banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 PK Meerkamp - Sint-Niklaas 27-28 september 2014 Maandag 29 September 2014


Een aantal meerkampers trok afgelopen weekend naar het provinciaal kampioenschap in Sint-Niklaas. Het weer was uitstekend en bijgevolg veel deelnemers en wachten, wachten en nog eens wachten. Het tijdschema lag al snel in de vuilbak.

 

Bij de cadetten dames legde 1e jaars Femke Cerpentier beslag op een verdienstelijke 6e plaats. Daar zit dus zeker nog progressie in. Femke's trainer (Erwin) bezorgde ons volgende impressie:

 

Het PK meerkamp was voor Femke Cerpentier het laatste doel in een goed gevuld seizoen. Femke doet het de laatste weken vrij goed op training zodat we ook hoopvol naar Sint Niklaas vertrokken. We waren even verrast van het groot aantal deelnemers maar dit kon Femke niet deren. En of ze het goed heeft gedaan. In alle zes de  proeven haalde ze een beter resultaat dan op het Vlaams kampioenchap meerkamp. In 4 disciplines verbeterde ze zelfs haar beste seizoensprestatie en in het verspringen benaderde ze haar record tot enkele centimerters. Alleen in het Kogelstoten haalde ze met 8 m 59  wel een behoorlijk resultaat maar kon ze haar uitschieter van 9m47 van vorige week niet bevestigen. In de afsluiteinde 800 m darentegen  leverde ze een prachtige prestatie en  verbeterde ze haar tijd met maar liefst  4 seconden tot 2’30.05 “.Het verhoopte eindresultaat van 3000 punten werd met 3034 punten dan ook mooi gehaald. Een mooie beloning voor een jaar van hard werken door  Femke en haar trainers. Femke was erg blij met het resultaat  en dankt haar trainers voor de goede begeleiding.

 

De verwachte overwinning kwam er bij de pupillen meisjes. Sara Van Hoyweghen was wederom voor iedereen te sterk en ze sleepte meer dan verdiend dan ook de titel binnen. Ook Limme De Jonghe voltooide haar meerkamp met enkele nieuwe pr's. Bij de miniemen jongens waren Thijs Martens en Jarne Van Houts aan de slag. Thijs werd knap 5e en Jarne eindigde in het midden van het heel grote "pak". Bij de meisjes miniemen legde Lotte Stuer beslag op een heel knappe 7e plaats.

 

Mathias Leys verdedigde onze kleuren bij de junioren. Na een mooie eerste dag stond hij op het podium in het tussenklassement, maar een geblokkeerde rug bij het polsstokspringen besliste er anders over. Opgave en weg een bijna zekere medaille. Jammer maar de gezondheid gaat nog steeds voor, niet?

 

 

 

Uitslag. Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0241 seconds
Valid HTML 4.01!