banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 BK Cadetten/Scholieren - Oordegem 1-2 september 20 Maandag 3 September 2012


Terwijl we in Beveren 2 meetings organiseerden trokken onze geselecteerde cadetten en scholieren naar Oordegem voor hun Belgisch Kampioenschap. Met 1 gouden, 1 zilveren en 3 bronzen medailles kunnen we zeker tevreden zijn.  Een overzicht:

 

 

 

Scholiere Linske Peeters deed het uitstekend.  Op zowel de 100m horden als de 400m horden wist ze zich voor de finale te plaatsen.  Meestrijden voor de medailles zat er nog niet echt in, maar de opgedane ervaring komt volgend jaar zeker van pas.  Mieke Cerpentier kon zich niet doorzetten tot de finale op de 400m. 

 

Ook spurter Tom Martin kon zich niet plaatsen voor de finales op de 100m en de 200m.  Afstandsloopster Lore Smeets liep in de buurt van haar pr op de 800m.  Ook zij deed hier de nodige ervaring op.  Polsstokker Mathias Leys deed het heel knap, ondanks zijn voetkwetsuur.  Met een nieuw pr van 3m90 komt nu stilaan de 4m-grens in het zicht...

 

Jolien Borghijs werd 3e bij het hoogspringen bij de scholieren.

 

Kim Blommaert deed het dan weer schitterend. Ze verlengde haar titel bij het verspringen met brio!  En als kers op de taart verbeterde ze ook het 25 jaar oude clubrecord met 3cm.  Met 5m79 is ze een waardige kampioene.  Op naar de 6m!  Op de 2e dag haalde ze ook nog de finale van de 100m.

 

Cadette Nora Gyenes kon zich niet plaatsen voor de finale op de 100m. 

 

Podiumkansen waren er ook voor cadet Toon Vierbergen.  En Toon maakte het helemaal waar.  Na de ongenaakbare VAC-atleet kwam Toon als 2e over de aankomst in een spannende spurt met 3.  De zilveren medaille was voor de overgelukkige Toon.

 

Ook onze werpers deden het uitstekend.  Joannes Van Steen haalde zelfs 2x het podium. Ondanks zijn schouderblessure die zijn zomerseizoen bijna helemaal verknalde beet Joannes op dit BK van zich af.  Met zowel de discus als de kogel haalde hij 2 bronzen medailles!  Knap hoor Joannes.  Ook Jeroen Van Wiele deed het uitstekend.  HIj haalde een 5e plaats met bijna 40m.  Cadet Tuur Staut was op zijn eerste BK een beetje onder de indruk en kon nooit zijn niveau halen.

 

 

 

Uitslag. Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0018 seconds
Valid HTML 4.01!