banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 IC Dames - Saint-Mard 12 mei 2012 Maandag 14 Mei 2012


Voor de 2e maal in 3 jaar tijd moesten onze dames naar het verre Saint-Mard (Dampicourt) om hun plaatsje in de hoogtste klasse van de atletiek te verdedigen.  De voorgaande jaren waren we vrij zeker van het behoud, maar dit jaar was het anders.  De vele gekwetsten, de mindere vormcurve van sommige atletes (t.o.v. de vorige jaren) deden ons met aan bang hartje afzakken naar het uiterste zuiden van het land.

 

En na de wedstrijd bleek deze angst wel degelijk gegrond, jammer genoeg.  Het uiteindelijke verdict luidde de 11e plaats (op 12 deelnemende teams) en dus degradatie naar de Ere-afdeling VAL.  Maar onze dames kennende zullen ze volgend jaar zeker opnieuw meestrijden om hun verloren gegane plaats weer in te nemen.  Maar we willen natuurlijk onze dames het eerbetoon dat ze verdienen zeker niet ontnemen, daarom nog even hun prestaties vermelden.

 

 

 

Juniore Elien Van Stappen mocht in het vernieuwde stadion de debatten openen voor Volharding.  Met de hamer bleef ze net onder haar pr en ze bracht hierbij de eerste 6 punten binnen.  Alvast een hoopvol begin.  Nadien deed Elien ook nog het speerwerpen.  Dit verliep minder vlot en hier kreeg ze slechts 2 puntjes voor.

 

Daarna was het aan Linske Peeters op de 400m horden.  Linske zette een knappe prestatie neer: ze verbeterde zich met meer dan 2 seconden en bleef maar net boven het clubrecord bij de scholieren!  Mits een betere baanindeling (ze had de buitenbaan) zat er zeker nog meer in.  Linske was toch goed voor 4 punten. Voor Nelle De Roeck was het de eerste wedstrijd met de polsstok.  Het gebrek een ritme deed haar een beetje de das om en ze bleeft steken op 2m90, tch nog goed voor 7 punten.  Ook Hanne Boen deed het goed bij het hoogspringen.  Haar 11 punten deden ons deugd.

 

Voor Ines Heijndrickx liep het niet echt vlot in de verspringbak.  Zij bleef steken op 5m11 en 5 punten. Master Karin Larnoe staat nog altijd haar mannetje bij de kogel (6 punten) en de discus (3 punten).

 

Ook voor spurtster Elke Vereecken is de goede vorm nog even weg.  Ze haalde nog wel 7 punten op de 100m en 7 punten op de 200m. De heroptredende Els Merckx deed haar uiterste best, maar ze was niet opgewassen tegen de tegenstandsters op de 800m.  Slechts 1 punt voor Els.  Hetzelfde lot was nieuwkomer An Claes beschoren.  Ook zij kon haar wagentje niet aanhangen bij de snellere dames op de 1500m.  An bracht slechts 2 puntjes binnen.

 

Caroline Leys had ook nog teveel last van haar kwetsuur bij de 100m horden.  Maar ze liep toch nog een degelijke tijd, goed voor 6 punten.  Bij de hinkstap verging het dan weer beter en bracht Caroline nog eens dubbele punten binnen: 10 stuks.  Ook Kim Blommaert is nog steeds niet 100%.  Op de 400m was ze goed voor 2 punten.  Nina Lauwaert sloot de individuele nummers af op de langste afstand, de 3000m.  Nina liep de wedstrijd zoals we van haar gewend zijn.  Een degelijk tempo waarmee ze deze maal 5 punten binnen bracht.

 

Onze aflossingsploeg op de 4x100m, met Ines, Sofie Laenen, Caroline en Elke deden het weer uitstekend. Reekswinst en goed voor  punten.  De 4x400m ploeg met Silke Vlyminck, Els, Noemi Bordui en Kim brachten op de laatste proef nog 2 punten binnen.

 

 

 

Al deze prestaties waren dus jammer genoeg niet voldoende om het behoud te verzekeren.  Heel jammer.  Maar toch nog een welgemeende dank voor jullie inzet en prestatie.  Alsmede ook een woord van dank aan de meegereisde trainers, supporters, jury en begeleiders.

 

 

 

Uitslag - Klassement Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0274 seconds
Valid HTML 4.01!