banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 BVV AC Dames - Mol 9 mei 2015 Zaterdag 9 Mei 2015


Onze dames trokken naar Mol om hun plaatsje in de Ere-afdeling VAL te verdedigen. En met succes zijn ze in hun opzet geslaagd. Ze eindigden op een mooie veilige 8e plaats.

 

Junior Linske Peeters mocht de wedstrijd openen op de 400m horden. Ze liep een sterke wedstrijd en nieuw pr. De 8 punten zorgden voor een prima start voor onze ploeg. Elke Vereecken bewees op de 100m dat  ze nog steeds bij de betere Belgische spurtsters behoort. Met een rugwind van maar liefst 6.9 liep ze naar een 2e plaats, goed voor 10 punten (doordat er maar 11 ploegen aan de start kwamen, werd er gerekend met een aangepast puntensysteem van 12, 10, 9, 8, ... ipv 13, 11, 10, 9, ...). Astrid Smet verdedigde onze kleuren op de 800m. Ook zij deed het uitstekend met 6 punten. Op de 1500m kwam Lissa Van Lent in actie. Lissa, die pas aan haar eerste wedstrijd na kwetsuur toe was, kwam nog wedstrijdritme te kort om zich met de top te moeien. Toch nog 3 puntjes voor Lissa.

 

Zelfde scenario voor Sandra Van Puyenbroeck met de kogel. Ook zij kwam nog extra power te kort om zich met de besten te meten. Maar ook Sandra bracht 3 punten binnen. Intussen was Linske al aan haar 2e proef begonnen: de 100m horden. Ook hier deed ze het niet slecht en was ze goed voor 3 punten. Voor het speerwerpen was Elien Van Stappen de Chinese vrijwilliger van dienst. Het laatste puntje was voor haar, maar in de eindafrekening kan dit wel spelen, dus bedankt Elien. In de verspringbak zorgde Ines Heijndrickx voor de nodige 6 punten. En in het hoogspringen sprong Lize Fabré naar haar seizoensbeste, toch goed voor 3 punten. Op de 200m zorgde Elke voor de enige overwinning van de dag. Haar 12 punten gaven ons weer een boost. Junior Nora Gyenes liep een prachtige 400m, nieuw pr en goed voor 5 punten. Op de 3000m hadden we niemand, tot vrijdagavond in de kantine waar we jeugdtrainster Cindy Heynderickx troffen. Na haar uitstekend marathon in Antwerpen wou ze het nu wel eens proberen op de kortere afstand. Maar ondanks de aanmoedigingen kon Cindy de snellere meisjes niet volgen. 3000m is dan ook zo kort hé :-). Maar toch heel erg bedankt Cindy om in laatste instantie deze afstand voor je rekening te willen nemen. Bij het hinkstapspringen zagen we het debuut van polsstokster Nelle De Roeck. Dankzij de specifieke tips van trainster Caroline sprong Nelle naar een knappe 10m43w, goed voor 5 punten. Het laatste kampnummer kwam op rekening van Jana Van Houte. Jana is aan een regelmatig seizoen bezig en was goed voor 5 punten.

 

De aflossingen sloten de namiddag af. Op de 4x100m konden we weer een sterk team aan de start brengen. Nora startte en gaf de stok door aan Sofie Laenen. Ines liep de bocht en Elke bracht de stok binnen. Reekswinst en 8 punten voor onze ploeg. Een jeugdig 4x400m team met Lisa De Decker als startloopster, Astrid als tweede, Jana Van Lent als derde en Sofie als slotloopster waren goed voor de laatste 4 punten.

 

 

 

Alvast nogmaals onze welgemeende dank aan de atleten, trainers, jury en supporters voor deze mooie atletieknamiddag.

 

 

 

Uitslag - Rangschikking Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0034 seconds
Valid HTML 4.01!