PK aflos, 26/8/23

Oordegem, 26/8/23

Verslag door Katleen Adriaenssens:

Na enkele jaren afwezigheid met de jeugd, waren we dit jaar met 6 teams richting Oordegem vertrokken.

In de derde reeks van de dag mochten onze pupillen meisjes hun 4x60m wedstrijd starten.

Ymke Lenjou had een heel goede start, met een goede stokwissel en de enorme snelheid van Adonaelle Ketchiemen zag je zelfs vanuit de buitenbaan de voorsprong zienderogen vergroten, ze vloog gewoon vooruit. Na een perfecte aflossing weet Esmée Laeremans de mooie voorsprong te behouden zodat Cloë Lardenoit daarna de eindsprint kon inzetten. De snelle AVLO sprintster kwam nog stevig opzetten, maar zoals we Cloë kennen blijft ze vechten om zo als eerste in hun reeks te finishen.

Onze meisjes stonden op dat moment 1e in het algemeen klassement. Echter kwam de tijdsopname van de eerste reeks niet door, waardoor die later op de dag moest herdaan worden. Dit bleek jammer genoeg de snelste reeks te zijn, waardoor ze op een knappe 5e plaats op de 23 deelnemende groepen geëindigd zijn.

                      

Normaal was het daarna aan onze 4x60m jongens, maar door forfait van één van onze atleten (blessure) was hier geen deelname mogelijk. Een alternatief werd gezocht, zodat Nand Cordemans en Wannes Meul niet voor niets naar Oordegem kwamen.

We konden een mixed team maken samen met Lebbeke, niet voor de 4x60m maar voor de 3x600m, al is dit niet hun meest favoriete onderdeel. Helaas gaf de Lebbeekse atleet vlak voor de start van de wedstrijd forfait (blessure). Helaas ons back-up plan mocht ook niet baten

Bij de miniemen meisjes werd een aflosploeg samengesteld op de 4x80m met Marith Speleman, Lien Vertenten, Zori Van Mieghem en Lore Van Mieghem, zij probeerden Volharding in de kijker te lopen in een sterk bezette wedstrijd met maar liefst 25 ploegen uit 15 verschillende clubs. Mede dankzij 3 goede stokwissels, de gunstige baan 4 en een sterke eindspurt van Lore liepen de meisjes naar reekswinst in 46”51 en een knappe 10e plaats in het eindklassement.

Na de sprintnummers kwamen onze afstandslopers aan de beurt.

Hier kwamen we met 3 teams aan de start, waaronder ook een aantal eerstejaars pupillen.

Onze 2e jaars meisjes kregen alles behalve een gemakkelijke loting, zij zaten in de reeks met de snelste pupillen van de andere teams. Emilie Martens kon dit goed ondervinden, zij moest starten met deze snelste lopers. Halverwege kreeg ze het door het hoge tempo even moeilijk, maar door de aanmoedigingen zette ze goed door en mocht na 600m de aflosstok aan Maaike Buytaert doorgeven. Maaike zette goed door en kon dichterbij komen, tot slotte mocht Cloë Lardenoit nog eens alles op alles zetten om de finishlijn te overschrijden.

Een knappe 8e plaats op 26 deelnemende teams.

In de volgende reeks was het aan onze eerstejaars pupillen meisjes. Zij hadden toch wel wat meer zenuwen 😊

Marie Bogaerts had een heel goede start, de groep splitste na 200m in twee, maar ze kon nog mooi in het eerste groepje blijven. Vervolgens was het aan Louise Lagaert, zij heeft hun plaats heel mooi verdedigd om daarna aan Lotte Meul de stok door te geven. Ook Lotte heeft heel knap gelopen en ook hun plaats midden in hun reeks mooi kunnen vasthouden.

Onze meisjes waren er zo van overtuigd dat ze als laatste van hun reeks over de lijn gingen komen en als laatste in het klassement zouden eindigen. Maar mogen héél fier zijn op hun 19e plaats op 26 deelnemende teams. Dit beloofd voor volgend jaar als ze als 2e jaars aan de start komen…

Tot slot kwamen onze snelle mannen voor hun 3x600m aan de start.

Elias De Vriese startte en ging meteen op kop, al hield hij daarna wat in omdat er meteen een klein gaatje kwam. Kort daarna ging een jongen van Oudenaarde er met héél grote snelheid vandoor. Elias gaf als 2e met een mooie voorsprong op de derde loper de stok door aan Briek Verhulst. Hij kon zijn 2e plaats mooi behouden en dichterbij komen op de eerste loper. Tot slot was het aan Wout Heeman om de klus te klaren. Met een enorme vaart zette hij koers op de eerste loper om erop en erover te gaan. Dus resultaat, als 1e team over de meet gekomen. Onze jongens vielen net naast het podium, vermits de eerste reeks sneller bleek te zijn. Een knappe 4e plaats op 17 deelnemende teams.

Later op de middag was het aan de master dames.
Cindy Heynderickx, Veerle Van Heden, Katleen Adriaenssens en Marijke Merckx namen 2 nummers voor hun rekening.

Bij de 4x800m was het tot de laatste seconde héél spannend. Dankzij Marijke die nog héél wat power in de benen had, kon zij als slotloopster het gat nog dichten op de stilvallende atleet van Vlierzele.

Hierdoor als eerste over de eindstreep bij de masters, met PK titel en clubrecord bij de masters.

Een uur later was het tijd voor de 4x400m, hier was maar 1 reeks en moesten dezelfde master dames het ook opnemen tegen scholieren en senioren, wat het bijzonder zwaar maakte.

Ook hier met PK titel en clubrecord op zak huiswaarts gekeerd.

Uitslagen VOLHSilver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor