banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 IC Heren - Beveren 13 mei 2012 Maandag 14 Mei 2012


Daags na onze dames kwamen onze heren aan de beurt om ook hun plaats in de hoogste afdeling te verzekeren. Zeker geen gemakkelijke opgave gezien de vele gekwetsten en afzeggingen.  Zelfs nog net voor het begin van de wedstrijd moest ploegverantwoordelijke Philip nog schuiven.  Maar op eigen terrein in Beveren en voor eigen volk staken onze mannen een extra tandje bij.  Ze wouden koste wat het kost het doemscenario van de dames vermijden:  een 2e degradatie in evenveel dagen leek ons ook van het goede teveel.

 

En na afloop van de 20 nummers en na veel zweten en zwoegen is het hun toch gelukt! In de eindrangschikking eindigde Volharding op een veilige 9e plaats en zo kunnen we weer een jaartje verder. Natuurlijk zetten we onze heren ook graag in het zonnetje (waar we op de dag van de wedstrijd gretig en dankbaar gebruik van maakten).

 

Zoals gewoonlijk opende Hector Buyle de wedstrijd met het hamerslingeren.  Hector liet een seizoensbeste noteren en hij was hiermee heel tevreden.  Met de gewonnen 4 punten konden we best leven.  Filip Van Leugenhagen wou ons op de 400m horden depanneren.  Hoewel de laatste wedstrijd van Filip al enige jaren in het verleden lag, deed hij het nog heel goed.  De techniek is er nog steeds, maar de snelheid is wel al wat afgebot.  Filip raakte net niet meer binnen de minuut rond, maar toch algehele tevredenheid met de 2 puntjes.

 

Voor polsstokker Pieter Eggermont was het ook de eerste wedstrijd van het jaar. 3m60 en 5 punten was het hoogst haalbare gezien de omstandigheden. Nadien kwam Pieter nog aan de start van de 110m horden.  Pieter deed het hier ook uitstekend.  Een nieuw pr met meer dan 1sec en toch nog 2 punten. Nog een depanneur, hoogspringer Rico Annecour, bracht ook 5 punten binnen.

 

Ook bij Jens Van Remoortere is er nog wel techniek bij het verspringen, maar de nodige snelheid (ook mede door de tegenwind) is ook hier afgebot.  Jens raakt "slechts" aan 5m90 en 3 punten.  Met de kogel deed Jens het wel uitstekend.  In een gewichtige wedstrijd stootte Jens de kogel naar een nieuw pr (bijna 1m verder dan voorheen) van 13m32.  Goed voor 5 punten.  Werper Bjorn Gevers slingerde zijn speer weer tot bijna aan de 55m lijn, goed voor een heel welgekome 9 punten.  Eindelijk raakten we weg van de onderste 2 plaatsen...oef.  Daarna slingerde hij zijn discus naar de 47m-grens, weer goed voor 9 punten.

 

Spurter Evert Van den Eeckhout moest de eer op de 100m en de 200m hoog houden.  Voor Evert het eerste individuele optreden op een Interclub.  En natuurlijk meteen in de snelste reeksen met enkele nationale toppers.  Op de 100m bracht hij 7 punten binnen.  Op de 200m riskeerde hij lijf en leden om net dat extra punt binnen te brengen.  Hij bleef maar net 1 honderdste boven zijn pr en tot ieders tevredenheid was dit goed voor 9 punten.  Cédric De Caluwaert stond quasi voor een onmogelijke opdracht.  Wegens ziekte en studies had Cédric weinig of geen trainingsarbeid in de benen.  De snelle eerste ronde deed hem dan nog eens de das om.  Gevolg: laatste en slechts 2 puntjes (door de opgave van een andere deelnemer).  Brhanu Girma hoorde net voor de start van de wedstrijd dat hij de 1500m moest lopen.  Even de knop omdraaien en hopen op een niet te snelle aanvang.  Helaas voor Brhanu was dit niet het geval.  Maar hij hield zijn plaats in de achterste gelederen en bracht uiteindelijk nog 4 punten binnen.

 

Karel Verelst was onze loper van dienst op de 3000m.  Geveld door krampen moest Karel al snel "gas" terugnemen, waardoor hij in de achtergrond verzeild raakte.  Daar liep hij nog een slimme wedstrijd door in de laatste honderden meters nog enkele anderen te passeren.  Toch nog 3 punten in het mandje.

 

Dan ons "groot-vraagteken-nummer": het hinkstapspringen.  Bij gebrek aan valabele kandidaten wou Mathias Leys dit wel eens "proberen".  Voor de wedstrijd zat Mathias zelf met grote vraagtekens want "hij raakte niet in de bak"...  Bij het inspringen leefde de hoop echter weer wat op want het zou misschien toch nog wel lukken.  De wedstrijd dan, als eerste springer Mathias, en natuurlijk iedereen gespannen langs de kant.  Een vlotte aanloop, een dito afzet op de plank, en dan ... zweefde hij door de lucht, af en toe de grond rakend (moet wel voor het hinkstappen hé) ... en tot ieders (en vooral Mathias') verbazing een heel eind in het zand.  Nog groter werd die verbazing bij het zien van de afstand: 12m72 !!!  Meteen goed voor de 8e plaats en een onverhoopte 5 punten. En verder dan zus Caroline!

 

Op de 400m kwam Arnout Matthys aan de start.  Arnout was onze grote hoop op dubbele puntenwinst en hij heeft dit niet beschaamd.  Ondanks het feit dat Arnout zelf niet 100% tevreden was over zijn wedstrijd, stelden de 11 punten ons op een veilige plaats in het klassement.  Nieuweling Bart Lieckens verdedigde onze kleuren op de 5000m.  Omdat de koplopers te snel liepen, nestelde Bart zich in een pelotonnetje in de achterste gelederen.  Maar in de laatste kilometer versnelde Bart nog om dan nog in het zog van de volledig verbrokkelde groep te eindigden.  De 3 punten waren ook hier welkom. Op de 3000m steeple wilde Koen Wilssens nog wel eens zijn pistespikes aantrekken.  Koen bewees dat hij nog steeds bij de betere atleten behoort op deze technische proef.  Enkel de basissnelheid is ook hier afgebot.  Maar Koen kon zich heel goed handhaven in de kopgroep om uiteindelijk als 5e te eindigen.  Goed voor 8 punten.

 

Ons aflossingsteam op de 4x100m, Mathias, Tom Martin, Evert en Wim Van Belle wonnen hun reeks met sprekend gemak en dus deze 6 punten waren weer binnen.  In de afsluitende 4x400m, met Cédric, Stijn Kluskens, Wim en Arnout werd er dan toch nog een kleine kers op de taart gezet.  Hun 3:25.10 was goed voor een nieuw clubrecord (en gezien ze feitelijke alle 4 gekwetst/ziek zijn, kan dit nog wel wat scherper gezet worden in de toekomst).

 

Hiermee kwam er een einde aan een lange en mooie dag op onze piste.  Een hartelijke dank aan al onze atleten, trainers, begeleiders en supporters.  Natuurlijk vergeten we onze juryleden niet en onze hele horde medewerkers: de mensen van het secretariaat, de bar en de mensen op en rond de piste.  Dankzij hun werk verliep alles vlekkeloos en kregen we van alle clubs (en de VAL) de nodige complimenten en felicitaties.

 

 

 

Uitslag - Foto's (met dank aan Danny Andries) Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0269 seconds
Valid HTML 4.01!