banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 PK Hamer en Gewichtwerpen - Sint-Niklaas 27 mei 20 Dinsdag 29 Mei 2012


Onze hamerslingeraars trokken op Pinksteren naar hun Provinciaal Kampioenschap in Sint-Niklaas.

 

 

 

Met 2 titels, 2 zilveren en 3 bronzen medailles kunnen zij zeker niet ontevreden zijn.

 

Trainer Marc Gevers volgde het vanop de eerste rij en stuurde ons zijn verslag door:

 

Melissa Van Hooste en Jana Van Houte moesten al om 10u aan de slag in Sint-Niklaas. Vermits de scholieren ook met 3 kg werpen, deden ze samen wedstrijd met de cadetten.

Jana was aan haar eerste hamerwedstrijd toe. Ze bevestigde de prestaties van op training, bereikt na veel oefenen. Ze kon evenwel niet op tegen de andere, sterkere Oostvlaamse cadetten. Ze hield er met 22m87 wel een bronzen medaille aan over.

Melissa wist dat haar techniek goed genoeg was om de titel te nemen. Alleen had ze woensdag haar voet verzwikt. Het ging net. Door de voorzichtigheid wierp ze ongeforceerd en vloog de hamer bij haar tweede beurt ver over de 40m. Goud met een ferm PR van 42m53 en een verbetering van haar prille cr.

Nadien was het de beurt aan de junioren en senioren. Ondanks dat ze samen met zeven waren, nam de organisatie er toch alle masters bij zodat de groep te groot werd. Zo werd het tussen de worpen in puffend wachten, in de intussen stekende zomerzon. Elien Van Stappen begon geforceerd om ook haar goede trainingsworpen te benaderen. Pas nadat ze terug controle kreeg over haar hamer, ging het beter. Ze bleef steken op (maar) 36m40, toch een PR en zilver (natuurlijk) na Jolien Boumkwo (RCG) die enkele weken geleden het Belgisch Record Alle Categorieën op dezelfde piste had verbeterd, maar nu met 5m minder, ruim overschot had.

Ondertussen vochten Sandra Van Puyenbroeck en Saskia Van Daele een wedstrijd in de wedstrijd uit bij de senioren. Patricia Blondeel (KAAG) haalde met 50+ worpen, zoals verwacht, de titel binnen. Maar beiden kwamen ook tekort voor de tweede plaats zodat onderling moest uitgemaakt worden wie mee op het podium mocht. Na een spannend slot haalde Saskia het met 10cm (33m31 was haar beste) op Sandra.

 

 

 

Bij de masters heren M45 haalde Hector Buyle ook het podium met de hamer: hij werd 2e.  Later kroonde Hector zich ook nog tot provinciaal kampioen gewichtwerpen met een worp net voorbij de 10m.  Sandra Van Puyenbroeck werd bij de seniors (nog steeds een demonstratienummer voor hen) wel mooi 3e op dit PK.

 

 

 

Uitslag. Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0203 seconds
Valid HTML 4.01!