Verslag BK Cadetten/Scholieren Lier

Podium Louka

Vorige zondag waren onze geselecteerde Cadetten en Scholieren actief op het Belgisch Kampioenschap in Lier.

Ze deden het schitterend, met als uitschieter een bronzen medaille voor Louka Wauman in het polsstokspringen bij de Cadetten dames.

Hierbij een (korte) impressie van de trainers :

Werpers (Gino)

Na een beperkte voorbereiding zijn onze geselecteerde werpers er in geslaagd een mooi BK af te werken met een nieuw persoonlijk record en een finaleplaats!

Op zaterdagochtend gooide Jenke Burgelman een mooi persoonlijk record van 28.37m op haar eerste BK. Dat is wat men noemt : er staan op de juiste moment !

Op zondag behaalde Mats Reyns een finale plaats bij het discuswerpen met 39.99m. Als je weet dat zijn PR 40.08m is, kan er hier van een mooie prestatie gesproken worden. Dit werd nog opgevrolijkt met een 6de plaats.
Bij het kogelstoten had Mats niet zijn beste dag, en werd hij 9de met 12.08m

Polsstok (Mathias)

 Onze polsstokkers, Siebe Noppe en Louka Wauman, trokken vol vertrouwen naar het Belgisch kampioenschap. Beiden stonden ze met de derde prestatie op de deelnemerslijsten en was een podium dus zeker mogelijk.

Siebe kwam als eerste aan bod op zaterdagmorgen. En of hij er zin in had. Siebe opende met zeer goede sprongen op 3m20. Anderhalve week voor deze sprong stond zijn record nog op 3m10, maar op een week tijd was zijn persoonlijk record gestegen naar 3m50. Siebe sprong 3m40 en moest toen de noodzakelijke wissel van stok maken. Een stok waar hij nog nooit mee gesprongen had. Met twee mislukte sprongen op 3m50 was Siebe al sowieso vierde en werd er gegokt om zijn laatste poging op 3m60 te doen. Helaas is er nog wat finetuning nodig met de nieuwe stok en bleef het bij een vierde plaats. De sprongen beloven heel veel goeds voor het aankomende winterseizoen.

Op zondagmorgen was het dan de beurt aan Louka. Louka was opgestaan met de glimlach en behield deze glimlach gedurende de hele wedstrijd! Met de quote "ik wil niet te veel springen in de wedstrijd” was de mindset meteen gezet. Louka sprong van de eerste poging over 2m70 en 2m90. Op 3m00 had ze een derde poging nodig maar ook dit lukte met een geweldige sprong. Ondertussen waren ze nog overgebleven met 5 deelnemers. Het ideale moment om als trainer en atleet te beginnen schaken met de andere deelnemers. Louka sprong op 3m05 samen met twee andere atleetjes. De andere twee beslisten om deze hoogte over te slaan. De eerste poging was meteen raak voor Louka en hiermee zette ze de tegenstand onder druk. 3m10 was de volgende hoogte die voor Louka net te veel was. Deze hoogte was ook te hoog gegrepen voor enkele anderen want maar twee atleten slaagden in deze hoogte. Door haar eerste poging op 3m05 nam Louka de bronzen plak mee naar huis waar er nog een stevig feestje stond gepland want o ja ze was ook nog jarig op deze prachtige dag!

Een dikke proficiat!!!

Spurt (Elke)

Siebe Noppe moest als tweedejaars cadet 3 keer aan de slag. Hij was daarvoor allicht één van de eerste én laatste atleten die aantrad. Met een mooi PR van 11.69 mocht hij dromen van een finaleplaats maar elke wedstrijd moet natuurlijk gelopen worden. In de vierde reeks liep hij naar een knappe tweede plaats in  11.74 en plaatste hij zich met een zesde tijd voor de finale. 

Na een uurtje rust mocht Siebe zich voor de derde maal opwarmen. Na alweer een hele goede start, liep hij naar een mooie zesde plaats in 11.79!

Heel knap, zeker na zo een lange dag! Hopelijk zien we hem in de toekomst nog veel terug in finales en wie weet wel op het podium!

Zita De Wilde haar seizoen liep niet altijd over rozen. Regelmatig werd ze geplaagd door lichte blessures waardoor ze af en toe de horden links moest laten liggen en soms zelfs de spikes moest uitlaten. Maar de aanhouder wint! Dit seizoen scherpte ze haar record aan tot 12.79 in Bornem (20 augustus). Na opnieuw periode van alternatieve training kon ze pas één week voor het BK terug voluit gaan over de horden. Zita stond in de rangschikking op de twaalfde plaats en liep deze ook in de reeksen. Een mooie 12.93! 

Ook Nienke Maes stond ingeschreven voor dit BK. Een aanhoudende ontsteking belette haar van deelname aan de 100h op dit kampioenschap. We wensen haar een spoedig herstel! 

Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor