banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 BK Masters - Beveren 9-10 juni 2012 Maandag 11 Juni 2012


Onze eerste heel grote organisatie dit jaar stond afgelopen weekend op het programma in Beveren. Meer dan 600 masters en meer dan 1000 prestaties stonden ons te wachten tijdens het Belgisch Kampioenschap voor Masters.  Reeds enkele weken waren de voorbereidingen bezig met alle teams onder leiding het bestuur.  En het moet gezegd dat de weergoden ons heel gunstig zijn geweest, zowel op zaterdag (alhoewel de felle windstoten vele prestaties niet homologeerbaar maakten) als op de regenachtig aangekondigde zondag (maar gelukkig zijn de weersvoorspellers ook wel eens fout).

 

Maar dit doet natuurlijk niets af aan onze organisatie.  Deze "stond" er weer.  Natuurlijk niet zonder de belangeloze hulp en inzet van heel veel medewerkers op het secretariaat, de bar en catering, de mensen bij de inkom en de aanmelding, en natuurlijk het kleine legertje mensen op en rond het terrein. Zij allen zorgden er voor dat iedere proef probleemloos doorgang kon vinden en dat iedereen op tijd zijn natje en droogje had.  Dat de uitslagenverwerking en publicatie ervan zowel elektronisch op het grote scorebord als op papier binnen de kortste keren beschikbaar waren en dat alle standen voor de kampnummers in orde waren en de piste klaar was voor de verschillende loopnummers.  We hadden deze maal zelfs een parkeerwacht die de parkeerproblemen oploste zelfs voordat ze er waren. Allemaal een hartelijke dank!

 

En natuurlijk waren alle deelnemende masters zeer verheugd over dit alles.  Van de jongste (35 jaar en 1 week) tot de oudste (bijna 94 jaar !!!).  Als dank zorgden zij voor een 10-tal nieuwe Belgische records (lees hierover meer op de VAL-site).

 

En hoe deden onze masters het dan?  Een overzicht van hun 2-daagse.

 

Op zaterdag stak Gerda Eyer al vroeg van wal op de 5000m.  Ze liep een verstandige wedstrijd op eigen tempo ('t was ook nog vroeg in de morgen) en dit leverde haar een bronzen medaille op bij de W45.  De kop was er af en de eerste medaille was binnen.  In dezelfde wedstrijd  haalde Cindy Van Daele, geveld door krampen, het wedstrijdeinde niet.  Intussen waren de andere proeven ook van start gegaan.  Werper Hector Buyle haalde zijn speer nog eens boven maar kon niet optornen tegen de specialisten in deze discipline.  Vaste kampioenschapsklant Jozef Claessens begon op de 1500m als eerste van zijn vierluik.  Zonder forceren greep hij zijn eerste zilveren medaille bij de M60.  Enkele uren later deed hij dit nog eens over op de 400m.  Op diezelfde 400m haalde Freddy Verstichele brons en werd Paul Florin 4e.  Zonder de uiteindelijke winnaar zouden we een volledig Volharding-podium hebben gehad.  Eerder op de dag werd Paul ook nog 5e bij het verspringen. Ook Karin Larnoe dubbelde bij de werpnummers.  Bij de W45 haalde ze zilver met de discus en met de kogel werd het brons.  Ook Ann Algoet presteerde goed.  Bij het hoogspringen W45 haalde ze zilver. De lange dag werd uiteindelijk afgesloten door Luc Waegeman op de 5000m.  Door de felle wind werd het een moeilijke wedstrijd en was het telkens "bonken" tegen de wind in.  Luc eindigde als 5e bij de M50.

 

Op zondag draaide het mastergeweld natuurlijk rustig verder. Paul Florin verlengde zijn abonnement op de ereplaatsen.  Deze keer werden het 2 5e plaatsen bij de discus en op de 100m.  Jozef Claessens zette zijn medailletocht ook verder.  Als opwarmer haalde hij zilver op de 800m en op de afsluitende 2000m steeple zou hij de kers op de taart zetten.  En wie Jozef kent, weet dat hij zijn woord houdt.  In een spannende wedstrijd wist hij uiteindelijk goud en de nationale titel te behalen.  Voor Freddy Verstichele, even oud als Jozef, was er nog een derde plaats op de 800m.  Gerda Eyer sloot haar BK af op de 1500m en Robert Raaymakers kwam als laatste Volharder in actie op dit BK.  Hij liep een knappe 200m, helaas iets te traag voor de medailles.

 

Als we de som van de medailles maken, komen we uiteindelijk aan 10 stuks.  Tot niet slecht hé! 

 

 

 

Uitslag Dag1 - Uitslag Dag2 Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,031 seconds
Valid HTML 4.01!