Podium Cad Heren 100m

Puike prestaties van onze atleten op het KVV Cad/Sch 15/8/2021.

In het zonnige Deinze leverden onze atleten mooie prestaties, met als orgelpunt een bronzen plak voor Siebe Noppe op de 100m bij de Cadetten jongens.

Hier een impressie door onze trainers ter plaatse (Nelle, Mathias en Wim).

Voor Zita De Wilde (80mH, 13.10) was het één van haar eerste kampioenschappen op de 80m horden. Dat deed ze meteen ook heel goed. Na een tikje tegen de eerste horde herpakte ze zich goed en liep ze uiteindelijk bijna een halve seconde sneller dan haar record. De 12 seconden zijn nu niet meer veraf.

Siebe Noppe (100m, 11.69) deed het ook uitstekend. Met een verpulvering van zijn record plaatste hij zich moeiteloos voor de finale van de 100m. Het deelnemersveld was ijzersterk, dus een record in de finale zou zeker nodig zijn om een podiumplaats te bemachtigen. Siebe is een man van zijn woord en liep in de finale weer bijna een tiende sneller dan in de reeksen en pakte zo de bronzen medaille. Proficiat!

Louise Thierens (400m, 1:03.45) was heel nerveus voor haar wedstrijd 400m. Na wat blessureleed aan het begin van het seizoen had ze nog niet veel wedstrijden kunnen afwerken. Voor de eerste keer had ze ook geduchte tegenstanders. Ze liep hierdoor een mooie wedstrijd, maar bleef wel boven haar record.

Nienke Maes (100mH, 14.55) had op papier de derde beste tijd van alle deelnemers op de 100m horden bij de scholieren dames. De medailles waren dus binnen handbereik. Na een perfecte start en een mooie technische wedstrijd finishte Nienke op de vijfde plaats met een tijd die heel dicht bij haar persoonlijk record ligt. Ondanks deze mooie wedstrijd bleef Nienke toch ietwat ontgoocheld achter omdat ze net buiten de medailles viel en ze sommige concullega’s van andere clubs liever achter haar had gehouden.

Louka Wauman (Polsstok, 2.90m) trok met een vierde plaats op de deelnemerslijst naar haar allereerste Vlaams kampioenschap. Louka had geen vlekkeloze voorbereiding. Na 5 maanden gekwetst geweest te zijn is ze eind Juni terug normaal kunnen beginnen trainen. Ondanks dat begon ze met veel zin aan haar wedstrijd. Haar stok werd al snel te slap en dan werd het tijd om te wisselen naar een volgende, straffere polsstok. Met haar derde poging sprong ze met veel vertrouwen over 2m90 met deze nieuwe stok. En wat voor een sprong! Deze sprong beloofde nog veel goeds. Om de rest tactisch af te zijn ging Louka op 2m95 springen om zo de rest onder druk te zetten. Jammer genoeg slaagde ze er niet in om over deze hoogte te springen. Uiteindelijk eindigde Louka vierde, niet slecht voor een eerstejaars cadet. De wedstrijd leverde haar veel vertrouwen op naar de volgende wedstrijden. Wij houden het met veel plezier in het oog.

Op de 800m cadetten dames liep Helena Dejonghe (800m, 2:25.23) haar eerste kampioenschap op de piste. Na 600m, in een tactische wedstrijd, plaatste Helena haar versnelling, waardoor ze een tijdlang uitzicht had op een 3e plaats. In de laatste 50m verzuurde ze echter volledig en kwamen er nog 2 dames over, met een mooie 5e plaats als resultaat.

Bij de scholieren heren nog een 2e Volharder op de 800m. Jitse Maes (800m, 2:04,20) volgde goed gedurende de eerste 500 om daarna te proberen opschuiven. In het gedrum kwam hij bijna ten val, maar kon zich nog goed herpakken en als 6e finishen.

Spijtig genoeg moest Dorien Duhoux afmelden wegens ziekte, we wensen haar snel beterschap.