder hun record.

In de tienkamp evenaarde Cobe vervolgens zijn PR bij het hoog (1m60) en sloot hij de eerste dag af, in een ondertussen onweerachtig Herentals, af met een prima debuut op de 400m.

De cadetten eindigden hun eerste dag met een lange polsstokcompetitie (beginhoogte was 1m40). Zowel Jarne als Thijs (in de regen) eindigden de dag met een persoonlijke bestprestatie. Thijs eindigde dag 1 op een derde plaats.

Waar de zon nog scheen op zaterdag, was het op zondagmorgen al zeer bewolkt.

Alle drie de atleten begonnen hun tweede dag met de horden. De eerste dag niet helemaal verteerd, leverde Jarne toch nog een behoorlijke prestatie op zijn eerste 100m horden. Thijs presteerde de derde totaaltijd. Cobe liep een puike eerste 110m horden.

Vervolgens sprongen de cadetten hoog. In het ondertussen druilerige Herentals bleven Jarne en Thijs net onder hun bestprestatie, idem voor het voorlaatste nummer, de speer. Bij de scholieren scoorde Cobe bij het discuswerpen, één van zijn mindere onderdelen, toch 23 meter.  

In de afsluitende 1.000m zorgde de regen voor de nodige zuurstof en een PR voor Jarne op de afsluitende 1.000m en een tiende plaats in de totaalstand. Ook Thijs liep zich te pletter en behield zijn derde plaats. Proficiat !!!

Op het moment dat de cadetten hun laatste wedstrijd beëindigden, moest Cobe nog drie nummers afwerken. In de regen sprong Cobe alvast voor het eerst over de drie meter bij het polsstokspringen. Daarna volgde voor hem nog de speer en rond 19 uur is bijna doodgegaan in een verdienstelijke 1.500m met een zestiende plaats in het eindklassement van een sterk bezette tienkamp. Proficiat !!!

Bij deze ook dank aan alle trainers die zich inzetten voor deze atleten.

En tenslotte ook een pluim voor de organisator ACHL : vriendelijk onthaal, veel juryleden en helpers, steeds mooi op schema, tentjes voor de atleten als het begon te regenen …

 

 

 

Uitslag. Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0352 seconds
Valid HTML 4.01!