Wout Noppe springt naar het brons op het Allianz KVV

Het Kampioenschap van Vlaanderen, dat tevens dienstdeed als eerste testevent in de sportsector, gaf drie atleten van Volharding (eindelijk) nog eens de kans om in competitie uit te komen. De weersomstandigheden in Lebbeke waren verre van ideaal, maar Wout Noppe leek de onstuimige wind meer dan de baas te kunnen. Zijn sprong over 4m00 in het polsstokspringen leverde hem een bronzen plak op. Saskia Hellemans en Sara Van Hoyweghen mochten eveneens strijden om de Vlaamse titels en weerden zich kranig.

Afgelopen winter waren wedstrijden enkel weggelegd voor een select clubje atleten. Het Kampioenschap van Vlaanderen van afgelopen zondag bracht daar dankzij zijn statuut als testevent verandering in en werd opengesteld voor een groter aantal atleten. Wout Noppe, Saskia Hellemans en Sara Van Hoyweghen grepen deze wedstrijdmogelijkheid dan ook met beide handen. Na een negatieve PCR-test mochten ze elk aan één discipline deelnemen. 

Wout koos voor het polsstokspringen waar hij op geduchte tegenstand kon rekenen. Onder meer Jente Hauttekeete, de huidige wereldrecordhouder in zaal bij de junioren op de zevenkamp, trad in diezelfde wedstrijd aan. Toch hield Wout zich knap staande in dit deelnemersveld én wist hij goed om te gaan met de wisselende wind. Wout kon zich dankzij een geslaagde poging over 4m00 van het brons te verzekeren en bleef amper 10 centimeter onder zijn eigen persoonlijk record.

Saskia mocht voor het eerst sinds lang nog eens in de startblokken kruipen voor de 100m. Na een mindere start was ze echter meteen op achtervolgen aangewezen. Saskia kon in het tweede wedstrijddeel nog terrein goedmaken maar de achtste plaats was niet meer te vermijden. Met een beetje hulp van de sterke rugwind noteerde ze 12”80.

In het verspringen zagen we Sara aan het werk. De meerkampster ondervond in tegenstelling tot Wout meer moeilijkheden met de wisselende wind. Toch wist ze een mooie 5m59 neer te zetten, wat goed was voor een vijfde plaats.Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor