banner
| | | | | |
Bezoek de website van runners service info jeugd WDK
Bezoek de website van runners service Start 2 Run Running & Co
Interfast NV Rena Plus Home Vast
't Soete Huys Trappen Dhooghe Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Peter Hoste Argenta Beveren
 Nieuws
kopNieuws
 BK Cad/Sch - Gent 4 maart 2012 Maandag 5 Maart 2012


Een dag na de juniors en beloften, trokken ook onze cadetten en scholieren voor hun Belgisch Kampioenschap naar Gent.
 
Met 11 atleten was de vertegenwoordiging al wat groter, met 2 medailles was de oogst iets minder, maar met 3 nieuwe clubrecords was de kwaliteit zeker niet minder!
 
 
 
De 4 cadetten zorgden meteen al voor vuurwerk: Nora Gyenes vond in de 60m de ideale opwarming voor de 60m horden later op de dag.  In de reeksen knalde ze naar een nieuwe pr, tevens goed voor een nieuw clubrecord en een plaatsje in de finale.  De medailles waren nog iets te ver weg (onder de 9sec) maar met een 5e plaats was Nora best tevreden.  Jolien Lippeveld eindigde net boven haar pr op de 400m en Jasper Vancoillie liep zowel op de 60m (voor het eerst onder de 8sec) als op de 200m naar een sterk pr.  Toon Vierbergen zorgde op de 400m voor het orgelpunt bij de cadetten.  Met 55.45 eindigde hij op een knappe 3e plaats en verbeterde hij (na de 300m en de 800m de vorige weken) nu ook het clubrecord op de 400m.  Een erg geslaagde winter dus voor Toon!
 
De scholieren dan: Linske Peeters kon zich noch op de 60m vlak, noch op de 60m horden plaatsen voor de finale.  Ook Silke De Clerck kon zich niet plaatsen op de 60m. Mieke Cerpentier zat in de snelste reeks van de 400m.  Hier zaten natuurlijk kansen op een medaille en/of verbetering van haar cr.  In een spannende strijd  kon Mieke noch een medaille, noch een verbetering van haar cr realiseren, maar ze was best toch tevreden met haar scherpe tijd.
 
Onze grootste medaillehoop en titelkandidaat, hoogspringster Jolien Borghijs, ontgoochelde in haar specialiteit.  Met 1m65 bleef ze ver onder haar kunnen en moest ze zich tevreden stellen met "maar" een bronzen medaille.
 
Spurter Tom Martin liep de 60m en de 200m. Als eerstejaars waren de kansen klein op een finaleplaats, maar op de 200m liet hij alweer een nieuw pr optekenen.  Polsstokker Mathias Leys sprong met 3m60 ook op zijn niveau.  De volgende hoogte van 3m80 is voorlopig nog iets te hoog...
 
Kogelstoter Joannes Van Steen stond even op plaats 3 tot een concurrent in de laatste beurt de kogel nog enkele centimeters verder stootte.  De 4e plaats is natuurlijk even "balen", maar Joannes kan zich wel optrekken aan het nieuwe clubrecord van 14m45 dat hij vestigde.
 
 
 
 
 
Uitslag.

 Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0272 seconds
Valid HTML 4.01!