banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 Ekiden - Brussel 13 oktober 2012 Maandag 15 Oktober 2012


In een kletsnatte editie van de Brussels Ekiden haalden 4 Volharding ploegen de finish.

 

Onze atleten van de halve fond vormden 3 teams. Het snelste team haalde de finish in 2u32:49.  Het tweede team liep de marathon ook nog ruim binnen de 3u.  Ze finishten in 2u52:09.  Het damesteam kwam aan na 3u33:04.

 

Het snelste team bestond uit Stijn, Sven, Filip, Wim, Michael en Karel.  Voor tweede gemengd team liepen Toon, Baziel, Arne, Cindy, Tim en Wout.  En het damesteam tenslotte bestond uit Marieke, Jolien DBn Tine, Astrid, Jolien L en Mieke.

 

Maar ook onze joggers vaardigden een ploeg af naar Brussel.  Een degelijke voorbereiding (alhoewel er in de laatste week nog gesleuteld diende te worden) resulteerde in een heel knap resultaat.  De gemengde ploeg eindigde in een knappe tijd van 3u29:50!

 

Coach Danny Andries pende de belevenissen van het "Bevers Gemengd Fruit" neer in volgend verslagje:

 

Het joggersteam van Volharding deed mee aan de aflossingsmarathon te Brussel.

Het was al lange tijd aangekondigd…

We zakten met een gemengd joggersteam  af naar Brussel op 14 oktober 2012 voor een deelname aan de ACERTA Brussel Ekiden, de grootste aflossingsmarathon ter wereld. Ongeveer 1.250 teams, met telkens 6 lopers, zouden deelnemen.

De voorbereiding van onze deelname was niet echt ideaal: er was verwarring over wie als eerste loper zou starten, over de juiste plaats van de wisselzones en over de beste manier om het aflossingslint, genaamd tasuki, te dragen.

Maar gelukkig kon de coach alles in goede banen leiden en het team gemotiveerd houden..

Zelfs toen ’s morgens de buienradar hevig onweer voorspelde, bleef de coach optimistisch en kondigde hij aan dat er een klein buitje boven Brussel zou vallen. Achteraf bleek deze positieve houding zijn effect te hebben.

We hadden op de voorbereidende vergadering en na 2 Ommegangen ons doel als team gesteld: we zouden als gemengd joggersteam de finish halen binnen de 4 uur, zodat we voor den donkeren thuis zouden zijn.  

Eénmaal aangekomen in Brussel konden we ons mentaal voorbereiden in de Acerta-VIP-tent…  “Relaties hebben en onderhouden” maakt het leven wat draaglijker, zo bleek weer eens. Terwijl vele lopers en supporters stonden te bibberen in het natte  Boudewijnstadion vol trokgaten, konden wij met een tas koffie een babbeltje slaan met de familie Borlée, Tia Hellebaut, Kim Gevaert of onze supporters. We waren bijna vergeten dat we kwamen om te lopen.

We hadden afgesproken om met een opvallende oranje T-shirt te lopen, kwestie van mekaar snel te herkennen in de wisselzones. Dit bleek niet echt een goed idee, want de ING-bank liep er met zo’n 100 lopers in een knaloranje T-shirt. Gelukkig hebben we ons lint met een schitterende handreflex kunnen doorgeven, ook al hadden we dit niet echt geoefend.

Het parcours was eens iets anders dan het platte Zillebeek, Hof Ter Saksen en de Vliegenstal… Het was sterk heuvelachtig, modderig en plasserig, dus de loopomgeving leek sterk op Schotland.…  Maar na een helse looptocht vol pijpestelen en vol overgave van Ronny (5 km), Danny (10 km), Annemie (5 km), Kris (10 km), Patrick (5 km) en Ann (7 km), konden we een herinneringsmedaille in ontvangst nemen.

Het was dan ook supergrappig toen onze teamnaam op een groot infobord verscheen in het Boudewijnstadion:   “ Bevers gemengd fruit ” in een tijd van 3u30min.

Met ons lichaam vol feromonen en een trappist, zijn we huiswaarts vertrokken…

De moeilijkste prestatie van een dagje Brussel was om ’s avonds de parking van onze auto’s terug te vinden.

We dragen onze persoonlijke teamprestatie (onze beste tijd ooit) op aan Els Heyrman, die een schitterende voorbereiding met ons achter de rug had, maar wegens ziekte forfait moest geven.  

Ik ben blij dat jullie “in mijn team zaten”… 

Coach Danny

 

Proficiat aan alle deelnemers.

 

 

 

Uitslag. Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0026 seconds
Valid HTML 4.01!