banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 PK Dag 1 - Maldegem 28 april 2012 Maandag 30 April 2012


De weersomstandigheden op de eerste dag van het provinciaal kampioenschap in Maldegem waren totaal verschillend van de laatste PK van de vorige jaren: koud, druilerig, regen en wind maakten de omstandigheden niet ideaal voor goede prestaties.  Voor sommigen leek het wel het PK cross!

 

 

 

Maar deze natuurelementen hielden onze atleten niet tegen om toch knappe prestaties te leveren.  Ze gingen dan ook tevreden naar huis met 4 nieuwe titels en nog extra 3 zilveren en 2 bronzen medailles.

 

Eveline Van Remoortere verbaasde door aan de haal te gaan met de provinciale titel verspringen bij de seniors.  Voor het eerst sprong ze voorbij de 5m, helaas met iets te veel rugwind.  De geldige prestatie bleef steken op 4m99.  Maar de titel verzachte veel.  Later op de dag in de volle regen, haalde ze ook nog brons bij het speerwerpen.  Joannes Van Steen deed echter nog beter: bij de scholieren was hij de beste met de discus en haalde hij zilver bij het kogelstoten (al was hij niet helemaal tevreden om de geleverde prestatie).

 

Ook Bjorn Gevers stond op het hoogste schavotje met de discus.  Bij het inwerpen werd zelfs enkele keren de 50m bereikt.  Dat belooft dus voor de komende wedstrijden...  Nino Franssens verlengde zijn titel bij het hoog (juniors) en Rico Annecour werd 2e bij de seniors.

 

Ines Heijndrickx zag de titel aan zich voorbijgaan bij de laatste beurt, en moest zich tevreden stellen met zilver.  Nina Lauwaert werd op de 3000m nog mooi 3e, na een trage start volgde een knappe remonte.

 

 

 

Voorts waren er natuurlijk nog knappe prestaties van onze andere atleten, echter juist onvoldoende voor het podium maar daarom niet minder belangrijk (getuige de vele nieuwe pr's die er geleverd werden).  En we zagen ook het eerste optreden van enkele nieuwe Volharders: spurter Wim Van Belle liep een knappe 100m in de regen en met een felle tegenwind.  En voor werper Sam Van Himste was het ook zijn maidenwedstrijd.

 

 

 

Uitslag. Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0261 seconds
Valid HTML 4.01!