banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 KVV en PK Masters in Beveren Maandag 14 Juni 2004


"De beste Vlaamse Kampioenschappen ooit" dixit de wedstrijdleiding. En inderdaad, Volharding mag fier zijn op de vlekkeloze organisatie van dit Vlaams Kampioenschap voor Masters (tevens ook het Provinciaal Kampioenschap). Het was een echt huzarenstuk maar dankzij een terdege voorbereide planning en de hulp van een 40-tal Volhardingvrijwilligers (van benjamin tot jogger - en identiek uitgedost!) is dit kampioenschap uitgegroeid tot één van de betere van de afgelopen jaren.
Het aantal atleten spreekt al voor zich : met bijna 400 atleten uit 69 verschillende clubs (bijna alle Vlaamse clubs waren vertegenwoordigd) kwamen ze reeds van voor 8u 's morgens afgezakt naar Beveren. En om dat allemaal op te vangen en in goede banen te leiden, zijn er veel handen nodig.

Ook qua prestaties kunnen we terugblikken op een topmeeting. Het blijkt nog maar eens dat er op atletiek geen leeftijd hoeft geplakt te worden: wat de oudere atleten nog allemaal presteren op de piste : hoed af voor hun instelling en gedrevenheid!! Topprestatie van de dag kwam op naam van Carine Clauwaert van AC Deinze. Zij verbeterde het Belgisch Record op de 400mHorden, categorie W45. Nog een Belgisch Record viel te noteren op de 80mHorden, categorie W50+. Hier zorgde Hildegarde Vanhorenbeeck van STAX voor.

Natuurlijk kunnen we onze eigen masters niet vergeten. Ook zij zorgden voor de nodige podiumplaatsen en titels. Onze enige vrouwelijke vertegenwoordigster Carloine Van Steenlandt zorgde voor een Vlaamse titel (en natuurlijk ook provinciaal kampioen) op de 5000m W40. Marc Gevers werd knap tweede bij het speerwerpen M45 (en tevens Provinciaal Kampioen) en Peter Hagenaars kon nog een derde plaats bemachtigen tijdens de 5000m in de categorie M55. Ook Peter werd hierbij Provinciaal Kampioen.
Daarnaast waren er ook nog Provinciale titels (maar geen Vlaams podium) voor Jozef Claessens op zowel de 800m als de 1500m M50, knap werk, Jozef. En voor Patrick Merckx op de 5000m M40.

Alvast een dikke proficiat aan alle atleten en nog eens onze welgemeende dank aan de organisatie.

De uitslag kan je ook terugvinden onder "Uitslagen".
Bekijk ook zeker de 189 foto's. Je vindt jezelf zeker wel ergens terug. Onze dank hiervoor aan onze "huisfotograaf van dienst" Annemie.

 Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0309 seconds
Valid HTML 4.01!